Οι μοιραίοι του ΠΑΟΚ, έγιναν ωραίοι

Από sport24.gr: Ο Στέφανος Λεμονίδης αναλύει τη δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο βόλει, αναδεικνύει παίκτες κλειδιά τους μοιραίους των προηγούμενων τελικών Λη, Γιαμπλόνσκι και ερμηνεύει την ενέργεια του Χιμένες στο τέλος του ημιτελικού.
Πηγή: sport24.gr
Οι μοιραίοι του ΠΑΟΚ, έγιναν ωραίοι

Τελικά η ζωή είναι ωραία, ο αθλητισμός είναι ωραίος, το βόλει είναι ωραίο όταν κρύβει εκπλήξεις, απρόοπτα και δεν είναι όλα προβλέψιμα, όπως έγινε στον αγώνα των πλει οφς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-3.

Μέχρι τώρα λοιπόν ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις σερί νίκες και οι δυο σημαντικές, που του έδωσαν τρόπαια, επιτεύχθηκαν στο Λιγκ Καπ από 0-2 σετ και 10-14 στο ται μπρεικ, ενώ στο Κύπελλο η ανατροπή έγινε από 0-2 σετ και 21-24. Ήταν ολοφάνερο ότι οι δυο ομάδες ήταν κοντά και ο ΠΑΟΚ έχασε δυο φορές τη νίκη μέσα από τα χέρια του, επειδή είχε υπεροψία, τόσο ο προπονητής του, όσο και οι παίκτες, όταν έφταναν κοντά στη νίκη, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο αλάνθαστος στα κρίσιμα σημεία Ολυμπιακός.

Στο Ρέντη όμως, στον πρώτο ημιτελικό το πάθημα έγινε μάθημα στον Καλμαζίδη και δεν έκανε ούτε μια ουσιαστική αλλαγή(δεν λογίζονται οι είσοδοι των Ντίνα, Σμαραγδή για μπλοκ και του Εφραιμίδη για σερβίς) και δεν πείραξε την ομάδα , όπως στο παρελθόν. Στη Σύρο αντικατέστησε τον Γιαμπλόνσκι με τον Καρασαββίδη, στη Γλυφάδα τον Χιμένες, ενώ στο Ρέντη δεν τους μετακίνησε δευτερόλεπτο. Και δικαιώθηκε...

Οι "μοιραίοι" εξάλλου των προηγούμενων ηττών έγιναν "ωραίοι" στο Ρέντη. Μπορεί στα μάτια των φιλάθλων να ξεχώρισαν οι Κουβανοί Χιμένες, Σεπέδα, οι Αμερικανοί Γιαμπλόνσκι, Λη όμως ήταν τα κλειδιά για τη νίκη στο κρίσιμο τρίτο σετ, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 25-24.

Προσέξτε. Στη Σύρο ο Γιαμπλόνσκι έχασε το σερβίς στο 10-14 του ται μπρεικ και δέχθηκε τον άσο από τον Έγκλεσκαλνς στο 15-16 και τελείωσε το ματς. Ο Λη εξάλλου έκανε κακή πάσα-μανσέτα στο 22-24 του τρίτου σετ στη Γλυφάδα, δεν πέρασε την επίθεση στο 24-25 και έκανε αργότερα φιλέ για να τελειώσει το ματς.

Οι δυο Αμερικανοί όμως πήραν το κρίσιμο τρίτο σετ στο Ρέντη. Ο Λη έκανε το 24-24 παρότι ο Πιάτσα είχε διπλό μπλοκ πάνω του γιατί είχε διαγνώσει την πάσα του Κουρνέτα, ο Γιαμπλόνσκι έκανε δολοφονικό σερβίς και έστειλε τον Όγκουρτσακ πάνω στο μπλοκ του Λη(24-25), ενώ ανάλογο σερβίς έκανε και στη συνέχεια, με τον Λη να "σπάει" την επίθεση του Σπίνου για να επιτρέψει στον Χιμένες να τελειώσει το σετ.

Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού λοιπόν και μοιραία η κριτική στρέφεται στον ηττημένο Πιάτσα και τα "ζήτω" στον Καλμαζίδη. Ο Ιταλός παρότι η υποδοχή του έμπαζε, δεν αντικατέστησε τον Κοκκινάκη ή τον Όγκουρτσακ με τον Τσουκ και δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Στιβαχτή, αντί του Φιλίποφ. Μοιραίος του Ολυμπιακού ο Όγκουρτσακ που έκανε διπλό λάθος στο 24-24. Δεν έβγαλε καλή υποδοχή και στη συνέχεια πήρε τη μπάλα υπό κακές προϋποθέσεις, κι αντί να την χτυπήσει μαλακά για να γυρίσει πίσω ή να επιδιώξει το μπλοκ άουτ, κάρφωσε πάνω στο τριπλό μπλοκ και από τα χέρια του Λη έγινε το 24-25.Και στο τέταρτο σετ ο Ταμπουρατζής που παραχώρησε 3 άσους και ο Έκλεσκαλνς με τα 3 άουτ που έγιναν αργότερα 4 . Αυτά τα λάθη έδωσαν τη διαφορά της νίκης στον ΠΑΟΚ.

Η πρόκριση όμως δεν κρίθηκε ακόμη γιατί οι 0-1νίκες μπορεί να γίνουν 0-2,αλλά και 3-2 στη συνέχεια, όπως οι ανατροπές του Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο. Μπορεί βέβαια να πάει και τρένο 0-3.

Η σειρά των αγώνων έχει δρόμο και απομένει να μάθουμε αν θα καταρρεύσει ο Ολυμπιακός, που ως τώρα τα έβρισκε όλα βολικά ή αν θα αντέξει ο ΠΑΟΚ σε συνεχόμενα παιχνίδια, χωρίς βοήθεια από τον αδύναμο πάγκο του, χωρίς να υπολογίζουμε ότι ένας τραυματισμός βασικού παίκτη του, δεν μπορεί να βρει ισάξιο αντικαταστάτη. Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι το φαβορί, αφού έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού και πήρε το πλεονέκτημα.

Τι ωραίο όμως που είναι το βόλει; Είτε κερδίζει ο ΠΑΟΚ, είτε ο Ολυμπιακός, ουδείς διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, ουδείς φωνάζει για διαφθορά και τα άλλα φαιδρά του ποδοσφαίρου.

ΥΓ: Δεν θα σας πούμε αν προκάλεσε ο Χιμένες, αλλά υπάρχουν δυο αναγνώσεις. Μπορούσε κάλλιστα να συγκρατηθεί και να ξεσπάσει στα αποδυτήρια για να μη δώσει δικαιώματα. Αν , λέμε αν, υποθετικά, έκανε κάτι παρόμοιο στην Πυλαία ο Κοκκινάκης, δεν θα γινόταν ο κακός χαμός όπως στο Ρέντη; Καλώς η κακώς οι παίκτες πρέπει να συγκρατούνται ,όσο κι αν βράζει το αίμα τους, γιατί χάνουν το δίκιο τους. Και όπως οι ΠΑΟΚτσήδες καμαρώνουν για τον Χιμένες και τον θεωρούν πρώτο μάγκα, το ίδιο θα συνέβαινε με τους Ολυμπιακούς αν ο δικός τους "Χιμένες" έκανε κάτι αντίστοιχο στην Πυλαία.

Διαβάστε ακόμη...