Ποιό είναι το μεγάλο εμπόδιο για την αθώωση του ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr: Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου προσπαθούν να... κερδίσουν το δικαίωμα να γίνει ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό σε γεμάτη Τούμπα
Πηγή: metrosport.gr
Ποιό είναι το μεγάλο εμπόδιο για την αθώωση του ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν με μεγάλη αγωνία την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ για την έφεση που είχε ασκήσει την πρώτη μέρα του Απρίλη ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κατά της τιμωρίας των δύο αγωνιστικών για τα ματς με Καλλονή και Πανιώνιο.

Ο μεγάλος στόχος είναι να γίνει ο τελευταίος αγώνας των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό σε γεμάτη Τούμπα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά αυτό θα συμβεί και ίσως σήμερα να εκδοθεί και απόφαση.

Ωστόσο, υπάρχει ένα εμπόδιο που περιπλέκει τα πράγματα και δυσκολεύει την υπόθεση. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ποινές των δύο αγωνιστικών (από μία για Καλλονή και Πανιώνιο) προηγήθηκαν των τριών για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Κι αυτό σημαίνει ότι βάσει χρονικής σειράς των αγώνων, ο ΠΑΟΚ εκτίει πρώτα αυτές τις αγωνιστικές και μετά τις τρεις με Ολυμπιακό. Ο κανονισμός λέει ότι «ποινή που εκτίεται δεν αναστέλλεται», όμως, στην περίπτωση του ΠΑΟΚ μιλάμε για έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας και θα έπρεπε να είχε εκδικάσει η Εφέσεων της ΕΠΟ.

Υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο με τη διαδικασία της «ανακοπής»-εφόσον ο ΠΑΟΚ αθωωθεί-αλλά όπως και να 'χει το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ κάνει προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Σημειωτέον, υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με άλλες ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμη...