«Η Αστυνομία ευθύνεται για τον Τσουκαλά»

Από metrosport.gr: Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στο Metropolis 95,5 για το θέμα που προέκυψε με τον γνωστό οπαδό του Ολυμπιακού
Πηγή: metrosport.gr
«Η Αστυνομία ευθύνεται για τον Τσουκαλά»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μαυρομάτη:

Για το γεγονός της θέσης του νομικού συμβούλου που κατέχει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δεν υπονοούσε κάτι ο κ. Τσαλόπουλος και το είπε. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μιλήσει για την επαγγελματική μου σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ με τιμά εδώ και οκτώ χρόνια και με ορίζει εκπρόσωπό του στα όργανα της Ομοσπονδίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ως πρόεδρος θα πρέπει να μεροληπτώ υπέρ του ΠΑΟΚ. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί σε πολλά αθλήματα, πολλές φορές. Είμαι περήφανος στη ζωή μου γιατί εδώ και έξι χρόνια έχω εξασφαλίσει την ισονομία στο ελληνικό βόλεϊ».

Για το αλαλούμ που προέκυψε με τις λίστες των ομάδων: «Η Ομοσπονδία έβαλε ένα πλάνο. Φώναξε τις ομάδες και είπε αυτό το πλάνο. Κρίναμε ότι για το καλό του βόλεϊ θα έπρεπε να γίνει το Final 4 στην Αθήνα γιατί εκεί μπορούμε σαν Ομοσπονδία να το οργανώσουμε καλύτερα. Η Ομοσπονδία βάζει κάποιους κανόνες. Δεν θέλαμε να υπάρχουν φίλαθλοι των ομάδων και γι' αυτό δεν δώσαμε εισιτήρια. Είπαμε στις ομάδες να ξεχάσουν το ενδεχόμενο να δώσουν εισιτήρια. Δεν υπάρχει γήπεδο στην Ελλάδα που να μπορεί να φιλοξενήσει τους οπαδούς τεσσάρων ομάδων. Προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε τη διοργάνωση. Αυτό έγινε. Τα εισιτήρια πήγαν σε ανθρώπους του βόλεϊ. Όταν έγινε η σύσκεψη της Αστυνομίας, οι ομάδες ζήτησαν 30 προσκλήσεις για τους δικούς τους ανθρώπους. Συμφώνησαν στη σύσκεψη τα σωματεία, για να είναι χωρίς ιδιότητα αυτοί οι 30. Έρχεται το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός και στέλνει τη λίστα, όπου συμπεριλαμβανόταν και το όνομα του κ. Τσουκαλά. Στις λίστες των άλλων ομάδων δεν υπήρχαν άτομα που συνδέονται με το οπαδικό κίνημα. Μόνο η Αστυνομία μπορούσε να πει ότι κάποιος δεν θα μπει στο γήπεδο, αν έχει ποινικό αδίκημα».

Για το ότι ο Τσαλόπουλος δήλωσε πως δεν θα τον στηρίξει στο εξής: «Το φώναζε και το είπε σε δηλώσεις του όλο το βράδυ. Δεν θέλω να το σχολιάσω. Υπάρχει μια Ομοσπονδία που εξασφαλίζει την ισονομία. Κάνουμε λάθη, όλοι κάνουμε, αλλά έχουμε την πρόθεση να τα συζητήσουμε. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε σε κόντρα. Είναι έλλειψη εμπειρίας και καλής επικοινωνίας των ανθρώπων με εμάς. Στη θέση του κ. Τσαλόπουλου θα ήμουν όλη μέρα στα τηλέφωνα με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Είχαμε και έχουμε επικοινωνία με όλους».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καλή επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ: «Το θέμα "Τσουκαλά" προέκυψε την Παρασκευή. Μόλις το έμαθε ο κ. Τσαλόπουλος με πήρε τηλέφωνο, είπε βαριές εκφράσεις και έκλεισε το τηλέφωνο. Δεν μου έδωσε τη δυνατότητα να του εξηγήσω. Έπρεπε να δώσουν τα χέρια σε μια κοινή συμφωνία οι ομάδες. Μόλις είδε τη λίστα του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ, έκλεισε την επικοινωνία με την Ομοσπονδία. Αυτό είναι το παράπονό μου. Με την ομάδα βόλεϊ ασχολούνται ο κ. Τσαλόπουλος και ο κ. Τζίκας. Σήμερα έμαθα ότι είχε πρόβλημα με το ξενοδοχείο. Θα έπρεπε να μας πάρει τηλέφωνο και να μας το πει».

Για το θέμα με τα πανό: «Αισθάνομαι άσχημα για τα πανό, διότι δεν με ενημέρωσαν. Η πρόθεσή μας ήταν να μην υπάρχουν πανό. Είχα λανθασμένη εικόνα και το μετέφερα διαφορετικά σε ανθρώπους της Θεσσαλονίκης. Το αναγνωρίζω, αλλά δεν έκρινε αυτό τα πράγματα. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Γίνονται αγώνες υψηλού επιπέδου και βγαίνει ο ΠΑΟΚ και λέει ότι δεν θα με στηρίξει. Πρόθεσή μου είναι να κλείσει από σήμερα το θέμα. Εύχομαι να βρει τον δρόμο της η ομάδα του ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...