Επανάσταση δίχως θυσίες, γίνεται; Δεν γίνεται;

Από metrosport.gr: Αρχή παντός έργου λόγος, και προ πράξεως βουλή. Κι ο Ιβάν Σαββίδης όπως το 'πε, το 'κανε!
Πηγή: metrosport.gr
Επανάσταση δίχως θυσίες, γίνεται; Δεν γίνεται;

Αν και πριν το κάνει, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, το σκέφθηκε. Η βούληση του όμως, δεν άλλαξε. Κι ο ΠΑΟΚ δεν ...παρέστη στον Ημιτελικό του «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η κατ' αρχήν απόφαση του «τσάρου» της Τούμπας, από το βράδυ κιόλας εκείνης της αποφράδας (όπως εξελίχθηκε) Τετάρτης, είχε βαθιά και πλατιά απήχηση στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δίχως στάλα υπερβολής μάλιστα, ήταν «ευχής έργον» η αποχώρηση πολλά χρόνια τώρα. Κι ήρθε τώρα απλά, για να επιβεβαιώσει την επιλογή του Ιβάν Σαββίδη. Την απ' ευθείας σύγκρουση με το καθεστώς...

Ο κύβος γι' αυτήν την σύγκρουση φυσικά και δεν ερρίφθη τώρα. Ερρίφθη όταν ο «τσάρος» της Τούμπας την ξεκίνησε με το προεκλογικό «μέτωπο» κατά της ΕΠΟ. Κι είναι πλέον, ηλίου φαεινότερη η στήριξη της αντιπολίτευσης από τον Ιβάν Σαββίδη στις εκλογές των ΕΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε της – συν τοις άλλους και λαϊκής επιταγής - μη ...παράστασης του ΠΑΟΚ στον Ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι εξελίξεις μετά τον Ημιτελικό της Τούμπας, με την εμπλοκή της Πολιτείας και των ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ διαμόρφωσαν περιθώρια αλλαγής της απόφασης. Ο Ιβάν Σαββίδης θεωρώντας πως θα υπάρξουν αλλαγές στο τοπίο «πάγωσε» το θέμα.

Δεν το «ζέστανε» ακόμη κι όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού αναθεώρησε τα περί διακοπής της διοργάνωσης του Κυπέλλου. Τούτο δε, επειδή είχε ελπίδες πως δεν θα ευνοούνταν από την αναθεώρηση αυτή η ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ και δεν θα αδικούνταν ο ΠΑΟΚ. Οι ελπίδες του αποδείχθηκαν φρούδες.

Το γεγονός των φρούδων ελπίδων άναψε πάλι, φωτιά! Εν τούτοις ο Ιβάν Σαββίδης, το είπε κι ο ίδιος εξάλλου ,σκεφτόταν και ξανασκεφτόταν την υλοποίηση της απόφασης του. Όταν όμως, ορίσθηκε ως διαιτητής ο Χάρης Καλογερόπουλος έπεσε λάδι στη φωτιά. Έτσι κράτησε τον λόγο του. Ο ΠΑΟΚ δεν ...παρέστη στον Ημιτελικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό...

Η μη παράσταση του προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στον κόσμο του. Εάν πάντως, οι οργανωμένοι θεωρούν μόνον εαυτούς δικαιωμένους; Καθώς πιστεύουν πως αυτοί ώθησαν τον Ιβάν Σαββίδη στην τήρηση του λόγου του; Λαθεύουν. Φυσικά κι ο «μπος» της ΠΑΕ σέβεται, εκτιμά ανάλογα κι υπολογίζει τις απόψεις τους. Δίχως να λησμονεί πως ουκ ολίγες συμπεριφορές μειοψηφίας - αλλά με την ανοχή της πλειοψηφίας τους - κόστισαν στον ΠΑΟΚ κι οικονομικά κι αγωνιστικά.

Η εκτός ορίων λοιπόν, κοινή ανακοίνωση πολλών Συνδέσμων με σκληρές αναφορές για τον «τσάρο» της Τούμπας δεν επηρέασε – όσο τουλάχιστον, οι οργανωμένοι πιστεύουν – την υλοποίηση της απόφασης. Ο Ιβάν Σαββίδης από το βράδυ εκείνης της αποφράδας, για τον ΠΑΟΚ, Τετάρτης, ήξερε πως η κατ' αρχήν απόφαση του είχε απόλυτα λαϊκή απήχηση! Ήταν και πεποίθηση του συνάμα πως έπρεπε να υλοποιηθεί ως επίδειξη βούλησης κόντρα στο καθεστώς.

Οι δεύτερες σκέψεις – οι οποίες ουδέποτε βέβαια, έγιναν πράξεις – οφείλονταν στην καλή πρόθεση του «τσάρου» της Τούμπας Στην καλή του διάθεση. Στην διαλλακτικότητα του ισχυρού απέναντι σε ανίσχυρους και μη καθαρούς (sic) . Δεν οφείλονταν στο οικονομικό ή στο βαθμολογικό κόστος της υλοποίησης της απόφασης του.

Ακόμη και στη περίπτωση του Grexit ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει πως δεν θα στερούνταν ούτε σεντ η επένδυση του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόνιζε δε: «Κάθε αγώνας απαιτεί θυσίες κι έχει απώλειες»! Με λίγα λόγια; Ουδόλως τον απασχολούσαν τα 50-60.000.000 ευρώ τα οποία ήδη επένδυσε κι ίσως – μία υπόθεση κάνουμε – όπως πήγαν χαμένα στις παρελθούσες αγωνιστικές περιόδους, να πήγαιναν και στη μέλλουσα αγωνιστική για 3 βαθμούς. Όσους δηλαδή, έσπευσαν να αφαιρέσουν από τον ΠΑΟΚ στο επόμενο πρωτάθλημα.

Πριν καλά καλά στεγνώσει η μελάνη στο φύλλο αγώνα Αυτή η προσέγγιση του θέματος από τον Ιβάν Σαββίδη ανέδειξε και την βαθιά απήχηση του λεχθέντος: «Επανάσταση δίχως θυσίες δεν γίνεται»! Είναι πλέον, το πνεύμα το οποίο κυριαρχεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ...

Φυσικά πάντως, γνωρίζουν κι οι πέτρες στην Τούμπα πως Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τρίβουν τα χέρια τους με την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη. Ο βασικός αντίπαλος τους στο Πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ, θα βρεθεί στην εκκίνηση του νέου Πρωταθλήματος με ντεζαβαντάζ. Και καλά όμως, ο Ολυμπιακός. Είναι στην αντίπερα όχθη. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κράτησαν αποστάσεις από το θέμα. Δίχως όμως, να προβληματίσουν τον ΠΑΟΚ. Εξάλλου στην Τούμπα ουδέποτε σκεφτόταν την στήριξη τους να ζητήσουν. Κατά πως φαίνεται δε, ο ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει τελικά, μοναχικά δρόμο στη σύγκρουση του – μέχρι τελικής πτώσης - με το καθεστώς!

Κατά πως φαίνεται δε, θεωρείται – κι ορθά - ως αποτέλεσμα προσπάθειας, στο «μέτωπο» κατά του καθεστώτος, η ένταξη της ΕΠΣ Φωκίδας στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ. Την ίδια στιγμή η μη παράσταση του ΠΑΟΚ στον Ημιτελικό θεωρείται απλά, ως προσπάθεια για αποτέλεσμα...

Καλή Ανάσταση στην Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Υγεία σε όλα τα πλάσματα του Θεού!

Διαβάστε ακόμη...