Κόκκινη μαρς Μιλιβόγεβιτς

Από inpaok.com: Στην εκπομπή του SDNA «Πάμε Τούμπα» βρέθηκε ο πρώην διαιτητής Κώστας Παπασταμάτης (κι αυτός πάντως είχε κάνει τα «δικά» του στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ...) και σχολίασε μία – μία τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι ανάμεσα στον Δικέφαλο και στον Ολυμπιακό σημειώνοντας πως ο Ανδρέας Παππάς έκανε αρκετά σοβαρά λάθη.
Πηγή: inpaok.com
Κόκκινη μαρς Μιλιβόγεβιτς

Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Παπασταμάτης, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς θα έπρεπε να δει την κόκκινη κάρτα και όχι κίτρινη για το χτύπημα με αγκωνιά στον Χαρίση στο 20′ και θα έπρεπε να δώσει πέναλτι στο 86′ στον Μακ σε ανατροπή από τον Καπίνο.

Ακόμη όμως τόνισε ότι από τη στιγμή που δόθηκε φάουλ στον Φορτούνη στο 28′ (το οποίο εμείς ως INPAOK αλλά και όλος ο ΠΑΟΚ θεωρεί ανύπαρκτο και πρόκειται για ακόμη μία βουτιά του καλύτερου Έλληνα... δύτη τα τελευταία χρόνια) τότε θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι, καθώς η παράβαση (ξαναλέμε ότι εμείς θεωρούμε ότι δεν υπήρξε καν παράβαση...) έγινε εντός περιοχής...

Αρχικά ο Κώστας Παπασταμάτης αναφέρθηκε στον ορισμό του Ανδρέα Παππά στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας σημειώνοντας: «Ήταν άστοχος ο ορισμός του. Έγινε διεθνής πριν δύο χρόνια, αλλά δεν είναι από τον Νοέμβριο. Τον επέλεξαν για το ντέρμπι στη Λεωφόρο, που δεν έγινε και μετά τον όρισαν ξανά στο ντέρμπι της Τούμπας, αντί για έναν διεθνή. Ήταν άστοχη η επιλογή».

Ο Παπασταμάτης συνέχισε: «Έγιναν τρία σοβαρά λάθη. Μία κίτρινη που βγήκε αντί για κόκκινη και δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν. Όταν γίνεται, όμως, ένα σοβαρό λάθος κάποιος από τους έξι θα πρέπει να το δει»!

Για το χτύπημα του Μιλιβόγεβιτς στον Χαρίση, ο Παπασταμάτης υπογράμμισε: «Κακώς έδωσε κίτρινη κάρτα. Θα έπρεπε να δώσει κόκκινη. Ήταν επικίνδυνο μαρκάρισμα από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στον λαιμό του παίκτη του ΠΑΟΚ. Θα έπρεπε να δοθεί κόκκινη. Και επίσης θα έπρεπε να πάει με αποφασιστικότητα στους παίκτες μετά την μίνι σύρραξη που δημιουργήθηκε για να δείξει ότι δεν θα επιτρέψει τέτοιες καταστάσεις».

Για τη φάση όπου ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φουστέρ από τον Τσίμιροτ (28′) ο Παπασταμάτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει παράβαση και στη συνέχεια μίλησε για τη φάση που «τίναξε στον αέρα» το ματς.

Και συγκεκριμένα για τη φάση του 86′, όπου ο Καπίνο ανέτρεψε τον Μακ, αλλά ο Ανδρέας Παππάς έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς.

«Είναι "εύκολη" παράβαση. Γιατί το δεξί πόδι είναι εκτός φάσης και τον βρίσκει με το αριστερό. Τον βρίσκει χαμηλά και υπάρχει παράβαση. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ίδια ευθύνη με τον διαιτητή, βέβαια, έχει και ο βοηθός. Και οι δύο έχουν καθαρό οπτικό πεδίο και θα έπρεπε να δουν τη φάση».

Για το γεγονός πως ο Μήτσιος δεν έδωσε το χέρι στον Μακ υπογράμμισε ότι: «Αν του δίνει έστω και ειρωνικά το χέρι πρέπει να ανταποδώσει. Θα έπρεπε να του δώσει το χέρι. Έστω και ειρωνικά...»

Αυτό που δεν είπε πάντως ούτε ο Παπασταμάτης είναι ότι σε όλο το ματς (και κυρίως μέχρι να γίνει το 1-2) ο Παππάς σφύριζε συνεχώς φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και δεν έδινε τίποτα σε πολλά αντικανονικά μαρκαρίσματα πάνω σε παίκτες του ΠΑΟΚ.

Η φάση που έπρεπε να αποβληθεί ο Μιλιβόγεβιτς είναι η εξής:

Διαβάστε ακόμη...