«Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει ο Ίβιτς στον ΠΑΟΚ!» (audio)

Από metrosport.gr: Ο Σταύρος Τσουκαλάς μίλησε στο Metropolis 95,5 και μίλησε για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αναφέρθηκε και στον Βλάνταν Ίβιτς
Πηγή: metrosport.gr
«Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει ο Ίβιτς στον ΠΑΟΚ!» (audio)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Τσουκαλά:

Για το αν είναι γλυκό το φετινό τέλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Είναι γλυκό τέλος. Αν κλείσουμε θετικά και το τελευταίο παιχνίδι θα είναι το πιο γλυκό τέλος, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που είμαι στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι η έκτη θέση είναι στα πόδια των παικτών του ΠΑΣ: «Έτσι είναι. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε μια πτώση της απόδοσής μας. Δεν είχαμε το κατάλληλο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο όλα αυτά. Υπήρχε πίστη στην ομάδα για το ότι μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά. Είμαστε επτά παιχνίδια χωρίς ήττα. Έχει μείνει ένα παιχνίδι που είναι το πιο σημαντικό όλης της χρονιάς και θεωρώ ότι πλέον είναι στο χέρι μας με νίκη να είμαστε εκεί που πρέπει».

Για την εξασφάλιση της αδειοδότησης μετά από τρία χρόνια: «Μας βοηθάει περισσότερο. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Οι προπονήσεις σε όλες τις ομάδες είναι πάνω – κάτω ίδιες. Το ποιος θα έχει καλύτερη ψυχολογία σε κάθε στιγμή του αγώνα, παίζει ρόλο και στο τέλος».

Για την ισορροπία που παρουσιάζει η φετινή ομάδα σε όλες τις γραμμές: «Υπάρχει ισορροπία σε ηλικία, ποιότητα και σε όλες τις γραμμές. Βέβαια να πούμε την αλήθεια ότι στους τελευταίους αγώνες έχουμε βρει έναν άλλον τρόπο συστήματος που βγαίνει ακόμα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να μας βάλει γκολ. Δημιουργούμε πολλές φάσεις και δίκαια παίρνουμε τα αποτελέσματα. Όλα πάνε τέλεια, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι είναι από τους παλιότερους στην ομάδα: «Είναι η τέταρτη χρονιά μου στην ομάδα. Ελπίζω να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο γιατί στο μυαλό όλων υπάρχει η Κυριακή. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη μπορεί να γίνει η χρονιά τέλεια».

Για το ματς με την Ξάνθη: «Η Ξάνθη έχει καλούς παίκτες και δεν νομίζω ότι η βαθμολογία αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες των παικτών της. Δύσκολα περνάνε οι ομάδες από εκεί. Εμείς έχουμε δείξει ότι εκτός έδρας παρουσιάζουμε πολύ καλό πρόσωπο. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι δεν θα προσπαθήσει λόγω κινήτρου η Ξάνθη. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολο και για εμάς. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πλέον είναι στο χέρι μας».

Για το αν η φετινή χρονιά είναι η καλύτερή του: «Νομίζω ότι κάθε χρόνο πάω και καλύτερα. Το μόνο που κάνω είναι να βοηθάω την ομάδα να πάει ψηλά, γιατί μόνο μέσα από την ομάδα φαινόμαστε και όλοι οι παίκτες σαν μονάδες. Μακάρι να πάει καλά η χρονιά, να τερματίσουμε ψηλά και να πάμε και ακόμα παραπάνω».

Για το αν περίμεναν ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να μπούνε στα πλέι οφ: «Αυτό δεν το περιμέναμε από την αρχή ή στη διάρκεια της χρονιάς. Στα τελευταία παιχνίδια βγαίνει και φαντάζει πιο πιθανό να είμαστε στα πλέι οφ, αν συνεχιστούν αυτά που γίνονται με τις άδειες και αν πάρουμε και τη νίκη με την Ξάνθη. Από εκεί και πέρα μακάρι να γίνει και να πάμε στα πλέι οφ, μετά θα έχουμε χρόνο να το σκεφτούμε και να το συνειδητοποιήσουμε. Αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει παίξει ξανά και δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε σε αυτό το κομμάτι. Αγωνιστικά και προπονητικά επίσης δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τις διαφορές ανάμεσα στις ομάδες που θα μπούνε πλέι οφ: «Οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Μακάρι να μπούμε στα πλέι οφ. Δεν θα είναι κανένα παιχνίδι εύκολο για κανέναν. Όποια ομάδα και αν είναι η τέταρτη, όλα τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα».

Για την αποφυγή του Grexit: «Ευτυχώς τα τελευταία νέα αυτό λένε. Άλλες χρονιές στερηθήκαμε την Ευρώπη λόγω άδειας. Αν γινόταν και φέτος δεν θα μας ήθελε καθόλου».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: «Άξια είναι σε αυτή τη θέση ο Βλάνταν Ίβιτς. Ήμασταν συμπαίκτες και δούλευε πολύ εγκεφαλικά. Είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλά. Με τον χρόνο θα μπορέσει να περάσει τα πράγματα που θέλει και θα πάνε όλα καλά. Είμαι σίγουρος».

Για το αν φαινόταν ότι μπορεί να γίνει καλός προπονητής από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο: «Φάνηκε σε πολλούς προπονητές από το πρόσωπο που είχαν όταν έπαιζαν ποδόσφαιρο. Μπορούσε να το διαπιστώσει εύκολα κάποιος στον Βλάνταν. Τώρα ξεκινάει μια άλλη καριέρα, άλλες σκέψεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει».

Για τους Χαρίση, Κοροβέση και Βελλίδη που ήταν συμπαίκτες στον ΠΑΣ: «Είναι ένα καλό σχολείο ο ΠΑΣ. Άλλη η πίεση στον ΠΑΟΚ. Θα είναι μια καλή εμπειρία να παίξουμε με παίκτες που έχουμε παίξει στο παρελθόν μαζί. Πρωταγωνίστησαν εδώ τα παιδιά. Δίκαια βρίσκονται στον ΠΑΟΚ, γιατί βοηθάνε τώρα και θα το κάνουν και στο μέλλον».

Ακούστε τα όσα είπε ΕΔΩ

 

Διαβάστε ακόμη...