Ο Ολυμπιακός αναγνώρισε την «παράγκα» του Θωμά

Από sdna.gr: Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει ότι ο τρόπος που προώθησε ο Ολυμπιακός το υποτιθέμενο ραντεβού Ιβάν-Τίγρη-Θωμά, είναι μια πρώτη αναγνώριση για το πώς γράφτηκε η δική του ιστορία την τελευταία 20ετία.
Πηγή: sdna.gr
Ο Ολυμπιακός αναγνώρισε την «παράγκα» του Θωμά

Λάθη κάνουν όλοι στη ζωή. Άλλωστε οι φράσεις όπως "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω" δεν έχουν προκύψει τυχαία, προ αμνημονεύτων ετών. Ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, όσο πίσω κι αν γυρίσεις δύσκολα θα βρεις καθαρές περιόδους.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος είναι ένα όνομα-μια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σηματοδοτεί ενδεχομένως την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι ο τρόπος που προώθησε ο Ολυμπιακός το υποτιθέμενο ραντεβού Ιβάν-Τίγρη-Θωμά είναι μια πρώτη αναγνώριση για τον τρόπο που γράφτηκε και η δική του ιστορία την τελευταία 20ετία.

Τα ειρωνικά "εξυγίανση με Θωμά" και τα δηκτικά "δείτε με ποιον θα φέρουν την κάθαρση" έμοιαζαν με αναγνώριση εγκλημάτων (ποδοσφαιρικού) πολέμου. Το γνώριζαν κι οι ίδιοι. Εδώ όμως υπάρχει πια και δημόσια παραδοχή. Ειδικότερα όταν αυτά προέρχονται από το πολύ στενό περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπό μια έννοια θα μπορούσε κανείς να το μεταφράσει και ως εσωτερικό κάρφωμα προς την εποχή Κόκκαλη. Ωστόσο τούτο αποτελεί εικασία.

Η πραγματικότητα είναι ότι η "συνάντηση" παρότι διαψεύστηκε από όλες τις πλευρές αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε το πιο σκληρυπυρηνικό κομμάτι του Ολυμπιακού να διατρανώσει την αντίθεσή του (;) για το πως γράφτηκε η ιστορία. Ο Θωμάς δεν ήταν απλά ένα στέλεχος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για όσους δε θυμούνται, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ακόμα και στους πιο οδυνηρούς πολέμους, καμία δίκη από όσες ακολούθησαν τις επόμενες δεκαετίες, δεν μπορούσε να αποδώσει δικαιοσύνη για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Λίγοι εγκληματίες, εντός ή εκτός εισαγωγικών, τιμωρήθηκαν, οι περισσότεροι ούτε καν οδηγήθηκαν σε δίκες.

Στο ποδόσφαιρο δεν χάθηκαν ζωές. Αλλά και για τα κακουργήματα ή τα πλημμελήματα της "παράγκας" κανείς δεν δικάστηκε, κανείς δεν πλήρωσε. Η Ιστορία όμως έγραψε. Κι όπως συμβαίνει συνήθως υπάρχουν δυο τρόποι να γραφτεί. Ο τρόπος που διοχετεύθηκε η είδηση περί Θωμά υπενθύμισε και στους πιο αφελείς ότι στις μαύρες σελίδες της Βίβλου του ελληνικού ποδοσφαίρου δυο χρώματα χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν έντονη αντίθεση: Το χρυσό και το κόκκινο.

Διαβάστε ακόμη...