«Στους τελικούς μετράει η καρδιά και η θέληση»

Από metrosport.gr: Ο Γιάννης Τακουρίδης είναι από τους αθλητές στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Φοίνικα Σύρου και γνωρίζει καλά τόσο την έδρα όσο και τη δυναμική του αντιπάλου.
Πηγή: metrosport.gr
«Στους τελικούς μετράει η καρδιά και η θέληση»

Για τον επερχόμενο πρώτο τελικό ο ταλαντούχος κεντρικός τόνισε: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Το πρώτο από τα μεγάλα παιχνίδια που θα γίνουν σειρά. Εμείς αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό και ο Φοίνικας την Κηφισιά. Έχουμε αφήσει πίσω μας τον τέταρτο ημιτελικό στην Πυλαία, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κοιτάμε μπροστά σε αυτή την πρόκληση που λέγεται τελικός. Έχουμε αυτοπεποίθηση και έχουμε ταξιδέψει για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κάνουμε το μπρέικ από το πρώτο παιχνίδι. Και οι δεκαπέντε αθλητές που είμαστε στον ΠΑΟΚ και οι προπονητές, όλοι σαν ομάδα το πιστεύουμε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε δυνατά από την αρχή.

Όσο για το αν το πρώτο παιχνίδι παίζει ρόλο στην ψυχολογία ο Γιάννης Τακουρίδης επισήμανε: «Σίγουρα λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αλλά σε μία σειρά αγώνων μετράει ποια ομάδα θα έχει καλύτερη διάρκεια και ποια είναι αυτή που θα έχει καλύτερη διάρκεια και θα δείξει δύναμη και υπομονή».

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι να σπάσουν την έδρα του Φοίνικα ο ταλαντούχος αθλητής το ΠΑΟΚ δήλωσε: «Έχουμε πάρει αυτοπεποίθηση, σπάσαμε την έδρα του Ολυμπιακού, και μπορούμε να το ξανακάνουμε με οποιαδήποτε αντίπαλο».

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι και τι πρέπει να προσέξουν για περιορίσουν τα ατού του Φοίνικα ο Τακουρίδης είχε να πει: «Με τον Φοίνικα είχαμε δύο ήττες στο πρωτάθλημα αλλά τον κερδίσαμε στον ημιτελικό του League Cup. Αυτά τα παιχνίδια όμως δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του πρωταθλήματος. Μετράει η θέληση , η καρδιά και όλο αυτό το μείγμα που σε κάνει νικητή. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το εκατό τοις εκατό και κάνουμε το πρώτο βήμα για τον τίτλο».

Διαβάστε ακόμη...