Το έγγραφο αποβολής Μαρινάκη!

Από sdna.gr: Το SDNA φέρνει στο φως το έγγραφο της Δικαιοσύνης που αιτιολογεί την απόφαση αποβολής του Μαρινάκη από το ποδόσφαιρο! Πώς ο Κοντονής επιχείρησε για τρίτη - και φαρμακερή - φορά να νομιμοποιήσει την παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού στο άθλημα.
Πηγή: sdna.gr
Το έγγραφο αποβολής Μαρινάκη!

​Τρεις φορές ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, έχει αποπειραθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία του Ευ. Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο, παρά τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το άθλημα που του έχει επιβληθεί, λόγω των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης».

Η πρώτη ήταν όταν συνομίλησε τηλεφωνικά μαζί του την ώρα που επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, που δεν άρχισε ποτέ με απόφαση του διαιτητή Παππά και κατόπιν επιθυμίας του Ολυμπιακού.

Τον διάλογο με τον Μαρινάκη αποκάλυψε δύο ημέρες μετά ο ίδιος ο Κοντονής. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, που ζητούσε να ανοίξει το τηλέφωνο του υπουργού για να γίνει γνωστό με ποιους συνομίλησε πριν ο Παππάς πάρει την απόφαση για ματαίωση του αγώνα με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού.

Η δεύτερη φορά ήταν όταν ο Κοντονής αντέδρασε άμεσα και οργισμένα στην απόφαση της ΕΕΑ να ζητήσει από τον Μαρινάκη εντός προθεσμίας ενός μήνα να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή η παρουσία του σε αυτήν παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, αφού ασκεί ουσιαστική διοίκηση.

Ο Κοντονής με την ανακοίνωση που εξέδωσε διαφώνησε με τη διαδικασία της ψηφοφορίας και τον αποκλεισμό από αυτήν του νομικού του συμβούλου κ. Περάκη, αλλά παράλληλα υποδείκνυε στον Ολυμπιακό τρόπος για να προσβάλει την απόφαση της ΕΕΑ.

Η τρίτη φορά που ο Κοντονής επιχείρησε να νομιμοποιήσει την παρουσία του κ. Μαρινάκη ήταν στη «συνάντηση κορυφής», που τελικά «ναυάγησε». Ο ίδιος μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην Real News και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είχε πει: «Ο κ. Μαρινάκης έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, αυτό δεν το απαγορεύει η εισαγγελική διάταξη».

Όμως ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισ. Ντογιάκος, είχε διαφορετική άποψη από τον κ. Κοντονή, σχετικά με το πότε παραβιάζονται οι περιοριστικοί όροι του κ. Μαρινάκη. Όπως διαφορετική άποψη έχει και η ΕΕΑ, που βασίζεται στην απόφαση του ανακριτή Ανδρεάδη, την οποία φέρνει για πρώτη φορά σε όλη της την έκταση στη δημοσιότητα το SDNA.

Επί της ουσίας πάντως, κι όχι επί των εντυπώσεων επιβεβαιώνεται πλέον με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης ότι η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο κάθε άλλο παρά τυπική είναι. Και βεβαίως η υπόθεση θα πάρει διαφορετική διάσταση σε σχέση με την περαιτέρω ενασχόληση του Βαγγέλη Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο όταν βγει η απόφαση για παραπομπή ή μη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης...

Διαβάστε ακόμη...