Ο Insaurralde στο μικροσκόπιο του Όλι

Να πούμε μερικά λογάκια για τα πράγματα που έκανε ο Ελ Τσάκο χθες κι ας είναι ακόμα στο 80% γιατί επηρεάζουν καθοριστικά τη συνολική λειτουργία.
Olivares
Ο Insaurralde στο μικροσκόπιο του Όλι

α) Πλάτος στην άμυνα. Μία από τις πρώτες κινήσεις που μαθαίνει ένα σένδερ βακ στη Νότιο Αμερική είναι με το που δίνει το τόπι στο άλλο σένδερ βακ να γυρνάει προς τα πίσω πάράλληλα στην ευθεία του δίνοντας του μέτρα και την ελεύθερη και άνετη επιλογή για πάσα όταν ανεβαίνει ο επιθετικός να την πιέσει. Αυτή η κίνηση χωρίς το πετσί είναι πολύ σημαντική για το κατέβασμα της μπάλας λειτουργικά αλλά και ψυχολογικά δίνει αέρα εντύπωσης πως δεν αγχώνομαι και δεν φοβάμαι με τη μπάλα στα πόδια ενώ ξεκινάω να χτίζω.

β) Κατέβασμα της μπάλας και τροφοδότηση σταθερής αξιοποίησης στον άλλο παίκτη της πλευράς του τον Ντορβαλίνο. Με αυτό τον τρόπο η ομάδα κατεβαίνει από τον τερματοφύλακα χωρίς τζάμπα πουλήματα και ανεβαίνει το επιθετικογενές βακ για να φτιάξει παιγνίδι και έχει κάποιον να του δίνει επιλογή υποστήριξης.

γ) Ενίοτε λόμπες μπαλιές αλλά ζυγισμένες και χωρίς πολύ δύναμη και φαλτσαριστές που έχουν το δεδομένο ότι κάποιος δεν μπορεί να τις διώξει πολύ μακριά με το κεφάλι. Τέτοιες μπαλιές και όχι ολμιές στυλ Τσιρίλο αν βγάλουν στην πλάτη του σένδερ βακ παίκτη στυλ Σάλπι μετατρέπονται σε ασσίστ από πίσω ενώ δε ζούμε και με τη φοβία της λάθος σιδερωμένης που δοκίμαζε ο πατρινός λόγω νοοτροπίας χαφ.

δ) Ένα-δύο σκληρά φάουλ στο πρώτο ημίωρο, αλλά μέχρι του ορίου κάρτας σε αστέρια του αντιπάλου, για να πάρουν το εσεμες πως εδώ δεν φτουράνε σήμερις.

ε) Επιθετική απειλή στα στημένα με τελική στην εστία. Με τον τρόπο που παίζεται το μπαλί στα σύγχρονα ματς είναι μαθητικά προδιαγεγραμμένο πως μια από τις λίγες τελικές στην εστία θα προέλθει από στημένο και θα έχει συμμετοχή σε αυτήν.

στ) Δύναμη στις μονομαχίες και σωστή κάλυψη αντιπάλων στόπερ στα στημένα. Πέρα από το γεγονός του κουμπώματος δύναμης με τεχνική με τον Κατσουρ όπως και με το Σκιάβι συνολικά η ομάδα υστερεί και σε ύψος και σε δύναμη και με την παρουσία του και μόνο ο Ελ Τσάκο εξισορροπεί τα δεδομένα μιας που είναι άντρας από μέταλο όπως μας λένε και οι αγαπημένοι του Los Natas που του αφιερώνω μετά το πρώτο σοβαρό δεβούτο του στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...