ΕΒΓΕ για το επετειακό λογότυπο

Από paokfc.gr: Το ζητούμενο η απεικόνιση της παράδοσης στα δεδομένα του σήμερα. Το πάντρεμα της ιστορίας με το μέλλον. Το αποτέλεσμα έφερε βραβείο ΕΒΓΕ για το καλύτερο λογότυπο.
Πηγή: paokfc.gr
ΕΒΓΕ για το επετειακό λογότυπο

Το logo των 90 χρόνων τιμήθηκε στη σχετική κατηγορία των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης. Μια ιδιαίτερη διάκριση τόσο για τον σύλλογο όσο και για το Beetroot Design Studio που είχε αναλάβει αυτό το project.

«Το λογότυπο κράτησε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στον εκσυγχρονισμό και την ιστορία χωρίς να εμπεριέχει αλλαγές που ενδεχομένως θα ενοχλούσαν και θα αποδεικνύονταν λανθασμένες», μας είπε εκ μέρους των Beetroot – ένα από τα κορυφαία στούντιο στην Ελλάδα – ο Creative Director Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και συνέχισε: «Επιλέξαμε να κάνουμε έναν ήπιο εκσυγχρονισμό στο λογότυπο. Να φέρουμε την παράδοση και την ιστορία στο σήμερα.

Το σημαντικό για μένα από την εκδήλωση των ΕΒΓΕ στην οποία ο ΠΑΟΚ... σάρωσε είναι πως μέσα από την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του συλλόγου και την επιβράβευσή της από την κοινωνία του design, έρχεται μια νέα εποχή για το ποδόσφαιρο και για τις ομάδες. Αλλάζουν τα δεδομένα.

Είναι πολύ ευχάριστο όλο αυτό και θεωρώ ότι συμβάλλει και στην κουλτούρα των φιλάθλων. Δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα, αλλά επηρεάζει θετικά και τη γενικότερη αντίληψη και τη φιλοσοφία των φιλάθλων. Είναι θέμα πολιτισμού».

Το επετειακό λογότυπο του ΠΑΟΚ σχηματίζει μια νοητή ασπίδα σαν κι αυτή που περιβάλλει τον δικέφαλο αετό, το έμβλημα του συλλόγου και συμβολίζει το πάθος που χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα. Εξ ου και το λεκτικό κομμάτι του σήματος, το οποίο λέει «90 χρόνια πάθος»

Διαβάστε ακόμη...