«Βαγγέλης Μαρινάκης, ο μεγάλος πάπας του ελληνικού ποδοσφαίρου»!

Από sdna.gr: Στη δραματική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρεται ισπανικό δημοσίευμα, που χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη «μεγάλο πάπα», ενώ επισημαίνει ότι «τα πάντα μυρίζουν διαφθορά».
Πηγή: sdna.gr
«Βαγγέλης Μαρινάκης, ο μεγάλος πάπας του ελληνικού ποδοσφαίρου»!

«Το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέφτης της κακής κατάστασης στη χώρα. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι, η κυβέρνηση του Τσίπρα αναγκάζεται να αναστείλει το Κύπελλο με αφορμή τα κρούσματα βίας, τα πάντα μυρίζουν διαφθορά...», είναι τα πρώτα λόγια του δημοδιογράφου της ιστοσελίδας «hoy.es», σε δημοσίευμα με τίτλο: «Η ελληνική τραγωδία ολοκληρώθηκε στο ποδόσφαιρο».

Στο ρεπορτάζ των Ισπανών γίνεται λόγος για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή τα τελευταία σοβαρά επεισόδια στην Τούμπα και τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο οποίος διεκόπη εν μέσω επεισοδίων.

«Ο... Καπίνο φαίνεται να "γκρεμίζει" τον Ρόμπερτ Μακ με τον Ανδρέα Παππά που έχει ήδη κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι ευνόησε τον Ολυμπιακό, να μην καταλογίζει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ αλλά αντιθέτως να αποβάλλει τον Σλοβάκο. Φάση που εξόργισε τους οπαδούς και στάθηκε η αφορμή για το απόλυτο χάος», σημείωνεται.

Στη συνέχεια ζητείται η άποψη Ελλήνων δημοσιογράφων αναφορικά με τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ τίθεται και το ερώτημα: «Εξαγοράστηκαν οι διαιτητές;», για να επισημανθεί πως: «Η αδιαφιλονίκητη κυριαχία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα είναι ένα δείγμα των αυτών των προβλημάτων: τις τελευταίες 20 σεζόν ο σύλλογος του Πειραιά έχει 18 πρωταθλήματα».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφοντας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Τα επεισόδια στα γήπεδα δεν εξηγούν μόνο την αντιπαλότητα μεταξύ των συλλόγων. Είναι επίσης μία διαμαρτυρία εναντίον του Ολυμπιακού, για την ύποπτη κυριαρχία του. Φέτος κέρδισε το πρωτάθλημα στις 28 Φεβρουαρίου...».

«Ο... πάπας Βαγγέλης Μαρινάκης»
Ακολούθως γίνεται αναφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον οποίο επισημαίνεται: «Ο σύλλογος του Πειραιά έχει ένα ισχυρό μεγιστάνα από πίσω, τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που εμπλέκεται σε πολλές περιπτώσεις διαφθοράς και κατηγορείται ότι έχει εξαγοράσει την ΕΠΟ. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης μετά το παιχνίδι των δύο ομάδων να απαιτήσει την παρουσία ξένων διαιτητών».

Στη συνέχεια δε αναφέρεται ως: «Ο μεγάλος πάπας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας τη σεζόν 2010-11. Είναι ο μοναχογιός ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. Εχει εμπλακεί σε ορισμένες περιπτώσεις διαφθοράς για το στήσιμο αγώνων και υπάρχουν συνεχείς "φωνές" που καταγγέλουν την επιρροή του στη διαιτησία».

Διαβάστε ακόμη...