Κανένας φόβος στον ΠΑΟΚ για το ενδεχόμενο του Grexit

Από metrosport.gr: Ακόμη κι αν δεν παίξουν στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες, οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν ανησυχούν για το ακραίο ενδεχόμενο.
Πηγή: metrosport.gr
Κανένας φόβος στον ΠΑΟΚ για το ενδεχόμενο του Grexit

Η συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA κατέληξε σε αδιέξοδο όπως είχατε την ευκαιρία να ενημερωθείτε χθες αναλυτικά από το Metropolis 95,5 και το ενδεχόμενο ενός Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο έντονο από ποτέ. Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστήριξαν εκπρόσωποι της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, όμως έχει σημασία να δούμε, πως αντιμετωπίζουν στον ΠΑΟΚ μία τέτοια προοπτική, ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πως αντιδρά (θετικά ή αρνητικά) ο ΠΑΟΚ στην ακραία προοπτική να μην συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες την νέα αγωνιστική περίοδο στις ευρωπαικές διοργανώσεις;

Από την Μικράς Ασίας προκύπτει η πληροφόρηση πως ο ΠΑΟΚ δεν φοβάται το ενδεχόμενο ενός Grexit. Εφόσον είναι απαραίτητο να γίνει, προκειμένου να επέλθει η πολυαναμενόμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο, τότε ας γίνει. Ο ΠΑΟΚ αυτό που πρακτικά μπορεί χάσει σε αυτό το ακραίο ενδεχόμενο, είναι από την μία τα πιθανά έσοδα της τάξεως των 6-7 εκατομμυρίων ευρώ από μία ενδεχόμενη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ (εκεί όπου συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια). Ή ακόμη τα έσοδα από μία ενδεχόμενη παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, που ασφαλώς θα είναι πολλά περισσότερα. Στο οποίο Τσάμπιονς Λίγκ παρεμπιπτόντως, παρά την προσπάθεια που έκανε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να γευθεί την χαρά μίας τέτοιας διάκρισης και κυρίως οικονομικής ανέλιξης. Η προσπάθεια όμως θα συνεχιστεί και αυτός είναι ο στόχος.

Πρακτικά, η ομάδα που θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από κάθε άλλη, είναι ο Ολυμπιακός. Είναι η ομάδα που κάθε χρόνο, καρπώνεται όλο το μπόνους από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και με τα 25 εκατομμύρια ευρώ που εισρέουν στα ταμεία του, έχει περισσότερες επιλογές σε οικονομικό επίπεδο από τους υπόλοιπους. Και επειδή ο ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι άνισος, με τις τακτικές και μεθοδεύσεις που ακολουθεί ο Ολυμπιακός, στον Πειραιά πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για την προοπτική τιμωρίας των ελληνικών ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από το grexit ή όχι, έχει την δυνατότητα (κυρίως εξαιτίας του μεγαλομετόχου του) να δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό για την ενίσχυσή του και την νέα περίοδο. Το βασικό βεβαίως είναι τα χρήματα που θα δοθούν να πιάσουν τόπο. Πάντως ο ΠΑΟΚ μπορεί να επενδύσει ακόμη και στο ενδεχόμενο ενός grexit. Οι υπόλοιποι και κυρίως ο Ολυμπιακός μπορούν να επενδύσουν σε ανάλογο βαθμό για την ενίσχυση των ομάδων τους, χωρίς τα έσοδα από τις ευρωπαικές διοργανώσεις;
TAGS: ΠΑΟΚ Super League

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...