«Εγώ είμαι ψηλός και δεν μπορώ να κάνω κωλοτούμπες»!

Από sdna.gr: Καυστικός για τον Κύρο Βασσάρα μιλώντας στο SDNA ο Χρήστος Σάββας, ένας από τους ανθρώπους που ξετύλιξαν το κουβάρι της εγκληματικής οργάνωσης, κάνοντας λόγο για... κωλοτούμπες, αλλά και ψυχολογικό εκβιασμό στους διαιτητές.
Πηγή: sdna.gr
«Εγώ είμαι ψηλός και δεν μπορώ να κάνω κωλοτούμπες»!

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης είναι ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στο... εξωαγωνιστικό κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Από τη δική του άλλωστε καταγγελία αναφορικά με τους πίνακες διαιτησίας του 2012 και τον τρόπο που καταρτίστηκαν, συνεπικουρούμενος βέβαια κι από τον Κύρο Βασσάρα, άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για να φτάσουμε στα πιο πρόσφατα γεγονότα και να αποδοθούν κατηγορίες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στη χθεσινή του συνέντευξη ωστόσο στη "Δίκη" του ΣΚΑΪ, ο Κύρος Βασσάρας που την περίοδο εκείνη, το 2012 ήταν ένα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, με πρόεδρο μάλιστα τον μετέπειτα ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ουσιαστικά "άδειασε" τον Χρήστο Σάββα με τα λεγόμενά του. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης κατείχε πόστο αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, ενώ μέλη της ήταν επίσης και οι Θανάσης Μπριάκος και Γιώργος Δούρος .

«Εγώ κωλοτούμπες δεν κάνω»

«Ένα πράγμα θα σας πω και να το γράψετε όπως ακριβώς σας το λέω. Εγώ είμαι ψηλός και με πονάει η μέση μου. Και γι' αυτό κωλοτούμπες δεν κάνω! Αυτό... Όλοι ξέρουν τι έγινε εκείνη την περίοδο και να ξέρετε ότι αν δεν υπήρχε και η επιστολή του Βασσάρα, δεν θα είχε προχωρήσει ποτέ η υπόθεση. Για να καταρτιστούν οι πίνακες θα έπρεπε να είναι παρόντα τουλάχιστον τα τρία από τα πέντε μέλη της ΚΕΔ (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, 3 μέλη). Αλλά οι πίνακες βγήκαν από δύο μόνο ανθρώπους, τους Δούρο και Μπριάκο. Και το ξέρει αυτό ο Βασσάρας... Τώρα γιατί κάνει κωλοτούμπα ο Βασσάρας δεν το ξέρω. Για να τον ξαναπάρουν στην ΕΠΟ;», ήταν το πρώτο σχόλιο του Χρήστου Σάββατα στο Sdna.gr.

«Ο Βασσάρας μου είπε προχώρα»

«Όλοι ξέρουν ότι ο Βασσάρας δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΔ εκείνη τη μέρα και γι' αυτό άλλωστε είχε στείλει αυτή την επιστολή, λέγοντας ότι ήταν παράνομοι οι πίνακες. Γι' αυτό άλλωστε τον κυνήγησαν κιόλας στη συνέχεια από την ΕΠΟ. Θα σας αποκαλύψω μάλιστα ότι ο ο ίδιος Βασσάρας με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είπε προχώρα. Ξαναλέω, χωρίς αυτόν δεν θα προχωρούσε, αφού δεν θα υπήρχε και κάποια παρανομία, αφού θα ήταν τρεις στη διαδικασία του καταρτισμού των πινάκων. Εγώ τότε είχα γυρίσει εσπευσμένα από διακοπές, πήγα στην επιτροπή και μου λένε ότι η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη μέρα. Μόλις μπαίνω στο αεροπλάνο, βγήκαν οι πίνακες», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης.

«Ο Σαρρής την περισσότερη ευθύνη, ξέρω τον εγκέφαλο»

«Σε αυτή την υπόθεση θεωρώ πως την περισσότερη ευθύνη την είχε ο Σαρρής, αυτός άλλωστε ήταν ο πρόεδρος. Ξέρω όμως και ποιος ήταν ο εγκέφαλος κι όταν έρθει η ώρα του θα το πω κι αυτό, αλλά στις αρχές... Εγώ με τον Σαρρή είχαμε μιλήσει και συμφωνήσαμε να μην πειραχτούν οι πίνακες και μετά έγιναν όλα αυτά, οπότε καταλαβαίνετε...».

«Θύματα μία ζωή οι διαιτητές, υπάρχει ψυχολογικός εκβιασμός»

Τι άποψη όμως έχει για τους διαιτητές και τον ρόλο τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης Κοζάνης; Κατά τον ίδιο: «Οι διαιτητές φταίνε λιγότερο απ' όλους. Είναι τα θύματα μία ζωή. Τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών, καθώς σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Υπάρχει ένας ψυχολογικός εκβιασμός εναντίον τους, φοβούνται και γι' αυτό αποδίδουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Εκείνοι που φταίνε, τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό είναι οι παράγοντες».

«Ανθρώπινα τα περισσότερα λάθη»

Ενώ συνεχίζοντας για το ίδιο θέμα επισημαίνει πως: «Έχω ξαναπεί ότι θεωρώ τα περισσότερα λάθη των διαιτητών ανθρώπινα. Τουλάχιστον κατά κανόνα, γιατί όπως ανέφερα ξανά υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις. Πρέπει όμως να σκεφτόμαστε ότι οι διαιτητές πιέζονται πολύ ψυχολογικά και γι' αυτό δεν μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους».

Όσο για τους σημερινούς πίνακες διαιτησίας: «Για τους σημερινούς πίνακες δεν έχω ιδέα. Να ρωτήσετε αυτούς που τους έχουν φτιάξει. Από εκεί και πέρα πάντως άκουσα τον Βασσάρα να λέει ότι δέχτηκε πίεση αλλά από... αγνώστους. Οτι δεν ήξερε ποιοι ήταν. Κι εγώ διαιτητής ήμουν, όλοι δέχονται πιέσεις, άμεσες ή έμμεσες. Το θέμα είναι πόσο δυνατός είσαι για να τις αντέξεις...».

Διαβάστε ακόμη...