Να γίνει «απόρθητο» φρούριο

Από inpaok.com: Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, ο ΠΑΟΚ πλέον στρέφει την προσοχή του στα play-offs που θα αρχίσουν την Τετάρτη 11/5, με τον Δικέφαλο να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στην Τούμπα.
Πηγή: inpaok.com
Να γίνει «απόρθητο» φρούριο

Οι «ασπρόμαυροι» στοχεύουν να μπουν με το δεξί στο μίνι πρωτάθλημα, με μια νίκη στην έδρα τους απέναντι σε έναν από τους βασικούς διεκδικητές της προνομιακής θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ στα play-offs καλείται να αγωνιστεί χωρίς του οπαδούς του σε δύο αγώνες, αλλά θέλει να μετατρέψει την Τούμπα σε «απόρθητο φρούριο», κάτι που δεν έκανε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Βέβαια εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του αθλητικού εισαγγελέα για την τιμωρία του Δικεφάλου στα ματς Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο και οι ασπρόμαυροι ελπίζουν να μειωθεί η ποινή.

Το INPAOK, σας παρουσιάζει σε βάθος τριετίας τα αποτελέσματα των «ασπρόμαυρων» στην έδρα τους, την θρυλική Τούμπα.

«Απόρθητο» φρούριο

Η καλύτερη... επίδοση του ΠΑΟΚ στην έδρα του τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφηκε την σεζόν 2013-2014, με την Τούμπα να θυμίζει πραγματικό φρούριο. Ο Δικέφαλος σε 17 παιχνίδια εντός Θεσσαλονίκης μέτρησε 16 νίκες και μόλις μία ισοπαλία!

Αυτό μεταφράζεται σε 49 κερδισμένους βαθμούς στην Τούμπα, με τους «ασπρόμαυρους» να «πετούν» μόνο δύο πόντους, στην αναμέτρηση με τον Απόλλων Σμύρνης για την 14η αγωνιστική στις 8 Δεκεμβρίου 2013.

Την ίδια χρονιά εντυπωσιακή ήταν η... επίδοση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα τόσο στο Europa League, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδος, αφού μέτρησε 2 νίκες και 1 ισοπαλία στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, ενώ στο Κύπελλο κατέγραψε 4 νίκες εντός έδρας! Και στα play-off εκείνης της σεζόν δεν έχασε στην έδρα του μετρώντας μία ισοπαλία και δύο νίκες, κλείνοντας μια άκρως πετυχημένη σεζόν όσον αφορά τα αποτελέσματα του στην Τούμπα.

Μοναδικές ήττες των «ασπρόμαυρων» στην έδρα τους ήταν αυτές απέναντι σε Μέταλιστ και Σάλκε για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και αυτή απέναντι στην Μπενφίκα για την φάση των «32» του Europa League.

Το... πρώτο «ρήγμα»

Την σεζόν 2014-2015, ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να δείξει την ίδια εικόνα με την προηγούμενη χρονιά «πετώντας» αρκετούς βαθμούς εντός έδρας. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα σε 17 αγώνες, είχε 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στα προκριματικά και τους ομίλους του Europa League εντός έδρας κατέγραψε 2 νίκες και δύο ήττες, ενώ στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου είχε μια ισοπαλία (1-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα).

Η ίδια εικόνα και στα play-off της σεζόν 2014-2015, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει 2 ήττες στην Τούμπα, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αστέρα Τρίπολης (0-0) στην 2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος τις 24 Μαΐου 2015, κλείνοντας μια ιδιαίτερα κακή –γενικά- χρονιά.

Στα ίδια... επίπεδα

Την φετινή σεζόν οι... επιδόσεις του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή σεζόν με μια διαφοροποίηση σε Κύπελλο και Europa League, εκεί που η έδρα του Δικεφάλου θύμισε και πάλι απόρθητο φρούριο.

Στο πρωτάθλημα οι «ασπρόμαυροι» σε 15 ματς μέτρησαν 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, 31 κερδισμένοι βαθμοί και 14 «πεταμένοι» πόντοι για τον ΠΑΟΚ.

Στα προκριματικά και τους ομίλους του Europa League, ο Δικέφαλος διατήρησε αήττητη την Τούμπα, καταγράφοντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδος είχε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και... μια ήττα απέναντι στον ΟΣΦΠ με τον τρόπο που αυτή ήρθε να ξεκινά αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, οδηγώντας τον Ιβάν Σαββίδη να μην κατεβάσει την ομάδα στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης»...

Μένει να φανεί η... επίδοση των «ασπρόμαυρων» στην Τούμπα στα play-off που ξεκινούν σε λίγες μέρες, με τους ΠΑΟΚτσήδες να εύχονται το γήπεδο του Δικεφάλου να θυμίσει στους αντιπάλους ότι παραμένει φρούριο.

Διαβάστε ακόμη...