«Κίνδυνος αποκλεισμού της Ελλάδας αν δεν συνεχιστεί το Κύπελλο» (pic)

Από sdna.gr: Θέμα στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» έγινε το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις, αν η Πολιτεία δεν κάνει πίσω για την διεξαγωγή του Κυπέλλου.
Πηγή: sdna.gr
«Κίνδυνος αποκλεισμού της Ελλάδας αν δεν συνεχιστεί το Κύπελλο» (pic)

Το δημοσίευμα κάνει ρεπορτάζ κάνει αναφορά στο έγγραφο που έστειλαν FIFA και UEFA στον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και στο τελεσίγραφο για να αλλάξει την απόφασή του μέχρι την 1η Απριλίου, αλλιώς θα επιβληθούν κυρώσεις. Επισημαίνει την στάση του υφυπουργού αθλητισμού, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει και άρει την απόφασή του για ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά στο θέμα και σημειώνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει κίνδυνο ευρωπαϊκού αποκλεισμού, διότι θεωρείται από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πως θίγεται άμεσα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και ότι ο υπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να διακόπτει διοργανώσεις.

Αυτό αναφέρει στην επιστολή της η FIFA και η UEFA, ζητώντας του να ξεκινήσει και πάλι την διοργάνωση, με τον Σταύρο Κοντονή να απαντά, όπου εξηγεί γιατί πήρε την συγκεκριμένη απόφαση να σταματήσει το Κύπελλο για να διασφαλίσει την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Μάλιστα, τονίζει ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ότι ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να πάρει μια τέτοια απόφαση, ενώ αναφέρει ακόμα πως δεν θα πάρει καμία απόφαση πίσω, αν πρώτα δεν εκδικαστεί στις 29 Μαρτίου η προσφυγή της ΕΠΟ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει, θέτοντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται όλο το χρονικό των γεγονότων από τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα, στην διακοπή του αγώνα και κατόπιν στις αποφάσεις της κυβέρνησης για να μην υπάρχει συνέχεια της φετινής διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη...