Ο… Γολγοθάς του ΠΑΟΚ!

Από gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου και θα τελειώσει στις 29 Μαΐου, στη πιο «βασανιστική» και σκληρή αγωνιστική σεζόν των 319 ημερών! Το Gazzetta.gr αναλύει...
Πηγή: gazzetta.gr
Ο… Γολγοθάς του ΠΑΟΚ!

50 επίσημοι αγώνες, 45 ποδοσφαιριστές, δύο προπονητές και η καταμέτρηση συνεχίζεται για τον ΠΑΟΚ, που θα κλείσει τη σεζόν 2015-'16 ύστερα από 56 αγώνες, στην πιο «σκληρή» χρονιά, αφού ξεκίνησε να παίζει από τις 16 Ιουλίου 2015.

Το... κοντέρ θα σταματήσει να «γράφει» στις 29 Μαΐου, μετά από 319 συνολικά ημέρες, με το τελευταίο αγώνα των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ας δούμε πως μεταφράζεται έως τώρα η χρονιά για τον ΠΑΟΚ με τη γλώσσα των αριθμών. Οι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν είναι οι: Πέλκας, Τζαβέλλας, Μακ, Τζιόλης, Μυστακίδης και Ροντρίγκες τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στις περισσότερες κατηγορίες.

ΡΟΣΤΕΡ

Ο Ιγκόρ Τούντορ και ο Βλάνταν Ίβιτς χρησιμοποίησαν 45 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων αρκετοί δεν υπάρχουν σήμερα στο ρόστερ της ομάδας, όμως πρόλαβαν κι αγωνίστηκαν έστω και σ' ένα επίσημο παιχνίδι πριν αποχωρήσουν από την ομάδα, ενώ η παρουσία πολλών νεαρών από την Κ20 στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου μεγάλωσε την συγκεκριμένη λίστα.

Από το καλοκαίρι αποχώρησαν οι Ρατς, Μαντούρο, Σαλπιγγίδης, Λούκας, Πούγγουρας, Κουλούρης, ακολούθησαν το χειμώνα οι Όλσεν, Δεληγιαννίδης, Κ. Σαββίδης, ενώ προστέθηκαν οι Βελλίδης και Χατζηισαΐας τον Ιανουάριο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Δημήτρης Πέλκας αγωνίστηκε στα 45 από τα 50 φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και είναι στην πρώτη θέση στην κατηγορία «συμμετοχές», ακολουθούν ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Γιώργος Τζαβέλλας με 41 συμμετοχές.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Γιώργος Τζαβέλλας αγωνίστηκε τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ συμπληρώνοντας 3.583' εντός του αγωνιστικού χώρου. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Ρόμπερτ Μακ με 3.429' και στην τρίτη θέση ο Αλέξανδρος Τζιόλης με 3.291'.

ΣΚΟΡΕΡ

Με διαφορά ο Ρόμπερτ Μακ είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός μετράει μέχρι σήμερα 19 γκολ σ' όλες τις διοργανώσεις, δεύτερος είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης με 12 γκολ και τρίτος ο Δημήτρης Πέλκας με 9 γκολ.

ΑΣΙΣΤ

Πρώτος «πασέρ» του ΠΑΟΚ είναι ο Γιάννης Μυστακίδης, που έχει προσφέρει 6 ασίστ στους συμπαίκτες του, σε μια πολύ ουσιαστική χρονιά μαζί με 4 γκολ. Ακολουθούν με 5 ασίστ οι Πέλκας, Κάτσε, Ροντρίγκες, ενώ 4 ασίστ πρόλαβε και έδωσε ο Ζάιρο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Ο πιο... άτακτος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος και λόγω αγωνιστικής συμπεριφοράς, αντίκρισε 14 κίτρινες κάρτες, δεύτερος είναι ο Ρόμπερτ Μακ (10) και τρίτος ο Στέφανος Αθανασιάδης (8).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Με απευθείας κόκκινη κάρτα έχουν αποβληθεί τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο Μιγκέλ Βίτορ μετράει δύο αποβολές, από μία ο Μακ, ο Σκόνδρας και ο Μπερμπάτοφ, ενώ με δύο κίτρινες κάρτες έχουν αποβληθεί οι Ζάιρο (2), Τζαβέλλας (1) και Χαρίσης (1).

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Ο Γιάννης Μυστακίδης έχει έρθει 17 φορές από τον πάγκο αγωνιζόμενος ως αλλαγή, ξεκινώντας βασικός σε μόλις 12 παιχνίδια, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έχει περάσει ως αλλαγή 12 φορές και ξεκίνησε σε 11 παιχνίδια, ενώ ο Ερικ Σάμπο έχει αγωνιστεί ως αλλαγή 10 φορές.

Διαβάστε ακόμη...