Ο πιστός Πολωνός…!

Από inpaok.com: Έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ είναι ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ σε ρόλο άμεσου συνεργάτη του Βλάνταν Ίβιτς, αυτόν που είχε, άλλωστε, μέχρι πρότινος και στην Κ20.
Πηγή: inpaok.com
Ο πιστός Πολωνός…!

Γεννημένος, στις 9 Μαΐου του 1979, στο Μπέτζιν της Πολωνίας ο πάντα «αθόρυβος» και λιγομίλητος Μίρο ξεκίνησε την καριέρα του, το 1996, σε ηλικία 17 ετών στην ομάδα της Πόγκον, για να μεταγραφεί, το 1999, στην Κατοβίτσε, στην οποία αγωνίστηκε για μια τετραετία. Το 2003, πραγματοποίησε το ταξίδι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή στον οποίο αγωνίστηκε για άλλα τέσσερα χρόνια. Ώσπου, το 2007, έμελλε να μπει στη ζωή του το «ασπρόμαυρο» και να τη «σφραγίσει».

Αγωνίστηκε με τη φανέλα του Δικεφάλου για μια πενταετία και κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο την αγάπη των οπαδών του, αλλά και την εκτίμηση όλων των προπονητών με τους οποίους συνεργάστηκε. Ποτέ του δεν προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, αντίθετα ήταν ο ποδοσφαιριστής, που έλεγε λίγα και δούλευε πολύ. Προσηλωμένος στο στόχο του έδινε, πάντα, στο γήπεδο αυτό, που μπορούσε.

Ήξερες ότι δεν θα σου κάνει την εντυπωσιακή ενέργεια, αμυντικός γαρ, αλλά γνώριζες, συνάμα, ότι δεν θα σε προδώσει και ποτέ. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου, αυτό που λέμε «από καλή πάστα». Ήταν παρών στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές με Φενέρμπαχτσε, Άγιαξ και Βιγιαρεάλ και φέρει το ΠΑΟΚτσήδικο «μέταλλο».

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στον ΠΑΟΚ με 124 συμμετοχές, το 2012, όσο κι αν ο ίδιος ήθελε να μείνει, μετακόμισε στην κοντινή Βέροια για να κλείσει εκεί την καριέρα του. Αφού πήρε το δίπλωμα του προπονητή, ο δρόμος της επιστροφής στην Τούμπα έμοιαζε μονόδρομος. Εξάλλου, δεν μπορεί χωρίς ΠΑΟΚ, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του! Γι΄αυτό και το 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της νεοσύστατης Κ16, ενώ φέτος ήταν ο βοηθός του προπονητή Βλάνταν Ίβιτς στην Κ20.

Ο Δικέφαλος είναι το «σπίτι» του, αφού πέρα από το εισιτήριο διαρκείας που κατέχει, στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες αγωνίζεται κι ο μεγάλος του γιος, Μαξ, στα... αμυντικά «βήματα» του πατέρα του σε αντίθεση με τον μικρότερο, Λέον, που δεν ενθουσιάζεται και πολύ με το ποδόσφαιρο. Όνειρο του μπαμπά Μίρο είναι να τον δει μια μέρα να φορά τη φανέλα της πρώτης ομάδας, εξάλλου ο Μαξ είναι τρελαμένος με τον ΠΑΟΚ.

Στο πρόσωπο του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ ο Δικέφαλος έχει βρει έναν πιστό «στρατιώτη» εκ Πολωνίας, ο οποίος αποτελεί, δίχως άλλο, κόσμημα για το σύλλογο.

Διαβάστε ακόμη...