Η ώρα της αλήθειας, των αποφάσεων μετά την ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Από basketplus.gr: Από την Μ.Τετάρτη το βράδυ προσπαθώ να μαζέψω τις σκέψεις μου, χωρίς να αδικήσω κάποιον ή κάποιους για τους λόγους της φετινής καθόλα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ σεζόν για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ.
Πηγή: basketplus.gr
Η ώρα της αλήθειας, των αποφάσεων μετά την ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη η φετινή χρονιά είναι αποτυχημένη.

Όχι απλά λόγω της τελικής θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα ή την ξεφτίλα του αποκλεισμού από το τελικό του Κυπέλλου μετά την ήττα από τον Φάρο Κερατσινίου όπου γράφτηκε μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, αλλά κυρίως λόγω νοοτροπίας και κακού προγραμματισμού από το καλοκαίρι.

Σε αυτό τον τομέα οι ιθύνοντες του συλλόγου παίρνουν ένα μεγάλο μηδενικό διότι μετά από 7 χρόνια διοίκησης Πρωτοδικείου δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Εκεί θα διαφωνήσω και με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο που στην σύντομη αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς την ομάδα είπε ότι «Όλοι μας θέλαμε να έχουμε περάσει στην επόμενη φάση και σίγουρα μπορούσαμε να το έχουμε πετύχει. Αυτό είναι που μας στενοχωρεί περισσότερο, το ότι είχαμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε. Πρέπει όλοι να μάθουμε από τα λάθη μας και να είμαστε καλύτεροι την επόμενη σεζόν, να είναι καλύτερος και πιο δυνατός ο ΠΑΟΚ».

Ο ΠΑΟΚ ούτε καλύτερος ήταν φέτος από την ΑΕΚ ούτε άξιζε να περάσει και δυστυχώς δεν μαθαίνει η ομάδα από τα λάθη της. Κυρίως αναφέρομαι στα αγωνιστικά και στις αποτυχημένες επιλογές παικτών το καλοκαίρι για να «χτιστεί» ο ΠΑΟΚ.

Σίγουρα όταν δεν υπάρχουν χρήματα κάθε χρόνο πειραματίζεσαι στο ρόστερ, άλλοτε πετυχαίνεις άλλοτε όχι. Δεν μπορεί να βγαίνουν κάθε χρόνο λαγοί από το καπέλο και αναφέρομαι σε παίκτες που ήρθαν να παίξουν στον ΠΑΟΚ (Πέιν-Κάρτερ-Λάνγκφορντ κ.α) με χρήματα κατώτερα της αξίας τους που όμως την επόμενη χρονιά έφυγαν για άλλες Πολιτείες.

Φέτος έγιναν πολλά λάθη στον προγραμματισμό και το χειρότερο κανένας δεν έβγαλε άχνα για τις επιλογές.

Να ξεκινήσω από τον Τέπιτς που τον «βάφτισαν» άσσο και πριν ξεκινήσει το Κύπελλο απομακρύνθηκε ο Σαλούστρος για να χωρέσει ο Σέρβος στην περιφέρεια. Καλός παίκτης αλλά ποτέ δεν θα μπορούσε να παίξει αποκλειστικά ρόλο οργανωτή.

Δεν πήραν από την αρχή πλει-μεικερ στον ΠΑΟΚ και πειραματίστηκαν όλη την χρονιά με τον Χάτσερ, ενώ μέχρι να έρθει ο Σχορτσανίτης η ομάδα έπαιζε με τον Μπάλαμπαν και τον Μάρκοβιτς στη ρακέτα. Αστεία πράγματα.

Βέβαια ακόμη και η λύση του Σχορτσανίτη χωρίς την παρουσία ακόμη ενός παίκτη ρακέτας αποδείχτηκε λάθος. Ο ερχομός του Κιθ Κλάντον έστω και καθυστερημένα έφερε μια ηρεμία στην φροντ-λαιν μετά τα μέσα και τα έξω του «Σόφο» με τους τραυματισμούς του.

Κανένας δεν κατάλαβε γιατί τόση βιασύνη να κλείσουν το καλοκαίρι γρήγορα τους Ντούβνιακ και Μάρκοβιτς. Δηλαδή αν δεν ερχόταν οι Σέρβοι πόσο χειρότερος θα ήταν ο ΠΑΟΚ με Αμερικανούς;

Ο ΠΑΟΚ φέτος ήταν κατώτερος του αναμενομένου ακόμη και αν το «κερασάκι» στη τούρτα ήταν ο Βασιλειάδης που έπαιξε τζάμπα την σεζόν που ολοκληρώθηκε και θα πάρει χρήματα την επόμενη χρονιά. Ο αρχηγός επέστρεψε και έδωσε πολλές μάχες όμως ήταν μόνος του για κάτι καλό και αδικήθηκε από την αγωνιστική μιζέρια.

Η ώρα των αποφάσεων και της αλήθειας ήρθε, ας μείνουν στην άκρη οι λαϊκισμοί, ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια από τα χείλη των ανθρώπων της ΚΑΕ για την επόμενη μέρα στην ομάδα.

Κανένας δεν μπορεί κάθε χρόνο να χρησιμοποιεί το όνομα του Ιβάν Σαββίδη ως μελλοντικού επενδυτή όταν από το στόμα του ίδιου αυτό που έχει επανειλημμένως αναφερθεί είναι η στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στη διοίκηση και τίποτα παραπάνω.

Μια συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ είναι ότι σημαντικότερο να συμβεί άμεσα, να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του και μετά οτιδήποτε να ειπωθεί επίσημα αν είναι για το καλό της ΚΑΕ. Διαφορετικά η σιωπή είναι χρυσός....

Αν δεν υπάρξουν νέα από τον Σαββίδη η διοίκηση θα πρέπει να πορευτεί με σοβαρότητα να πει στον κόσμο ξεκάθαρα ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Δεν είναι λύση η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, καμία Ευρώπη δεν δίνει οικονομική ηρεμία και είναι ρίσκο μια ευρωπαϊκή συμμετοχή για τα 100 χιλιάρικα που υπόσχεται η διοργάνωση. Να σταματήσει και αυτός ο «παπάς» ότι έρχονται καλύτεροι παίκτες λογω Ευρώπης. Που ήταν φέτος;

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει από αυτό το καλοκαίρι να «χτίσει» από την αρχή μια νέα ομάδα, με όραμα και προοπτική. Ο κόσμος θα πρέπει να μάθει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ.

Δεν φτάνουν τα κουκιά να φτιαχτεί μια ομάδα το καλοκαίρι ούτε για 300 χιλιάρικα. Δεν υπάρχουν ούτε αυτά.

Αν δεν υπάρξει επενδυτής θα πρέπει η διοίκηση να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο με εισιτήρια διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν από αύριο κιόλας και όλα αυτά γιατί μπορεί να μην υπάρχει μπάσκετ μέχρι τον Αύγουστο.

Αυτές είναι οι αλήθειες και μόνο με αλήθειες μπορεί και ο κόσμος να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης που υπάρχει στην ΚΑΕ.

Αν κοιτάξει κανείς στο φετινό ρόστερ θα διαπιστώσει ακόμη μια χρονιά ότι υπάρχει γύμνια. Καταρχήν ο Κώστας Βασιλειάδης έφυγε. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μετά την ταλαιπωρία του τραυματισμού του θα ανακοινώσει και επίσημα ότι σταματάει το μπάσκετ και ίσως πάρει κάποια θέση στο προπονητικό τιμ.

Ο Γιώργος Δέδας ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του και μένει ελεύθερος, το ίδιο ο Κώστας Κακαρούδης. Ο Ντούβνιακ θα ψαχτεί για αλλού ο ΠΑΟΚ δεν θα ασχοληθεί μαζί του, μόνο για τον Τέπιτς υπάρχει ενδιαφέρον.

Η περίπτωση του Σχορτσανίτη είναι μακριά από τα στάνταρ του ΠΑΟΚ, άλλωστε είναι ακριβός και δεν ψάχνει η ομάδα κατι τέτοιο και την νέα χρονιά με πενιχρό μπάτζετ αν δεν υπάρξει επενδυτής.

Ερωτηματικά είναι οι Μάρκοβιτς-Τσόχλας που όμως έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017, ενώ καλές εντυπώσεις άφησε ο Κιθ Κλάντον που ίσως παίξει το όνομα του για μπακ-απ ρακέτας.

Το μέλλον των δυο «μικρών» Λιάπη-Κώττα αβέβαιο παρόλο που και αυτοί έχουν συμφωνία με την ομάδα και τη επόμενη χρονιά. Μοναδικός σίγουρος στο ρόστερ ο Βαγγέλη Μαργαρίτης που δεν τον κουνάει κανείς μέχρι το 2018 χαίρει εκτίμησης από όλους.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μείνει μακριά από συμφέροντα, οι αλήθειες μπορούν να φέρουν καλύτερες μέρες για την ομάδα, κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από τα τέσσερα γράμματα Π-Α-Ο-Κ.

Όσοι δεν μπορούν καλό είναι να αποχωρήσουν από μόνοι τους, να έρθουν καινούργια πρόσωπα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι άσυλο ούτε τις καρέκλες τις παίρνει κανείς σπίτι του.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Διαβάστε ακόμη...