Μια ανάσα από την Ανάσταση του ποδοσφαίρου!

Από sdna.gr: Τα μεταγραφικά σενάρια άρχισαν. Ο τελικός του Κυπέλλου και τα πλέι οφ πλησιάζουν. Νέα σεζόν με όνειρα θα ξεκινήσει. Σε ένα άλλο ποδόσφαιρο, σε μια άλλη χώρα, σε ένα άλλο περιβάλλον όλα θα γεννούσαν προσμονή.
Πηγή: sdna.gr
Μια ανάσα από την Ανάσταση του ποδοσφαίρου!

Εδώ πλέον η μοναδική αγωνία που υπάρχει είναι, ένεκα και της ημέρας, αν υπάρχει περίπτωση να συμβεί το... απροσδόκητο. Να υπάρξει Ανάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να καθαρίσει από το σύστημα διαφθοράς, να φύγουν οι κακουργηματικά κατηγορούμενοι, να οδηγηθούν σε δίκη όσοι ακούγονται να στήνουν πρωταθλήματα, να μάθουμε ενόχους, αθώους.

Ποιοι ποδοσφαιριστές και ποιοι προπονητές; Εδώ πρωταγωνιστές είναι οι διεφθαρμένοι παράγοντες που εμφανίζονται να δίνουν εντολές σε δικαστές τι αποφάσεις να βγαλουν, σε διαιτητές πώς να σφυρίξουν, σε δημοσιογράφους τι να γράψουν. Κι όλοι εκτελούν. Θησαυρίζοντας επί χρόνια στις πλάτες του κοσμάκη που διψάει για δυο ώρες ψυχολογικής εκτόνωσης κάθε Κυριακή και τελικά τα νεύρα του αυξάνονται σαν τα επαχθή μέτρα, κάθε φορά και περισσότερο.

Δεν μάθατε κάτι καινούργιο ως εδώ. Τα ξέρατε. Απλά τον τελευταίο 1,5 χρόνο τα... διαβάζετε κιόλας. Ίσως να απαλύνει τον πόνο όταν η διαφθορά βγαίνει στη σέντρα και δεν καλύπτεται κάτω από το χαλάκι των οσφυοκαμπτούμενων Μέσων, ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Κι αποτελεί ηθικό καθήκον, πέρα από το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, η προσπάθεια να σπάσει η ομερτά. Μέχρι τις αρχές του 2015 κάθε δικτάτορας θα θαύμαζε την ομοιομορφία και την υπακοή των ΜΜΕ στο σύστημα.

Αλλά από το λυκαυγές του 2015 το σύστημα καταρρέει. Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα.

Φτάνοντας στο διά ταύτα, το ελληνικό ποδόσφαιρο ακολουθεί την πορεία των ημερών: Έζησε τον Γολγοθά, ανεβαίνοντας τον για δεκαετίες. Σταυρώθηκε φτάνοντας τα τελευταία χρόνια στα τάρταρα. Και τώρα πλησιάζει, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην Ανάσταση.

Δεν είναι πια ευχολόγιο. Είναι πραγματικότητα. Ήδη οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει δραματικά. Η παράγκα που είχε στηθεί γύρω από την ΕΠΟ και υπηρετούσε συγκεκριμένες ομάδες και πρόσωπα έχει προσδόκιμο ζωής 2-5 μήνες.

Οι Ενώσεις που έφτιαξαν αυτό το έκτρωμα πηδάνε από τα... ελενίτ της παράγκας και πέρα από όσες ήδη είναι γνωστές, υπάρχουν πολλές ακόμα που αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να βρίσκονται απέναντι σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Ενημερώνουν ήδη ότι τελείωσαν με το παλιό. Και όλα δείχνουν ότι στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, τον προσεχή Ιούνιο, θα αντιληφθούν όλοι με εκκωφαντικό τρόπο ότι τα ψέματα τελείωσαν.

Σχεδόν ταυτόχρονα μάλιστα, κάπου ανάμεσα στο τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται και η πρόταση του εισαγγελέα εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Τα δημοσιεύματα από τα συστημικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν, για κακή τύχη των κατηγορουμένων, τη φήμη του κ. Δασκαλόπουλου. Είναι άτεγκτος και δεν έχει δωρεάν διαρκείας σε κανένα γήπεδο...

Τώρα, όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει με αγωνία τον τελικό ή τα πλέι οφ. Για το ποδόσφαιρο όμως, που θα βλέπουμε τα επόμενα 4 χρόνια "αποφασίζουν" όσα διαδραματίζονται εκτός γηπέδων. Κι εκεί οι εξελίξεις έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό.

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι η Ανάσταση είναι προ των πυλών...

Διαβάστε ακόμη...