Την Πέμπτη σε απολογία ο ΠΑΟΚ!

Από thessports.gr: Για την Πέμπτη στις 16:00, κάλεσε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τον ΠΑΟΚ, προκειμένου ο «δικέφαλος του Βορρά» να απολογηθεί για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του και είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Πηγή: thessports.gr
Την Πέμπτη σε απολογία ο ΠΑΟΚ!

Ωστόσο, η απεργία των δικηγόρων συνεχίζεται και για αυτή την εβδομάδα, με την Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας να συνεδριάζει το προσεχές Σάββατο (19/3) ώστε να αποφασίσει αν θα αναστείλει τις κινητοποιήσεις ή θα τις συνεχίσει.

Αυτό σημαίνει πως η υπόθεση του ΠΑΟΚ πιθανότατα θα αναβληθεί για άλλη ημερομηνία, εκτός αν οι δικηγόροι της ΠΑΕ εξασφαλίσουν άδεια (πράγμα απίθανο) ή αποφασίσουν να απολογηθούν μέσω γραπτού υπομνήματος (πράγμα επίσης απίθανο λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έχει στο πινάκιο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία 32(!) υποθέσεις μαζί με αυτή του ΠΑΟΚ, οι περισσότερες εξ αναβολής λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Σε ό,τι αφορά την ουσία και ανεξάρτητα από το πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να χάσει το ματς με 3-0 στα χαρτιά και να του αφαιρεθούν 3 βαθμοί λόγω της διακοπής του αγώνα.

Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια» από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και οι επιπλέον ποινές με τις οποίες απειλείται είναι οι εξής:

1. Για ρίψη αντικειμένων πριν ή μετά τον αγώνα, η οποία επισύρει 8 έως 20 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

2. Για ρίψη αντικειμένων στη διάρκεια του αγώνα, η οποία επισύρει 20 έως 50 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

3. Για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο η οποία:

α) αν συνοδεύεται από βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (αν εκδικαστεί στα πλέι-οφ, θα αφαιρεθούν από τα πλέι-οφ).

β) αν δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 50 έως 90 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

4. Για εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία επισύρουν 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Οι ποινές δύναται να επιβληθούν και αθροιστικά, δηλαδή ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών για δύο παραβάσεις, άρα να του αφαιρεθούν περισσότεροι από 3 βαθμοί!

Διαβάστε ακόμη...