Tι εστί Μάρκεβιτς;

Από thessports.gr: Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στα ουκρανικά ΜΜΕ, ο Μίρον Μάρκεβιτς μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη στο περιθώριο του αγώνα της Σαχτάρ με την Σεβίλλη για το ενδεχόμενο να αναλάβει τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
Tι εστί Μάρκεβιτς;

Η συνάντηση έγινε στο Λβιβ, εκεί που αγωνίζεται φέτος η Σαχτάρ. Το Λβιβ είναι η πόλη στην οποια γεννήθηκε και ζει ο Μάρκεβιτς...

Ο Μάρκεβιτς έγιννε γνωστός στο ελληνικό κοινό, από τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ Χαρκίβ το καλοκαίρι του 2013.

Η Μέταλιστ ήταν ουσιαστικά η ομάδα, που τον εξέλιξε σε έναν από τους καλύτερους σύγχρονους Ουκρανούς προπονητές.

Στην ομάδα του Χαρκίβ πήγε το 2005, ύστερα από περιπλανήσεις σε Καρπάτι, Κρίβμπας, Ζαπορόζιε, Ανζί Μαχάτσκαλα και πάλι Καρπάτι. Οδήγησε την Μέταλιστ στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, πίσω από Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2012.

Για περίπου έναν μήνα συνεργάστηκε στη Μέταλιστ με τον... Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος προσλήφθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2014, αλλά έφυγε μετά από λίγες εβδομάδες λόγω του πολέμου. Σχεδόν ταυτόχρονα έφυγε και ο Μάρκεβιτς.

Η Ντίπρο είναι η τελευταία ομάδα του Μάρκεβιτς από τον Μάιο του 2014 μέχρι σήμερα. Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά λέγεται πως θέλει να φύγει.

Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας έχει ακόμη δύο αγωνιστικές, και η Ντνίπρο είναι 3η έχοντας εξασφαλίσει θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Για ένα φεγγάρι, το 2010, ο Μάρκεβιτς κάθισε σε 4 αγώνες στον πάγκο της Εθνικής Ουκρανίας, παράλληλα με την δουλειά του στην Μέταλιστ, αλλά μάλλον δεν άντεξε την διπλή απασχόληση και παραιτήθηκε.

Ο Μάρκεβιτς είναι 65 χρονών (γεννήθηκε την 1 Φεβρουαρίου 1951), ως ποδοσφαιριστής ήταν χαφ, αλλά δεν έκανε ιδιαίτερη καριέρα, και ως προπονητής είναι θιασώτης του 4-2-3-1, χωρίς να απορρίπτει όμως και το 4-4-2, είτε το κλασικό, είτε σε ρόμβο.

Το πλεονέκτημά του σε σχέση με άλλους πρώην Σοβιετικούς προπονητές είναι πως μιλά άπταιστα αγγλικά, ενώ λόγω της καταγωγής του από το Λβιβ (βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας) μιλά και πολωνικά.

Διαβάστε ακόμη...