«Με τη βοήθεια του κόσμου, θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Από metrosport.gr: Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του ότι θα καταφέρουν να πάρουν σκορ ασφαλείας στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό
Πηγή: metrosport.gr
«Με τη βοήθεια του κόσμου, θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Συγκαταλέγεται και αυτός στους άτυχους της φετινής σεζόν, αφού αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικών για αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού. Ο λόγος για τον Ζάιρο Ντα Σίλβα, ο οποίος υπέστη θλάση σε μία περίοδο που ο Τούντορ σίγουρα θα τον χρειαζόταν, μιας και έχει ξεμείνει από ακραίους ποδοσφαιριστές.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για τον μεγάλο ημιτελικό της Τετάρτης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά έχει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του ότι θα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, παίρνοντας ένα σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η "Μ" συνάντησε τον Ζάιρο έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας μετά το φινάλε του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και η πρώτη τοποθέτηση του 23χρονου παίκτη είχε να κάνει με την ψυχολογία της ομάδας μετά τα δύο θετικά αποτελέσματα κόντρα σε Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης:

"Ο τρόπος που κατακτήσαμε τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μας έκανε καλό. Αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση, κάτι που είναι σημαντικό για την νεανική ομάδα που διαθέτουμε. Είδατε ότι λίγες μέρες μετά ήρθε και η νίκη με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης".

Η κουβέντα μας στη συνέχεια δεν θα μπορούσε παρά να πάει στον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό: "Θα έδινα τα πάντα για να παίξω, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό. Εχω εμπιστοσύνη όμως στους συμπαίκτες μου και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουν μια χαρά. Θέλουμε όλοι να αγωνιστούμε στον τελικό και την Τετάρτη θα πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα".

Τον ρωτήσαμε ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του για να κατακτήσει τη νίκη απέναντι στους ερυθρολεύκους και απάντησε: "Σε τέτοια ματς χρειάζεται συνεχή πίεση στον αντίπαλο. Γενικώς πρέπει να έχεις τα πάντα και να είσαι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά για να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Εχουμε και το πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην έδρα μας και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Μπορούμε να επικρατήσουμε".

Οσον αφορά την εικόνα που έχει για τον Ολυμπιακό σχολίασε: "Τελευταία δεν έχω παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Δεν είδα το παιχνίδι του με την Αντερλεχτ, προτίμησα να δω άλλο ματς".

Για τους πολλούς τραυματισμούς που έχουν "χτυπήσει" φέτος την ομάδα αρκέστηκε να πει: "Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας".

Κατέληξε αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Τούμπα την Τετάρτη θα είναι κατάμεστη: "Φυσικά και αυτό θα μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση του κόσμου μας. Οταν είναι γεμάτο το γήπεδο νιώθουμε υπέροχα όλοι οι παίκτες".

Ο Ζάιρο φέτος έχει παίξει σε 20 παιχνίδια και έχει σημειώσει δύο τέρματα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν πήρε μέσα στην σεζόν από τον Τούντορ σειρά αγώνων για να βρει ρυθμό και ως εκ τούτου δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να καθιερωθεί.

Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να δώσει λύσεις είτε με ασίστ, είτε σκοράροντας και να καλύψει επάξια μία θέση στα άκρα της γραμμής κρούσης.

Διαβάστε ακόμη...