Μιλιβόγεβιτς: Έξι αντιαθλητικά, μοναδική κόκκινη... στην Ευρώπη! (vids)

Από sdna.gr: Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς χτύπησε για μία ακόμα φορά αντιαθλητικά αντίπαλό του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για έκτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά η μοναδική που αποβλήθηκε ήταν σε ευρωπαϊκό παιχνίδι!
Πηγή: sdna.gr
Μιλιβόγεβιτς: Έξι αντιαθλητικά, μοναδική κόκκινη... στην Ευρώπη! (vids)

Πέρα από τη φάση του πέναλτι στον Μακ στο φινάλε του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα η οποία κι αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτύρονται και για άλλες αποφάσεις του διαιτητή Ανδρέα Παππά.

Μία από αυτές αφορούσε το μαρκάρισμα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στον Μυστακίδη, με το Σέρβο να πηγαίνει με τον αγώνα στο πρόσωπο του νεαρού εξτρέμ. Ο Αθηναίος ρέφερι υπέδειξε φυσικά το φάουλ, αλλά αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα, όπως και οι περισσότεροι συνάδερφοί του σε ανάλογες περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Σέρβο μέσο.

Μοναδική εξαίρεση ο διαιτητής του περσινού αγώνα Ολυμπιακός-Ντνίπρο, όταν απέβαλε τον διεθνή άσο για επικίνδυνο τάκλιν από πίσω σε αντίπαλό του. Φέτος μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που δεν τιμωρείται με κόκκινη αντιαθλητικό χτύπημα του «Μίλι» και μάλιστα ξανά σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ! Συνολικά πρόκειται για έξι ανάλογες περιπτώσεις, όπου ωστόσο μόνο στην Ευρώπη είχαμε αποβολή.

Θυμηθείτε τις...

Στην τελευταία συνάντηση Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και με το σκορ 1-0, ο Μιλιβόγεβιτς προσπαθεί να αποφύγει με... μπουνιές στον Τζαβέλλα, παρ' όλα αυτά ο Δημητρόπουλος δεν έδειξε ούτε καν κίτρινη, αρκούμενος σε συστάσεις και προς τους δύο.

Την περσινή σεζόν ο 24χρονος άσος είχε προκαλέσει στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (2-1, 22/2/15) τον τραυματισμό του Τάσου Λαγού. Στο 72ο λεπτό είχε πατήσει τον αντίπαλό του στον προσαγωγό, φάση που προφανώς δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Σιδηρόπουλου κι ο Λαγός τελικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Και σε εκείνο το παιχνίδι, δεν δόθηκε ούτε καν κίτρινη.

Περίπου 2,5 μήνες πριν από αυτό το παιχνίδι, ξανά σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και συγκεκριμένα στο περσινό διπλό του Δικεφάλου στο Φάληρο (1-2, 3/12/14), ο «Μίλι» είχε κλωτσήσει εκτός φάσης τον Παναγιώτη Γλύκο, εξοργίζοντας τον πορτιέρο των «ασπρόμαυρων». «Ηταν εκτός φάσης, αν γινόταν πάνω σε φάση δεν θα είχα πρόβλημα. Γι' αυτό κι εγώ κιόλας λίγο τσαντίστηκα και του ζήτησα τα ρέστα. Αλλά μετά μου ζήτησε συγγνώμη και τα βρήκαμε», είχε δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα ο Γλύκος. Δείτε στο βίντεο μετά το 1:08:

Ανάλογο χτύπημα από τον Μιλιβόγεβιτς υπήρξε και στον περσινό επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός, όταν πήγε με το γόνατο επάνω στον Μάνταλο από πίσω. Ο Καλογερόπουλος σε αυτή την περίπτωση του έδωσε κίτρινη, αλλά μπορούσε κάλλιστα η κάρτα να έχει διαφορετικό χρώμα.

Η μοναδική εξαίρεση όλων αυτών ήταν ο περσινός αγώνας με τη Ντνίπρο, στον επαναληπτικό για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ (2-2, 27/2/15). Στο 51ο λεπτό της συνάντησης και με το σκορ 1-1, ο Σέρβος έκανε ένα σκληρό τάκλιν από πίσω στον Ματέους κι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Μάλιστα η τιμωρία του ήταν για δύο αγωνιστικές από την UEFA, τις οποίες κι εξέτισε στο φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...