Αρχή "do or die"

Από contra.gr: Παραδοσιακά, σε κάθε κλήρωση, έστω κι ενός μίνι πρωταθλήματος, όπως είναι τα πλέι οφ, από τη στιγμή που γίνεται η κλήρωση, βγαίνουν τα κομπιουτεράκια.
Πηγή: contra.gr
Αρχή "do or die"

Παιχνίδια "κλειδιά"
Η κληρωτίδα έφερε τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει στις δυο πρώτες αγωνιστικές τις ομάδες που ξεκινούν με βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι εκείνου στη διαδικασία, μετατρέποντάς τα σε ματς "κλειδιά" για την πορεία του, στον δρόμο για το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό "εισιτήριο".

Είναι δεδομένο πως τα εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Πανιώνιο, οι "ασπρόμαυροι" θα τα δώσουν στην άδεια Τούμπα. Για το παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει με κόσμο.

Θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ζητήσει επανεξέταση των αποφάσεων για τιμωρία της Τούμπας, που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα εντός έδρας παιχνίδια κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο. Η ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ για επανεξέταση των δυο αποφάσεων, αλλά μέχρι στιγμής έχει καθυστερήσει αρκετά να βγάλει αποφάσεις, αν και έχει εξετάσει υποθέσεις που ήρθαν στα χέρια της αρκετά αργότερα.

ΠΑΕΙ ΠΛΗΡΗΣ
Όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ θα είναι σχεδόν πλήρης. Οι Αθανασιάδης και Βίτορ είδαν κίτρινες κάρτες στα τελευταία παιχνίδια και εξέτισαν ποινές στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. ενώ οι Μυστακίδης και Ζάιρο έχουν ήδη μπει στο τελικό στάδιο επανένταξης στο υπόλοιπο σύνολο.

Εκείνος που είναι ακόμα το μεγάλο ερωτηματικό δεν είναι άλλος από τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που απουσιάζει εδώ και δέκα εβδομάδες, με την αποθεραπεία του να μην έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελε ο Βούλγαρος και όπως περίμενε το ιατρικό τιμ του Δικεφάλου του Βορρά.

Και οι τρεις τους (Ζάιρο, Μπερμπάτοφ, Μυστακίδης) είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμοι για τον Βλάνταν Ίβιτς, που είναι δεδομένο πως δεν θα είναι εύκολο να βγάλει τα πλέι οφ με τους Ροντρίγκες, Αθανασιάδη και Μακ. Και μόνο να σκεφτεί κανείς πως η τελευταία φορά που η συγκεκριμένη τριπλέτα ήταν διαθέσιμη χωρίς κάποιος να απουσιάζει ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου, καταλαβαίνει πως όλοι θα χρειαστούν ανάσες, σε μια ομάδα που έχει "γράψει" φέτος 35 (!) μυϊκούς τραυματισμούς.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΑΡΝΤΑ
Και κάτι "φρέσκο", όσον αφορά στην παρουσία του Αμίρ Ουαρντά στο "PAOK Sports Arena" το βράδυ της Πέμπτης, στον τέταρτο τελικό της Voley League μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Φοίνικα Σύρου. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον συμπαίκτη του, Στάθη Βασιλούδη. Ο (20χρονος) Βασιλούδης είναι από τη Θεσσαλονίκη (στον Παναιτωλικό κατέληξε φεύγοντας από τον Άρη), ανηφόρησε για να κάνει Πάσχα με την οικογένειά του, και ο Ουαρντά τον ακολούθησε.

Για να πάμε στο "ζουμί", ο Ουαρντά δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό, αλλά ψάχνει να δει αν μπορεί να κάνει ομάδες της πρώτης τετράδας να ενδιαφερθούν για εκείνον. Μάλιστα, φέρεται να είπε σε ανθρώπους που τον πλησίασαν και τον ρώτησαν αν "παίζει κάτι με τον ΠΑΟΚ", πως ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός για εκείνον.

Αυτήν τη στιγμή, ο Ουαρντά θέλει περισσότερο να κάνει το βήμα στον ΠΑΟΚ απ' όσο θέλει ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Ουαρντά. Το αν θα γίνει κάτι, είναι αρκετά μακρινό κι αυτή μοιάζει μια περίπτωση κατά την οποία ο παίκτης επιδιώκει να "ακούγεται το όνομά του". Δεν είναι λίγες οι φορές που οι παίκτες το κάνουν αυτό και στο τέλος, ανάλογα με την πορεία του ποδοσφαιριστή, γράφονται ιστορίες με παίκτες που "παρακαλούσαν μια ομάδα να τους πάρει, πήγαν αλλού και έδειξαν πράγματα". Ειδικά αυτό το "ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός" πρέπει να ακολουθεί ως "ταμπέλα" κάθε παίκτη που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα σε ομάδα εκτός πεντάδας και κάποια στιγμή "δείχνει κάτι"...

Διαβάστε ακόμη...