«Ο ΠΑΟΚ δεν παρουσίαζε βελτίωση με τον Τούντορ»

Από sport-fm.gr: Δεν παρουσίαζε πρόοδο ο ΠΑΟΚ με τον Ιγκόρ Τούντορ στο τιμόνι του, όπως δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Η απειρία του έπαιξε ρόλο, έπρεπε να τον βοηθήσει ο Άρνεσεν», σχολίασε.
Πηγή: sport-fm.gr
«Ο ΠΑΟΚ δεν παρουσίαζε βελτίωση με τον Τούντορ»

Στους λόγους που εκτιμά ότι οδήγησαν τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να απομακρύνει τον Ιγκόρ Τούντορ από το τιμόνι της ομάδας αναφέρθηκε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6 ο Κούλης Αποστολίδης και ανέπτυξε τρεις... άξονες που σχετίζονται άμεσα με την εξέλιξη αυτή.

Ο παλαίμαχος άσος του «δικεφάλου του Βορρά» θεωρεί ότι οι Θεσσαλονικείς δεν παρουσίαζαν βελτίωση με τον Κροάτη τεχνικό στο τιμόνι τους και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν έχει εμπειρία στους πάγκους. «Ο Άρνεσεν που είναι πιο έμπειρος έπρεπε να τον βοηθήσει, δεν ξέρω αν το έκανε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις κινήσεις που γίνονται με στόχο να υπάρξουν αλλαγές προς το καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την απομάκρυνση του Τούντορ: «Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Είναι λόγοι πρωτευούσης σημασίας, δευτερευούσης, αλλά υπάρχει και μια αφορμή. Υπάρχει αρχικά η βαθύτερη αιτία. Ο κύριος Τούντορ ξεκίνησε ως άπειρος προπονητής. Στη διάρκεια της παρουσίας του όχι μόνο δεν παρουσίασε βελτίωση η ομάδα, απεναντίας. Είναι σημαντικό να μπορέσει να συμμετάσχει στα play off ο ΠΑΟΚ. Με την ευχή να είναι -3 η ποινή και όχι -6 πρέπει να γίνει προσπάθεια να μη χάσει άλλους βαθμούς.

Η αφορμή ήταν η συμπεριφορά μετά τον Πανθρακικό και η διοίκηση ερμήνευσε τις δηλώσεις ως ζημιογόνες για τον σύλλογο. Τα λέω αυτά, και ενώ είμαι της άποψης να μην γίνεται αλλαγή προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν».

-την παρουσία του Τούντορ στον ΠΑΟΚ: Δεν ήταν εύκολες οι συνθήκες το περασμένο καλοκαίρι. Έπρεπε να παίξει τρεις προκριματικούς γύρους στην Ευρώπη, ήταν λίγοι οι παίκτες στη διάθεση του στην αρχή, ήταν και τα capital control που δυσκόλεψαν την κατάσταση. Η επιλογή του προπονητή έγινε από τον κύριο Άρνεσεν με βάση κάποια κριτήρια. Όπως το να είναι νέος, να έχει υψηλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Με τέτοιες προδιαγραφές δεν θα μπορούσε να είναι έμπειρος ο προπονητής. Θα έπρεπε ο κύριος Άρνεσεν να τον είχε βοηθήσει και στο τεχνικό κομμάτι, δεν ξέρω αν το έκανε διότι δεν ήμουνα μέσα στην ομάδα. Αλλά θα έπρεπε να το είχε κάνει, διότι είναι έμπειρος ο Άρνεσεν. Είναι παρακινδυνευμένο να πω το αν συνέβη, διότι δεν ήμουνα μέσα. Η προπονητική του απειρία, που είχε σε μια ομάδα που φτιάχνεται, έπαιξε αρνητικό ρόλο. Πρέπει να μαθαίνεις στη διάρκεια και να μαθαίνεις από τα λάθη».

-στις κινήσεις που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ώστε να υπάρξουν αλλαγές θεωρητικά προς το καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όλος ο ΠΑΟΚ σε έκταση και σε βάθος είναι μαζί με την προσπάθεια που κάνει ο κύριος Σαββίδης και οι υπόλοιπο ώστε να αλλάξει αυτό το κατεστημένο που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες βοηθούν ώστε να υπάρξουν ελπίδες, μεγαλύτερες από αυτές που υπάρχουν τα τελευταία, 1, 2, 3 χρόνια. Πρέπει να γίνουν σημαντικά και ουσιαστικά βήματα. Όλα αυτά τα προβλήματα λέγονται... ΕΠΟ. Θα πρέπει να γίνουν ενέργειες στη βάση της ισονομίας, διότι διαφορετικά έτσι γεννάται η βία».

Διαβάστε ακόμη...