Εγκώμια για το Toumba Magazine

Από thessports.gr: Το νέο περιοδικό του ΠΑΟΚ έχει κλέψει τις εντυπώσεις μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε θέματα οπτικής επικοινωνίας και media branding, με αποτέλεσμα οι αναφορές και τα εγκωμιαστικά σχόλια να είναι πολύ συχνά.
Πηγή: thessports.gr
Εγκώμια για το Toumba Magazine

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Το Toumba Magazine μετρά μόλις δύο μήνες... πορείας, ωστόσο, έχει γίνει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ εισάγοντας τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε θέματα οπτικής επικοινωνίας και media branding.

ο επίσημο περιοδικό του ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε ως επιπλέον μέσο ενίσχυσης της εικόνας του συλλόγου μέσω της καλλιέργειας μιας νέας φιλοσοφίας γύρω από το ποδόσφαιρο και το πάντρεμά της με την αισθητική και σύγχρονο design.

Η προσπάθεια αυτή δείχνει να βρίσκει βρει ανταπόκριση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα ΜΜΕ να εκφράζουν θετικά σχόλια για την προσέγγιση του ποδοσφαίρου που χρησιμοποιεί το Toumba Magazine και για την αισθητική του. Η μεγαλύτερη Free Press εβδομαδιαία εφημερίδα LIFOχαρακτήρισε το Toumba Magazine ως ένα από τα «πιο καλοσχεδιασμένα περιοδικά ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ευρώπη» και το ενέταξε στο αφιέρωμά της για τη Θεσσαλονίκη ως έναν από τους λόγους να λατρεύει κανείς την πόλη.

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤHΣ LIFO

Από το εξωτερικό ξεχωρίζει το ειδικό άρθρο του Soccer Bible, του κορυφαίου περιοδικού σε θέματα design και κουλτούρας του ποδοσφαίρου, που δήλωσε «ερωτευμένο με τον ΠΑΟΚ, ένα σύλλογο ασυναγώνιστων ιδεών σε μια αέναη αναζήτηση δημιουργικής τελειότητας» ο οποίος «παρήγαγε ένα όμορφα εξειδικευμένο περιοδικό». είναι από κάθε άποψη μια απόλαυση για τα μάτια. Καλά επεξεργασμένο και εξαιρετικά επιμελές, το περιοδικό συνδυάζει μια life style και δοκιμασμένη προσέγγιση του ποδοσφαίρου».

ΤΟ ΑΦΕΡΩΜΑ ΤΟΥ SOCCERBIBLE

H ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ειδική σε θέματα design και ποδοσφαίρου ιστοσελίδα The Modern Game που αναφέρει πως το Toumba Magazine οριοθετεί μια ιδιαίτερη χρονιά για την ιστορία του συλλόγου που συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ MODERN GAME

«Η έκπληξη από τον ΠΑΟΚ»

Το περιοδικό του ΠΑΟΚ έγινε θέμα και στην Ισπανία όπου ο αρθρογράφος της ABC, Πάμπλο Ντελγκάδο, αφιέρωσε τη στήλη του στο Toumba Magazine αναφέροντας μεταξύ άλλων «Οι εκδόσεις γύρω από το ποδόσφαιρο διακρίνονται από την ελλειμματική σχέση τους με τον καλό σχέδιο που είναι συνδυασμένο με την προσοχή στη λεπτομέρεια η οποία παρουσιάζεται με καθαρό και συνεπή τρόπο έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερους φίλους του αθλήματος. Στα ισπανικά γήπεδα έχω δει πολλά τέτοια περιοδικά

Όταν όμως σερφάρεις στο ίντερνετ μπορείς να βρεθείς σε ευχάριστες εκπλήξεις όπως αυτή: Μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που παίζει στην ελληνική Super League έχει δημιουργήσει ένα καλοφτιαγμένο και εξειδικευμένο περιοδικό. Είναι καλά σχεδιασμένο, συνδυάζει τον τρόπο ζωής της ομάδας και μια αποδεδειγμένη προσέγγιση του παιχνιδιού. Με μινιμαλιστικό στιλ, μέσα από αιχμηρή κι εντυπωσιακή φωτογραφία, έρχεται να μεταφέρει την ομορφιά του ποδοσφαίρου με καλό σχεδιασμό».

«To περιοδικό του ΠΑΟΚ είναι πολύ ωραίο»

Τo τελευταίο, χρονικά, αφιέρωμα για το Toumba Magazine έρχεται από την Ιταλία και το ποδοσφαιρικό περιοδικό Undici. Στο άρθρο του τονίζεται πως «το Toumba Magazine είναι το περιοδικό που παράγεται από την ελληνική ομάδα για να ανανεώσει τη σχέση μεταξύ των συλλόγων και των οπαδών. Ένα έντυπο με μοναδικό στυλ και καινοτόμο σχεδιασμό».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...