FIFA και UEFA προστάτες της ΕΠΟ και της ασυδοσίας!

Από sdna.gr: Η UEFA και η FIFA λειτουργούν παραδοσιακά ως προστάτες της ΕΠΟ.
Πηγή: sdna.gr
FIFA και UEFA προστάτες της ΕΠΟ και της ασυδοσίας!

Αυτό σημαίνει ότι καλύπτουν και τη διαφθορά που πάντα υπήρχε στις τάξεις της, χωρίς ΠΟΤΕ να παρεμβαίνουν για να πατάξουν ή έστω να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα.

Η FIFA παρενέβη επί Λιάνη το 93, επί Φλωρίδη το 2001, επί Ορφανού το 2006, επί Γερουλάνου το 2012 και επί Κοντονή το 2015.

Πάντα για περιπτώσεις που η πολιτεία ήθελε να περιορίσει φαινόμενα διαφθοράς, είτε με αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ, είτε για άλλες διατάξεις που δήθεν έθιγαν το αυτοδιοίκητο.

Την ΕΠΟ δεν την πείραζαν ποτέ, ό,τι και αν έκανε, όσο και αν έφταιγε για όσα γίνονταν. Δεν την «μάζεψαν» ποτέ, την άφηναν να λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και δεν τους ενοχλούσε καθόλου. Το μοναδικό που έκαναν ήταν να την προστατεύουν και να την καλύπτουν.

Στο σήμερα:

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται και στην τωρινή κρίση. Η ΕΠΟ πουλάει παραμύθι ότι είναι εναρμονισμένη με τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA. Όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει

Πέρσι αποδείχτηκε ότι δεν είχε εναρμονιστεί στις πειθαρχικές ποινές για τα στημένα ματς, και σύρθηκε να το κάνει επειδή την έβγαλε στη σέντρα μια μικρή μερίδα του Τύπου. Και πάλι εναρμονίστηκε εν μέρει, αφού πέρασε δική της πατέντα: να θεωρείται στημένο ένα ματς μόνο αν εμπλέκονται τουλάχιστον τρεις παίκτες μιας ομάδας!!

Η FIFA και η UEFA την κάλυψαν, κάνοντας τα στραβά μάτια.

Φέτος δεν εναρμονίστηκε στον Κώδικα Δεοντολογίας, αφού πέρασε πάλι δική της πατέντα: να μην ελέγχονται υποθέσεις που έχουν λάβει χώρα πριν το 2015!!

Η FIFA και η UEFA πάλι την κάλυψαν κάνοντας τα στραβά μάτια, αν και όταν ο Κοντονής ενημέρωσε γι' αυτό το θέμα τον Κουτσοκούμνη, ο Κύπριος έμεινε εμβρόντητος!! Δεν είχε ιδέα (έτσι ισχυρίστηκε τουλάχιστον)!

Η FIFA και η UEFA καλύπτουν τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνοντας συνήθως τα στραβά μάτια σε γεγονότα που γνωρίζουν πολύ καλά!!! Όπως αυτό της διαιτησίας, αφού η ίδια η FIFA αναφέρει στην επιστολή της την δυνατότητα να φέρουμε ξένους διαιτητές!! Άρα ξέρει, αναγνωρίζει και δέχεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στη διαιτησία!

Και εδώ καταρρίπτεται άλλος ένας μύθος: Η ΕΠΟ τόσα χρόνια μας έλεγε ότι η UEFA δεν επιτρέπει να φέρουμε ξένους διαιτητές και ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο!! Αυτό αποδείχτηκε τεράστιο ψέμα και με τη βούλα της FIFA!

Η FIFA και η UEFA δεν επιβάλουν τίποτα στην ΕΠΟ και διαχρονικά την αφήνουν να κάνει ό,τι θέλει.

Αντίθετα, τώρα έρχονται η FIFA και η UEFA και παρεούλα με την ΕΠΟ εκβιάζουν στεγνά τον Κοντονή για να αναθεωρηθεί όλη η αθλητική νομοθεσία των τελευταίων 17 ετών!!!

Το πιο ακραίο παράδειγμα απόλυτης κάλυψης που παρείχε η UEFA στην ΕΠΟ, ήταν η περίπτωση του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι: Ενώ στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσέ οι Τούρκοι αποκλείστηκαν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ για ένα χρόνο απλώς και μόνο με την ύπαρξη ποινικών διώξεων και προσωρινών μέτρων (προφυλακίσεις, περιοριστικοί όροι κλπ), στην περίπτωση του Ολυμπιακού δεν πάρθηκε κανένα προληπτικό μέτρο πριν τις δίκες, κι ας υπήρχαν κι εδώ ποινικές διώξεις και προσωρινά μέτρα (περιοριστικοί όροι).

Τα ερωτήματα που τέθηκαν τότε είναι:
-Η ΕΠΟ ενημέρωσε σωστά την UEFA για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, τι στοιχεία υπάρχουν, τι συνομιλίες, τι μαρτυρίες κλπ;
-Η UEFA έκανε τη δική της έρευνα ζητώντας τις δικογραφίες ή αρκέστηκε στα στοιχεία που προσκομίστηκαν από την ΕΠΟ ή/και από τον Ολυμπιακό;
-Επίσης, γιατί η UEFA πήρε απόφαση να επιτρέψει στον Ολυμπιακό να αγωνιστεί στην Ευρώπη, μία ημέρα πριν απολογηθεί ο Μαρινάκης στον ανακριτή και του επιβληθεί ΤΡΙΠΛΟΣ περιοριστικός όρος;
-Ήξερε η UEFA ότι την επόμενη μέρα απολογούνταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού; Την ενημέρωσε κανείς; Ή μήπως γνώριζε και απλώς σφύριξε αδιάφορα;
-Γιατί η UEFA δεν απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης όταν ο πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ να δικαστούν για στημένα παιχνίδια;
-Εν τέλει, τι ρόλο έπαιξαν ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο Μισέλ Πλατινί στην υπόθεση αυτή, με τον δεύτερο μάλιστα να αποβάλλεται από το ποδόσφαιρο λίγο καιρό αργότερα για σκάνδαλο διαφθοράς;

Τα παραδείγματα είναι δεκάδες, και αποδεικνύουν ότι η FIFA και η UEFA δεν προστατεύουν απλώς την διαφθορά στην ΕΠΟ. Προστατεύουν την ασυδοσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα!!

Δεν έπραξαν ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο για την διαφθορά, αλλά έστω στα θέματα βίας!!

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια, το μόνο που κάνουν συστηματικά η FIFA και η UEFA, είναι να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ κυβερνήσεις και υπουργούς, να ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ λαμογιές και να προστατεύουν τα διεφθαρμένα μέλη τους (βλέπε ΕΠΟ).

Διαβάστε ακόμη...