Grexit: Τι θα γίνει αν…

Από thessports.gr: Μετά την συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, «παίζει» πλέον έντονα το σενάριο του Grexit. Του αποκλεισμού δηλαδή των Εθνικών ομάδων και των ελληνικών συλλογων από κάθε διεθνή διοργάνωση.
Πηγή: thessports.gr
Grexit: Τι θα γίνει αν…

Αν λοιπόν τελικά έχουμε Grexit, τι ακριβώς θα γίνει;

Καταρχήν, αποκλεισμός των συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Champions League και Europa League), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή οικονομικές απώλειες, κυρίως για τον Ολυμπιακό.

Αποκλεισμός της Εθνικής ομάδας από Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα έχει δικαίωμα ούτε για διεθνή φιλικά παιχνίδια. Τα ίδια ισχύον και για τις... μικρές Εθνικές.

Επίσης δεν θα μπορούν οι ελληνικές ομάδες να δώσουν φιλικά με άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Ακόμη, οι Έλληνες που παίζουν σε ομάδες του εξωτερικού δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, όμως οι ξένοι που αγωνίζονται στην Ελλάδα θα λύσουν άμεσα τα συμβόλαια τους μένοντας ελεύθεροι. Τα συμβόλαια παύουν να είναι σε ισχύ καθώς δεν θα μπορούν να εκδικαστούν προσφυγές, ενώ προφανώς και οι ομάδες δεν θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές ξένων.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...