Ωδή στον Γιάννη Calmαζίδη

Από novasports.gr: Αυτός ο προπονητής τελικά δεν πρέπει να λέγεται Καλμαζίδης. Μάλλον θα πρέπει να ξανακοιτάξουμε το διαβατήριο του γιατί ο τύπος λέγεται Calmαζίδης.
Πηγή: novasports.gr
Ωδή στον Γιάννη Calmαζίδη

Το ...τερμάτισε λοιπόν και φέτος ο κόουτς. Τον πρωτογνωρίσαμε σαν κόουτς στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας.Ήταν τότε όταν ο γενικός αρχηγός του Ηρακλή, Βαγγέλης Μπερμπέρογλου μετά την απώλεια τίτλου από τον Καλμαζίδη ως κόουτς του Ολυμπιακού έλεγε ευθαρσώς "ας προσέχαμε εδώ τον είχαμε και τον αφήσαμε να φύγει". Το ξέραμε από το 2010 όταν ο Φιλίποφ τον αγκάλιαζε στη Μίκρα σαν να ήταν ο πατέρας του στο διπλό τίτλου του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή. Το θυμηθήκαμε το 2013 όταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς τον «βάπτιζε» Harry Potter γιατί κρατούσε στην κατηγορία μια διαλυμένη ομάδα. Πέρσι πάλι τον Δεκέμβριο του 2014 ο Κουρνέτας ήταν εκείνος που στο μικρόφωνο των καναλιών Novasports έλεγε, μετά το διπλό στην Ορεστιάδα, ότι ο Καλμαζίδης είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο είχε δουλέψει, θέλοντας να τον στηρίξει από τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την τότε διοίκηση.

Φέτος το ξανάκανε ο τύπος. Πήρε μια τελειωμένη ομάδα - που τον Δεκέμβριο έχανε από τα ...αποδυτήρια - και την έκανε πρωταθλήτρια. ΟΚ είχε την βοήθεια της διοίκησης. Ο Τσαλόπουλος του πήρε τα ...εργαλεία που ήθελε και αυτός τα ...δούλεψε. Αλλά πείτε μου ποιος άλλος προπονητής θα κράταγε όρθιο έναν ΠΑΟΚ 700, και βάλε, χιλιάδων Ευρώ που έχει χάσει, τσάμπα και βερεσέ, δύο τίτλους μέσα από τα ίδια του τα χέρια από τον Ολυμπιακό; Ποιος κόουτς θα κέρδιζε, έναν, τελειωμένο για πολλούς, Σμαραγδή, και ποιος θα ξανάνιωνε έστω και για δύο σετ τον Τερζή που έκρινε τον τρίτο τελικό; Ακόμη είναι στα μάτια μου η σκηνή που ο Σμαραγδής, τον αγκαλιάζει χθες μέσα στα αποδυτήρια, πίσω από την κάμερα και κάτι του ψιθυρίζει στο αυτί.

Μάλλον θα πρέπει να του λέει «κόουτς δώσε λογαριασμό να σου κάνω από Δευτέρα την κατάθεση». Πλέον ο Καλμαζίδης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τους παίκτες να έρχονται στην ομάδα του. Η παρουσία του ...Calmαζίδη αποτελεί πλέον εγγύηση για τον ερχομό στην Ελλάδα παικτών τύπου Lee. Θα έρθουν και άλλοι Lee στην Ελλάδα όσο υπάρχουν προπονητές σαν τον «Σουηδό». Γιατί ο κάθε μεγάλος παίκτης μπορεί να κοιτάει πάνω από όλα το οικονομικό του, αλλά να ξέρεται ότι αυτό που πρώτιστα τον ενδιαφέρει, είναι ο προπονητής με τον οποίο θα δουλέψει και το ρόστερ. Με ...Calmαζίδη λοιπόν ο ΠΑΟΚ θα έχει την πολυτέλεια, τα επόμενα χρόνια, να τον επιλέγουν οι μεγάλοι παίκτες και όχι απλά να επιλέγει εκείνος.

Διαβάστε ακόμη...