Γιατί ζήτησε συγγνώμη για την αεροπειρατεία ο Μέγκαχεντ

Γιατί ζήτησε συγγνώμη για την αεροπειρατεία ο ΜέγκαχεντΟ πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Ένωσης Παραλιμνίου, πήρε θέση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook για την αεροπειρατεία στην Κύπρο Από metrosport.gr: Καρδιοχτύπησε η Ευρώπη σήμερα το πρωί. 59χρονος πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού κατέλαβε αεροσκάφος της Egypt Air που εκτελούσε πτήση εσωτερικού Αλεξάνδρειας-Κάιρο.
Πηγή: metrosport.gr
Γιατί ζήτησε συγγνώμη για την αεροπειρατεία ο Μέγκαχεντ

Ο Seldim Eldim Mustafa ανάγκασε τον πιλότο να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας κρατώντας ομήρους το πλήρωμα και τους επιβάτες. Μάλιστα ζητούσε απελευθέρωση γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου όπως και συνάντηση με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου. Τελικά η αεροπειρατεία στην Κύπρο είχε αίσιο τέλος.

Ο δράστης λίγο μετά τις 2.30 συνελήφθη, ενώ όλοι οι όμηροι είχαν απελευθερωθεί. Με αφορμή αυτό ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Ένωσης Παραλιμνίου, Αμίρ Μέγκαχεντ πήρε θέση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του Αιγυπτιακού λαού για το συμβάν που έκοψε την ανάσα όλου του κόσμου.

Αναλυτικά όσα έγραψε:
"Ζητώ συγγνώμη για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα. Όπως ίσως γνωρίζετε η Αίγυπτος έχει πολλούς εχθρούς που προσπαθούν για να τη αποσταθεροποιήσουν. Ο τουρισμός είναι ένα ζωτικό στοιχείο της αιγυπτιακής οικονομίας, και πίσω από τα σημερινά γεγονότα είναι εχθροί της Αιγύπτου που προσπαθούν να βλάψουν τις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι η Αίγυπτος έχει άριστες σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο και εξαρτάται από τις χώρες αυτές για τον τουρισμό. Η μόνη χώρα που θα μπορούσε να επωφεληθεί από την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρο είναι η Τουρκία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Γι 'αυτό και πάλι λυπάμαι".

Διαβάστε ακόμη...