Τι έκαναν στα μεταξύ τους παιχνίδια...

Από sdna.gr: Ποια θα είναι η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague, αν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος φέρουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που έφεραν στην κανονική περίοδο; Έχουμε την απάντηση...
Πηγή: sdna.gr
Τι έκαναν στα μεταξύ τους παιχνίδια...

Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται πολλές φορές σαν φάρσα, κι όσο κι αν τα πλέι οφ της Superleague αποτελούν μια άκρως σοβαρή υπόθεση για τους τέσσερις διεκδικητές των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, μπήκαμε στον πειρασμό να βάλουμε κάτω τα αποτελέσματα Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιωνίου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (στα μεταξύ τους παιχνίδια) και να υπολογίσουμε τι θα συμβεί στο μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί αν επαναληφθούν ακριβώς τα ίδια σκορ και στα πλέι οφ...

Τι έκαναν οι τέσσερις αντίπαλοι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις; Ποιος παρουσίασε την καλύτερη συγκομιδή βαθμών και ποιος τη χειρότερη; Προτού ανακαλύψουμε τις απαντήσεις, ας θυμηθούμε αναλυτικά τους δώδεκα αγώνες που έδωσαν οι μονομάχοι των πλέι οφ.

3η αγωνιστική: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-0

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-1

9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0

13η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

14η αγωνιστική: Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1

18η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-0

19η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0

23η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

24η αγωνιστική: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

28η αγωνιστική: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 3-1

29η αγωνιστική: ΑΕΚ – Πανιώνιος 2-0

Ούτε μια νίκη ο Παναθηναϊκός!

Δεν θα ξεκινήσουμε την υπόθεσή μας από την ομάδα που θα τερμάτιζε πρώτη στο φινάλε των πλέι οφ, αλλά από αυτή που θα κατέληγε τελευταία. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν φέτος ούτε ένα παιχνίδι με αντίπαλο ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος (συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι που έδωσαν στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό) και σε έξι αναμετρήσεις κόντρα στις ομάδες που θα βρουν απέναντί τους στα πλέι οφ μετρούν τρεις ισοπαλίες στη Λεωφόρο και τρεις ήττες σε Τούμπα, ΟΑΚΑ και Νέα Σμύρνη! Καταλαβαίνετε, λοιπόν, εύλογα ποιο είναι το αυτονόητο στοίχημα της ομάδας του Στραματσόνι, στους αγώνες που ακολουθούν.
Το απόλυτο στην έδρα τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η έδρα αποτελεί παραδοσιακά αποφασιστικό παράγοντα στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ και σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό (που δεν κατάφερε να πάρει «τρίποντο» στο «Απόστολος Νικολαϊδης»), ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετρούν το απόλυτο των τριών νικών στα δικά τους σπίτια. Η Ένωση μάλιστα δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ στο ΟΑΚΑ, από «πράσινους», «κυανέρυθρους» και «Δικέφαλο του Βορρά».
Κανείς δεν κέρδισε δύο φορές τον Πανιώνιο

Η παρουσία του Πανιωνίου αποτελεί ίσως τον... άγνωστο Χι της εξίσωσης των πλέι οφ κι αν η ομάδα του Ουζουνίδη παραμείνει μέχρι το τέλος το ίδιο σκληρό καρύδι, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν θα έχουν... καλά ξεμπερδέματα μαζί της. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους τρεις θεωρητικά «μεγάλους» δεν κατάφερε να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια που έδωσε με τους Νεοσμυρνιώτες στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Πρώτη η ΑΕΚ, τρίτος ο Πανιώνιος

Και φτάνουμε στην απάντηση του βασικού μας ερωτήματος. Τι θα συμβεί αν οι τέσσερις ομάδες φέρουν στα πλέι οφ τα ίδια αποτελέσματα που έφεραν στα μεταξύ τους παιχνίδια κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Η ΑΕΚ θα έβγαινε πρώτη (ανεξαρτήτως της απόφασης για τα επεισόδια στο Περιστέρι), θα την ακολουθούσε ο ΠΑΟΚ, τρίτος θα ερχόταν ο Πανιώνιος και τέταρτος ο Παναθηναϊκός, με την τελική βαθμολογία να έχει την ακόλουθη μορφή:

1. ΑΕΚ 13 (ή 14)

2. ΠΑΟΚ 10

3. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 8

4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5

* Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ θα ξεκινήσει τα πλέι οφ με 3 ή 2 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με 2 και ΠΑΟΚ με Πανιώνιο χωρίς βαθμό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...