«Ναι στο Grexit, αν είναι για το καλό του ποδoσφαίρου»

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για θέματα διαιτησίας Μάλαμας Τεβεκέλης και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική διαιτησία αλλά και στο ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit.
Πηγή: metrosport.gr
«Ναι στο Grexit, αν είναι για το καλό του ποδoσφαίρου»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το πρόβλημα είναι όχι ότι δεν έχουμε άξιους διαιτητές, αλλά ότι αυτοί δεν είναι ελεύθεροι να δείξουν την αγωνιστική τους αξία. Βλέπουμε έναν Παππά άριστο σε αγώνα της Βέροιας και μετά από μερικές ημέρες τη διαιτησία που έκανε στην Τούμπα. Δεν είναι το πρόβλημα η αξία. Η αξία υπάρχει».

Για τον ορισμό Παπαπέτρου, Τουμπακάρη στον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Έφτασα σε σημείο να μη λέω ok εξαρχής. Στο τέλος θα δούμε. Δυνατότητα υπάρχει. Θα το δούμε όμως με τη λήξη του αγώνα».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Ούτε με ξένους, ούτε με επαγγελματική διαιτησία μπορεί να γίνει κάτι. Πρέπει να υπάρξει μια επιτροπή, η οποία θα είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Ας ανήκει η διαιτησία στην ΕΠΟ. Σε μια ΕΠΟ, όμως, που δεν θα επεμβαίνει στη διαιτησία. Δεν θα ξεχάσω την περίοδο 2001-04. Δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί μας και είχαμε τη χαρά να δούμε τρία πρωταθλήματα που κρίθηκαν στο τέλος με τα γήπεδα γεμάτα. Να βρούμε άξιους ανθρώπους και να τους πούμε "φτιάξτε τη διαιτησία". Το να είναι επαγγελματική διαιτησία ή έστω ξένοι διαιτητές με μια επιτροπή που ενδεχομένως να επηρεάζει δεν μου λέει τίποτα. Ποιος μας λέει ότι δεν θα συμβαίνουν τα ίδια;».

Για το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit: «Αν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου ας γίνει. Αν δεν σπάσουμε αβγά δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Διαβάστε ακόμη...