Όπλα και αδυναμίες ενόψει πλέι οφ

ΑΠό sport24.gr: Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Ίβιτς έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για τα πλέι οφ που αρχίζουν την άλλη Τετάρτη και το Sport24.gr "ακτινογραφεί" τα στοιχεία που ο Δικέφαλος πρέπει να κρατήσει και εκείνα που πρέπει να διορθώσει.
Πηγή: sport24.gr
Όπλα και αδυναμίες ενόψει πλέι οφ

Το μίνι πρωτάθλημα που αρχίζει την άλλη Τετάρτη (11/5) με τη συμμετοχή ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Πανιωνίου θα κρίνει το πρόσημο της φετινής σεζόν για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν την ευκαιρία να κλείσουν με θετικό τρόπο μία σεζόν που δεν έχει εξελιχθεί με καλό τρόπο γι' αυτούς, ενώ ο Βλάνταν Ίβιτς μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσει για την καριέρα προπονητή που αρχίζει με ένα "δυνατό" φίνις των "ασπρόμαυρων".

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό ο ΠΑΟΚ οφείλει να εξαλείψει αδυναμίες που τον ταλαιπωρούν από την αρχή της σεζόν στο παιχνίδι του και να υπερτονίσει κάποια θετικά στοιχεία που έχει και τον οδήγησαν, κατά διαστήματα και ειδικότερα στους πρώτους μήνες της περιόδου, σε ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Το Sport24.gr επιχειρεί να καταγράψει τα "συν και τα πλην" του ΠΑΟΚ λίγο πριν μπει στη μάχη των πλέι οφ.

Αρχίζοντας από τα θετικά:

- Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες πάσες στο πρωτάθλημα (ξεπέρασε ακόμη και τον Ολυμπιακό που είχε 2127). Έφθασε στις 2882 (96,1 ανά παιχνίδι), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει 1975, η ΑΕΚ 1845 και ο Πανιώνιος 1680. Αυτό μεταφράζεται και σε μεγαλύτερη παραγωγή τελικών προσπαθειών. Ο ΠΑΟΚ σε 30 αγώνες στην κανονική διάρκεια είχε 352, νώ ο Παναθηναϊκός 324, η ΑΕΚ 327 και ο Πανιώνιος 286. Η πρωτιά στις πάσες φέρνει και μία ατομική πρωτιά, αφού ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι ο πρώτος μεταξύ όσων μετέχουν στα πλέι οφ με 350.

- Ο ΠΑΟΚ (μαζί με τον Παναθηναϊκό) είναι οι πιο έμπειρες ομάδες στη διαδικασία των πλέι οφ. Πάνω από το μισό ρόστερ του Δικεφάλου έχει ζήσει τη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κλάους που έχει σκοράρει σε τρεις διαφορετικές σεζόν σε πλέι οφ), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και ο Βλάνταν Ίβιτς έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ από τη σεζόν 2008-2009 μέχρι και το 2011-2012 σε 21 ματς πλέι οφ, έχοντας σημειώσει και τρία γκολ.

Βέβαια, ως προπονητής, και από τους τέσσερις που θα καθοδηγήσουν τις ομάδες στα πλέι οφ, μόνο ο Ουζουνίδης με τη Λάρισα το 2008-2009 έχει βιώσει την εμπειρία, αλλά δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει την εμπειρία του τεχνικού του ΠΑΟΚ ως παίκτης που σίγουρα θα χρησιμεύσει.

Οι "χτυπητές" αδυναμίες

Υπάρχουν όμως και τα αρνητικά σημεία που ο ΠΑΟΚ πρέπει να εξαλείψει. Έχουμε και λέμε:

- Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα παθητικό και από τους τέσσερις αντιπάλους που μετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα. Μετρά 32 γκολ παθητικό, έναντι 26 του Παναθηναϊκού, 21 της ΑΕΚ και 27 του Πανιωνίου.

- Ο ΠΑΟΚ είναι, επιπλέον, πρώτος και στα λάθη. 1504 στο σύνολο (50,1 ανά παιχνίδι), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε στην κανονική διάρκεια της σεζόν 1374, η ΑΕΚ 1335 και ο Πανιώνιος 1435.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...