Τα πλάνα για την 11άδα εν όψει των πλέι οφ

Από pamesports.gr: Από την φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Βουλγαρική Πιρίν που έγινε στην Τούμπα, προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα πλάνα που προτίθεται να δείξει (επί χάρτου) στους επίσημους αγώνες των πλέι οφ ο Βλάνταν Ιβιτς.
Πηγή: pamesports.gr
Τα πλάνα για την 11άδα εν όψει των πλέι οφ

Ο Σέρβος τεχνικός είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους σχεδόν τους παίκτες στην διάθεσή του, επομένως μπορεί να καταστρώσει τα σχέδιά του. Στον αγώνα με την Πιρίν ο Ίβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν σε διάταξη 4-2-3-1.

Και χρησιμοποίησε τους Γλύκο, Κίτσιου, Μαλεζά, Βίτορ, Τζαβέλλα, Τζιόλη, Τσίμιροτ, Πέλκα, Ζάιρο Μακ και Αθανασιάδη. Ουσιαστικά οι Τζιόλης και Τσίμιροτ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Πέλκας πιο προωθημένος σε ρόλο επιτελικού μέσου και η τριάδα στην κορυφή αποτελούνταν από τους Μακ, Ζάιρο και Κλάους.

Ουσιαστικά αυτοί οι έντεκα, συγκεντρώνουν πάρα πολλές πιθανότητες για να ξεκινήσουν ως βασικοί στο ματς με την ΑΕΚ.

Όμως, θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Ροντρίγκες αντί του Ζάιρο. Την τελική απόφαση θα λάβει ο Σέρβος τεχνικός.

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης ο Ίβιτς άλλαξε την ενδεκάδα κατά τα 8/11. Διατήρησε αρχικά στην έναρξη του Β΄ μέρους μόνο τους Τζαβέλα, Κλάους και Μακ τους τρεις σκόρερ από το πρώτο μέρος. Γκολκίπερ έβαλε τον Βελλίδη, δεξιά στην άμυνα είχε τον Σάμπο (είναι μία θέση στην οποία αγωνίζεται στην Εθνική του ομάδα) και αριστερά τον Σκόνδρα. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Χατζηισαΐας και Τζαβέλας.

Στα χαφ οι Χαρίσης- Άντονις και πιο μπροστά ο Γκολάσα σε ρόλο αντί Πέλκα. Αριστερά έπαιξε ο Μακ, δεξιά ο Ροντρίγκες και στην κορυφή ο Κλάους. Οι Μακ και Ροντρίγκες εναλλάσσονταν στα άκρα.

Ο Ίβιτς έβαλε στην συνέχεια και τους Κάτσε (στη θέση του Τζαβέλλα) και Κοροβέση (αντί του Μακ). Ο Σκόνδρας μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Κοροβέσης έπαιξε στο αριστερό άκρο και ο Κάτσε έπαιξε ως δεξί εξτρεμ.

Τα συμπεράσματα από τους παίκτες που αγωνίστηκαν τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, είναι πως ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Και πιο παραγωγικός. Στο δεύτερο υστέρησε επιθετικά.

Διαβάστε ακόμη...