Θέλει παικταράδες εντός και εκτός γηπέδου!

Από inpaok.com: Ο Μίρον Μάρκεβιτς δήλωσε πως πρέπει ο ΠΑΟΚ να σοβαρευτεί. Προφανώς είναι αρκετά διαβασμένος για την ομάδα του Δικεφάλου και φαίνεται πως οι συζητήσεις με τον Μίχελ και τον Ιβαν Σαββίδη, που αυτός διαψεύδει, να έγιναν και μάλιστα με λεπτομέρειες.
Πηγή: inpaok.com
Θέλει παικταράδες εντός και εκτός γηπέδου!

Βέβαια αν αυτό σημαίνει κάτι για τον μέλλον του πάγκου των ασπρόμαυρων δεν μπορούμε την δεδομένη στιγμή να το γνωρίζουμε. Ωστόσο σε αυτά που θέλω να σταθώ είναι σε όσα είπε και όχι στο αν υπάρχει τελικά παρασκήνιο ή όχι. Διότι αυτό που τόνισε ένας καταξιωμένος προπονητής που έφτασε την Ντνίπρο μέχρι τον τελικό του Europa League είναι και όλο το ζουμί για τους ασπρόμαυρους και απόλυτα σύμφωνο, με αυτό που γράφω κάθε χρόνο τέτοια εποχή και δυστυχώς δεν έχει συμβεί: Να γίνει ο ΠΑΟΚ ένα σοβαρό κλαμπ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει πως έχει μεγάλο πάθος για τον ΠΑΟΚ, έχει μεγάλη δίψα για να πετύχει, δίνει πολύ χρήμα σε εποχές που οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν έχουν «μαντήλι να κλάψουν», αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα ο Δικέφαλος να έχει ομάδα αντάξια των χρημάτων που ξοδεύονται. Γιατί; Διότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα μπορέσουν να συνεργαστούν σωστά με τον μεγαλομέτοχο, να τον πείσουν πως μπορούν να δημιουργήσουν μία μεγάλη ομάδα και να μπορέσουν τα χρήματα να τα μεταφράσουν σε σωστές επιλογές παικτών.

Το απόλυτα αποτυχημένο αποτέλεσμα της ομάδας μου θυμίζει την γιορτή των 90 χρόνων. Ο Ιβάν Σαββίδης ξόδεψε πολύ χρήμα για να γίνει μία αξέχαστη μαγική βραδιά για τους ΠΑΟΚτσήδες αλλά τελικά οι ανίκανοι υπεύθυνοι της εκδήλωσης δημιούργησαν πρόβλημα στην ίδια την υστεροφημία του ονόματος του ΠΑΟΚ αφού κατάφεραν όλοι να είναι απογοητευμένοι φίλαθλοι, οπαδοί και επίσημοι.

Ο Σαββίδης βέβαια έχει δοκιμάσει αρκετά πρόσωπα και... σχήματα, που ως τώρα δεν του έχουν βγει, αλλά η μόνη ελπίδα του ΠΑΟΚ είναι κατά την άποψη μου αυτός και χρειάζεται (απλά) να μπορέσει να βρει την κατάλληλη χημεία. Νομίζω πως η ελπίδα να δημιουργήσει ο Δικέφαλος μία υπερδύναμη στους αγωνιστικούς χώρους, δεν είναι και τόσο μακρινή όπως αρχικά φαίνεται. Ένα κλικ χρειάζονται οι ασπρόμαυροι. Ένας, δύο άνθρωποι που θα μπορέσουν να οργανώσουν την ομάδα.

Αν δεν υπήρχε το χρήμα δεν θα είχε καμία ελπίδα ο ΠΑΟΚ να φτάσει εκεί που τον θέλουν όλοι όσοι τον ακολουθούν, δηλαδή στην κορυφή. Όμως χάρη στην παρουσία του Σαββίδη το χρήμα υπάρχει άρα και η ελπίδα. Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να έρθουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, την κατάλληλη στιγμή, στις κατάλληλες θέσεις.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μία ΟΜΑΔΑΡΑ που θα αποτελείται από μεγαλομέτοχο, τεχνικό διευθυντή και προπονητή. Αν ο πρώτος βρει τους άλλους δύο και καταφέρουν να γίνουν μία ομάδα τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει ελπίδες αφού θα μπορέσει να φέρει και πραγματικούς παικταράδες που θα τον αλλάξουν επίπεδο.

Αν ο Μίχελ που έχει θέση προέδρου αλλά και τεχνικού διευθυντή, μπορέσει να έχει απόλυτα καλή επικοινωνία με τον Σαββίδη και συμφωνήσουν στο σχέδιο-πλάνο. Αν μαζί με όλα τα παραπάνω υπάρξει και ο προπονητής που θα μπορεί να μετουσιώσει τα σχέδια σε πράξεις και οι τρεις τους έχουν το ίδιο όραμα για τον Δικέφαλο παραμένοντας πιστοί στον στόχο και είναι όντως μία ομάδα, τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει τύχη να φτάσει εκεί που θέλει.

Διαβάστε ακόμη...