Γκόμεζ ο... τρομερός!

Από gazzetta.gr: Όταν το 2000 ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Ερνάντο Γκόμεζ, κανείς δεν περίμενε πως ο παίκτης αυτός θα έγραφε τόσο μεγάλη ιστορία στο βόλεϊ της χώρας μας και όχι μόνο.
Πηγή: gazzetta.gr
Γκόμεζ ο... τρομερός!

Όντας 18 χρονών, ο Χάρι έδειξε από την πρώτη στιγμή πως είναι ένα θαύμα της φύσης. Ένα... τέρας που πηδούσε στον Θεό και που η δύναμή του δεν είχε προηγούμενο. Τα φυσικά του χαρίσματα, μαζί βέβαια με το μυαλό και την γνώση του αθλήματος, τον έχουν κρατήσει στον αφρό όλα αυτά τα χρόνια.

Πραγματικά θα μπορούσαν να γραφτούν χιλιάδες λέξεις για έναν από τους καλύτερους ξένους που έχουν περάσει από το ελληνικό βόλεϊ. Έναν παίκτη που χαίρεσαι να βλέπεις, που μαζί με Μίλκοβιτς και Αγκάμεζ (η αναφορά είναι μόνο σε διαγώνιους), έλεγες πως αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο για να πας να τον δεις και ας μην υποστηρίζεις την συγκεκριμένη ομάδα. Να πας μόνο για να χαρείς βόλεϊ βρε αδερφέ.

Για την Βενεζουέλα ο Γκόμεζ είναι κάτι παραπάνω από έναν βολεϊμπολίστα, είναι ένα ίνδαλμα, είναι μέσα στους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές, ο άνθρωπος που ο Τσάβες θέλησε να γνωρίσει και που είχε πολλές φορές συνομιλία μαζί του, βλέποντας πως εκτός από εξαιρετικός αθλητής είναι και ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον άνθρωπος.

Ένας άνθρωπος που στο χαβαλέ θα είναι πρώτος, όπως ήταν πέρσι στον ΠΑΟΚ, αλλά στην δουλειά δεν σήκωνε κουβέντα. Ο ορισμός της λέξης παράδειγμα, καθώς δεν γίνεται να έχεις συμπαίκτη τον Γκόμεζ, να τον βλέπεις ακόμα και στην προπόνηση να δίνει το 1000% και εσύ να σκέφτεσαι να λουφάρεις. Αναγκαστικά θα τα δώσεις και εσύ όλα, θα σε κάνει αυτός να τα δώσεις όλα.

Και θα σε κάνει να τα δώσεις όλα, γιατί απλά είναι ηγέτης. Ήταν σε όλη του την καριέρα και έτσι παραμένει. Ήταν ακόμα και 18χρονο αμούστακο παιδί όταν πήρε δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και παρέμεινε όταν πήγε στην Ιαπωνία παίρνοντας τα πάντα και δημιουργώντας ρεκόρ που ακόμα δεν έχουν καταρριφθεί, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού οδηγώντας τον στην κορυφή. Όταν πήρε πρωτάθλημα με την Φενέρ στην Τουρκία.

Όταν γύρισε στον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και μπορεί ο ίδιος επειδή πρώτα από όλα είναι απίστευτος χαρακτήρας να μην δέχεται τον χαρακτηρισμό ηγέτη και να τονίζει πως στον «δικέφαλο» τον ρόλο αυτόν τον είχε ο Κουρνέτας, όμως η αλήθεια είναι πως ήταν το σημαντικότερο κομμάτι στο παζλ που είχε φτιάξει ο Γιάννης Καλμαζίδης. Όταν μετά έφυγε για το Λίβανο κατακτώντας και εκεί τον τίτλο.

Ασταμάτητα όταν, για έναν παίκτη που και πάλι θα αγαπηθεί από τον κόσμο. Και πάλι θα δώσει τα πάντα σε προπονήσεις και αγώνες. Και πάλι θα είναι εκεί στα δύσκολα να βοηθήσει όμως μόνο αυτός ξέρει. Και πολύ πιθανό να είναι και πάλι αυτός που θα σηκώσει στο τέλος ένα ακόμα πρωτάθλημα παρότι ακόμα είναι εξαιρετικά νωρίς να αναφερόμαστε σε κάτι τέτοιο.

Το σίγουρο πάντως είναι πως για τα επόμενα δύο χρόνια το... τέρας θα ομορφύνει για ακόμα μία φορά το πρωτάθλημά μας, όπως το έκανε και τις προηγούμενες χρονιές που αγωνίστηκε σε αυτό. Και γιαυτό αξίζουν πολλά μπράβο στην διοίκηση του ΠΑΟΚ που βλέποντας πως ο Σεπέδα (που στα πλέι οφ ντύθηκε Γκόμεζ και οδήγησε την ομάδα του στο δύο στα δύο) θα έφευγε μετά από απόφαση της Κουβανικής Ομοσπονδίας έπεισε τον παίκτη που λατρεύτηκε από τον κόσμο να γυρίσει πίσω.

Με τον ηγέτη στο ρόστερ του, ο «δικέφαλος» μένει να βρει έναν παίκτη σαν τον Σαφράνοβιτς που να μια ομάδα μόνος του στην πίσω ζώνη, αλλά και καλός μπροστά και μετά εύκολα κάνει τον σχεδιασμό με στόχο όπως τονίζουν και οι άνθρωποί του, να μείνει στην κορυφή κάνοντας το τρία στα τρία.

ΥΓ: Μικρά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν την ιστορία. Πριν ο Καλμαζίδης επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, ο Γκόμεζ τον πίεζε να αναλάβει την Ίνεγκολ μετακομίζοντας στην Τουρκία. Τελικά αυτό δεν έγινε, ο έμπειρος προπονητής έμεινε και οδήγησε τον «δικέφαλο» στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Αν τότε είχε πει το ναι, τώρα λογικά τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

ΥΓ1: Και μόνο που ένας παίκτης όπως ο Κουρνέτας λέει πως τώρα που επέστρεψε ο Χάρι μπορεί και να μείνω άλλη μία χρονιά, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του διαγώνιου από την Βενεζουέλα. Και το ακόμα καλύτερο για τον Χάρι, είναι πως ο έμπειρος πασαδόρος δεν το λέει μόνο για την παικτική του αξία, αλλά και για τον χαρακτήρα του.

ΥΓ2: Η επιστροφή του Γκόμεζ είναι και ένα καλό... καμπανάκι για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες τα δύο τελευταία χρόνια μένουν εκτός πρωταθλήματος και με τον φόβο να κάνει ο ΠΑΟΚ το τρία στα τρία, θα έχει ενδιαφέρον η αντίδρασή τους.

ΥΓ3: Για το παράδειγμα ομάδας που είναι ο Φοίνικας θα μιλήσουμε σε επόμενο μπλογκ. Οι πειρατές τα τελευταία χρόνια έχουν εδραιωθεί για τα καλά και αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, είναι δεδομένο πως θα ανταμειφθούν και με έναν τίτλο.

 

Διαβάστε ακόμη...