Η ατυχία στα «κόκκινα»

Από inpaok.com: Η Ιωάννα Χαμαλίδου και η Σία Γκάτσου ξεκίνησαν με ιδανικές προϋποθέσεις τη σεζόν.
Πηγή: inpaok.com
Η ατυχία στα «κόκκινα»

Ταξίδεψαν στη Β.Ιρλανδία για τα προκριματικά του Champions League και όντας βασικά στελέχη του Δικεφάλου πήραν την πρόκριση για τους 32 της διοργάνωσης.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις τους συνεχίστηκαν. Αμφότερες ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις με την Έρεμπρο στην Τούμπα αλλά και στη Σουηδία και παρ' ότι καμία από τις δύο δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20 χρόνια της, κλήθηκαν και οι δύο στην Εθνική Γυναικών από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Δημοσθένη Κάβουρα.

Η Χαμαλίδου όμως ήταν η πρώτη άτυχη της σεζόν. Στην αναμέτρηση της Εθνικής με την Αλβανία στα τέλη Ιανουαρίου, δέχθηκε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον αστράγαλο. Τραυματισμός που ακόμα και τώρα την αφήνει εκτός αγωνιστικής δράσης και όπως όλα δείχνουν θα χάσει και το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Η γιαννιτσιώτισσα εξτρέμ διένυε την κορυφαία της σεζόν με τα ασπρόμαυρα και κατά πάσα πιθανότητα η επιστροφή της στα γήπεδα υπολογίζεται με την έναρξη της προετοιμασίας στα τέλη Ιουνίου.

Η Γκάτσου στα 18 της, αποτέλεσε καθ' όλη τη χρονιά το βασικό αμυντικό χαφ της νταμπλούχου ομάδας του Δικεφάλου. Οι κλήσεις της στην Εθνική Νεανίδων αλλά και Γυναικών-για πρώτη φορά, αποτέλεσαν την επιβράβευσή της προσπάθειας όλων αυτών των χρόνων. Ταλαιπωρήθηκε από μία θλάση που την άφησε για αρκετό διάστημα εκτός δράσης, γεγονός όμως που δεν την απέτρεψε από το να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μονάδες της ομάδας.

Η ατυχία όμως χτύπησε και τη δικιά της πόρτα. Σε αγώνα της Εθνικής Νεανίδων με αντίπαλο την Πορτογαλία, η θεσσαλονικιά αμυντικός χαφ τραυματίστηκε σε μία από τις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης. Η αρχική διάγνωση μιλούσε ακόμα και για κάταγμα στην περόνη αλλά τελικά η Γκάτσου στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, γλιτώνοντας το απευκταίο αυτό ενδεχόμενο.

Και οι δύο αθλήτριες στην τελική ευθεία της σεζόν, βρίσκονται στα «πιτς» ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος στα Χανιά αλλά και του Final 4 Κυπέλλου στη Χαλκίδα. Μπορεί η τύχη να μην ήταν με το μέρος τους το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως οι δύο νεαρές «ασπρόμαυρες» έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για μία μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα.

Διαβάστε ακόμη...