Σαρακηνοί και Βενετσάνοι...

Σερραίοι, Σέρβοι, Πορτογάλοι κούρσεψαν τον Χάνδακα και εδραιώθηκαν ως τρίτη δύναμη της χώρας στα μισά του δρόμου...
Olivares
Σαρακηνοί και Βενετσάνοι...

Το ναυτικό μου φυλλάδιο στίχο-στίχο για το πλιάτσικο των κουρσάρων:

Χαλκιάς: Αν αποκτήσει και ένα ψευδισματάκι και πάρει λίγο χρώμα θα είναι ίδιος με τον Μπάμπα, τον μαύρο παρατηρητή των πειρατών στο Αστερίξ. Κάθονται μόνοι τους και οι δύο και αγναντεύουν τον ορίζοντα σε αναζήτηση εχθρού, αλλά σπανιότατα αναμετρώνται με αντιπάλους πρόσωπο με πρόσωπο. Ο στίχος του λοιπόν από το Σεβάχ το θαλασσινό του Λοΐζου και του Παπαδόπουλου, αφού φοράει και το περιβραχιόνιο, είναι το «πιάνουν και δένουν στο κατάρτι/ελόγου μου τον Καπτάν-Γιάννη» μιας που σε ολόκληρο αγώνα χρειάστηκε και πάλι να κάνει μία και μόνη απόκρουση στο 31' όταν και μπλόκαρε δύσκολα ένα απευθείας κόρνερ του Λιθουανού που απαιτεί άμεσα σκάκι, chessnow. Πέραν τούτου μπλόκαρε 4 χιουμοριστικές σέντρες και έδιωξε τρεις φορές με τα πόδια, ενώ χρεώθηκε μία λάθος μεταβίβαση. Με αυτή την αμυντική λειτουργία συνιστώ τώρα στις διακοπές να αρχίσει λίγο πλέξιμο, ή λίγο κέντημα με σταυροβελόνι για να περνάει την ώρα του στο κατάρτι στους αγώνες γιατί η αργία μήτηρ πάσης κακίας.


Αραμπατζής: «Ρεσάλτα κάνουνε οι μούτσοι» ο στίχος του Σερραίου που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής του μιας που νίκησε το μεγαλύτερο αντίπαλο του: το φόβο. Σταθερή αξία σε όλο τον αγώνα καθώς από την αρχή ξεκινάει με καλή σέντρα στο 2' που κόβεται δύσκολα από τον Σάσα Μπάστα, ενώ στο 22' σε σωστό ανέβασμα του βγάζει ωραία σέντρα σουτ που διώχνει ο τερματοφύλαξ Αθανασίου τροφοδοτώντας τον Sorlin ο οποίος σουτάρει τη μπάλα ψηλά στο γύρο του λούνα παρκ, ένεκα και του αέρος βεβαίως-βεβαίως. Το 4-2-3-1 στηρίζεται πολύ στις προωθήσεις των μπακ και όταν αυτοί είναι τόσο καλοί όπως ο Νίκος χτες και στην Καβάλα τότε βγαίνουν αναπτυξιακά και οι φάσεις στην επίθεση. Στο 39' μετά από ωραίο κόρνερ του Lino, η μπάλα περνάει και σε πρώτη φάση δεν τη βρίσκει κανείς για να διώξει τελικά ο Μάριος από την Αυστρία στρώνοντας την στον Αραμπατζίνιο που σούταρε άουτ. Στο 52' όμως όταν ο Ivic του μετατρέπει τη σέντρα του Canario σε ασσίστ μπουκάρει με το απαιτούμενο θράσος που επιβάλλεται να έχει και μετά το ρεσάλτο του τελειώνει τη φάση με ξερό δεξί στην κλειστή γωνία παστελώνοντας το δεύτερο τεμάχιο του για φέτος. Στα καπάκια στο 55' μιας που έχει αρχίσει το πλιάτσικο είναι αυτός που βγάζει τη σέντρα στο πέναλτι που κάνει ο γιος του Ρούμπου στον Παπάζογλου. Δοκίμασε συνολικά 3 σουτ στον αγώνα, είχε 6 σωστές μεταβιβάσεις, ένα κλέψιμο και μία απόκρουση, ενώ πέρασε εύστοχα μια από τις τρεις του σέντρες.

Lino: Γαλέρες έρχονται και πάνε ο στίχος για τον Βραζιλιάνο, άλλοτε άδειες από περιεχόμενο, άλλοτε γεμάτες σε μια εμφάνιση που είχε περίπου ισόποσες θετικές και αρνητικές ενέργειες. Στα αρνητικά το ότι πέρασε μόλις μία από τις οχτώ σέντρες που επιχείρησε, τα πέντε λάθη του στις μεταβιβάσεις και το γεγονός ότι η μοναδική φάση που μας έκαναν προέκυψε κλασσικά από δικιά του κακή επιστροφή στο 43' όταν και έλειπε από αριστερά με συνέπεια να βγάλει μόνος του ο σκακιστής τον κουτόφραγκο ο οποίος σούταρε άουτ. Στα θετικά τα 5 κλεψίματα του και οι ισάριθμες σωστές πάσες του αλλά και τα σχετικά καλοχτυπημένα στημένα που εκτέλεσε. Στο 3' είχε ένα ωραίο κόρνερ που έδιωξε ο τεξανός γελαδάρης, αλλά στο 24΄ μετά από ωραίο κόψιμο του Σαβίνι σε κούρσα του Λεάλ, ο βραζιλιάνος πούλησε τη μπάλα άνευ λόγου και αιτίας βγάζοντας μια φλύκταινα, να με το συμπάθιο στη φάτσα του μηχανικού. Στο 35' εκτέλεσε ωραία με φάλτσο ένα φάουλ που έδιωξε ο πιο διάσημος ορφανός με ζωντανό πατέρα, ενώ στο 39' είχε το καλό κόρνερ που μετά τις κόντρες κατέληξε στο σουτ άουτ του Αραμπάς περνά σκόνη γίνεται. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 2-0 αγκυροβόλησε πίσω και έκοβε με συνέπεια τις κατεβασιές του εκ Λιέτουβα ορμώμενου. Ακούστηκε ότι το πλοίο θα σαλπάρει για λιμάνια ξένα για αυτό μια κουβέντα για μονοετή ανανέωση θα ήταν χρήσιμη τώρα τις γιορτές, αφού αφίχθη και ο πατριώτης του από την αριστερή μεριά που μετατρέπεται πλέον σε λατινοαμερικάνικη όπως ήτανε όταν την κάλυπτα ολόκληρη.

Contreras: Και εκεί στου μακελειού την άψη, ο στίχος του ασθενούς που όταν τα στόπερ έπεφταν σαν μύγες μπήκε με το λουκέτο στα χέρια και κλείδωσε ως συνηθίζει τα μετόπισθεν. Σε 43' συμμετοχής είχε 2 κλεψίματα, 2 αποκρούσεις και 2 σωστές πάσες και φυσικά κανένα λάθος. Η μικρή συμμετοχή του στο παιγνίδι είναι ζητούμενο και δείγμα καλής αμυντικής λειτουργίας από μπροστά καθώς οι επιθέσεις οφείλουν να αναχαιτίζονται πριν φτάσουν στο χώρο ευθύνης του. Όταν όμως δεν συμβαίνει αυτό ο παλιός παίκτης της Monaco οφείλει να λειτουργεί ως πρίγκιπας, όπως έκανε και τότε στο τσαρδί του Ρενιέ όταν και πήρε το πρωτάθλημα, και με την αρχοντιά του και την ευστροφία του να αποδεικνύει πόσο καλός αναγνώστης φάσεων είναι κάνοντας το δύσκολο και επικίνδυνο να φαίνεται απλό και άκακο. Αυτό έκανε και στη συγκεκριμένη απόβαση στο δεύτερο ημίχρονο εκείνη τη νυχτιά που φύσαγε ο Βαρδάρης, χωρίς να ξεχάσει εκείνο το σκοπό που'λεγαν οι Χιλιάνοι όταν ο Άγιος Νικόλας Αραμπατζής φύλαγε την ποδοσφαιρική διασκευή της Θεσσαλονίκης.


Μαλεζάς: Το παλικάρι, τον αντάρτη ο στίχος του Σεβάχ για τον Κατερινιώτη, ο οποίος ξεκίνησε μουδιασμένος ένεκα της απουσίας του από τους αγώνες, αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε σταθερά με αποκορύφωμα την εμφάνιση του σε όλο το δεύτερο ημίχρονο όπου και εξοστράκισε με ασφάλεια τα όποια μελτεμάκια των Κρητικών. Είχε 5 σωστές αποκρούσεις μέσα στην περιοχή μας, δύο κλεψίματα, τρεις σωστές πάσες και κέρδισε και δυο φάουλ, ενώ υπέπεσε σε άλλα 2 σε έναν αριθμό που παρουσιάζει σταθερά στα φάουλ που παραχωρεί και τον καθιστά έναν από τα πιο καθαρά στόπερ του πρωταθλήματος. Ένας τομέας στον οποίο οφείλει να βελτιωθεί είναι η επιθετική συμμετοχή του στις στημένες φάσεις κάτι το οποίο κυνηγάει μεν με πείσμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής ως τα μισά της διαδρομής. Αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα ενόψει και των επικείμενων διατάξεων για τους γηγενώς προπονημένους και μετά την αποδέσμευση του Joe γίνεται και τυπικά ο τρίτος στην ιεραρχία στόπερ ενώ παραμένει πάντοτε ο καλύτερος όλων στις επεμβάσεις από αέρος και ο περισσότερο προικισμένος στη φύλαξη βαρέων φορ.


Vitolo: Όλους τους ρίχνω μες τη χάση δεμένους με τα χέρια πίσω, φυσικά ο στίχος για το πνευμόνι από τα Κανάρια Νησιά που το πήρε το συγκεκριμένο ματσάκι ως σύγκρουση Ατλαντίδος-Κρήτης και ερχόταν ως παλιρροιακό κύμα που εξαφάνιζε κάθε σημάδι Μινωικού επιθετικού πολιτισμού. Οχτώ σωστές πάσες, τρία κλέψίματα, μια απόκρουση και πέντε κερδισμένα φάουλ για τον Τενεριφιώτη, σε συνδυασμό με άπειρα και ακαταπόνητα τρεξίματα που δεν αποτυπώνονται σε κανένα ξερό φύλλο στατιστικής. Στο 10' έκλεισε σωστά το χώρο στον chess αναγκάζοντας τον να σουτάρει άουτ μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα και ακολούθησε τον τραυματισμό του Cirillo. Οι πρώτες μάζες που απορροφούσε αυτή η βραχύσωμη θαλάσσια δίνη ήταν οι Junior και Ορφανός, αλλά την ίδια τύχη είχαν και όποιες άλλες προσπαθούσαν να περάσουν τα στενά της Σκύλας, δηλαδή τα δικά του και της Χάρυβδης του Garcia. Ένας από τα κανάρια νησιά και ο Canario o ίδιος λοιπόν, έχουν κουμπώσει στο κέντρο μας και αναγκάζουν τους αντιπάλους οι οποίοι αδυνατούν να περάσουν να αποκτούν όσο περνάει η ώρα μεγαλύτερη νευρικότητα από την οποία υποπίπτουν αργά ή γρήγορα σε αμυντικά λάθη. Επειδή όλο το ζουμί στο ποδόσφαιρο χύνεται στο κέντρο του γηπέδου όταν υπάρχει ο Βίκτωρας και ο Παύλος εκεί να το μαζεύουν η ομάδα θα κυριαρχεί τώρα που έδεσαν τους κάβους οι δυο τους.

Garcia: Ο στίχος του δαγκώνω τα σχοινιά τα λύνω, παρών, όχι εσύ ρε Lino, κάτσε πίσω ή μάλλον βγες μπροστά μέχρι να το βάλουμε και μετά κάτσε πίσω για τον Garcia μιλάμε. Πέρασε με διαφορά τις περισσότερες σωστές πάσες από όλους στο γήπεδο έχοντας 16 σωστές μεταβιβάσεις, ισοβάθμησε στην πρώτη θέση στα κλεψίματα με τον Lino με 5, ενώ πέρασε τρεις από τις πέντε σέντρες του και κέρδισε και τέσσερα φάουλ. Όποιος κάνει πολύ παιγνίδι κάνει αναπόφευκτα και λάθη και έτσι εξηγούνται τα πέντε λάθη στα οποία υπέπεσε.
Στο 41' μας πρόσφερε ένα déjà vu, καθώς χτύπησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από την ίδια θέση ένα φάουλ όπως το είχε κάνει πέρσι στην πρεμιέρα με τον όφη στο γκολ του Marcos Antonio (καλή του ώρα όπου κι αν βρίσκεται το παλικάρι και περαστικά), μόνο που αυτή τη φορά αποδέκτης ήταν ο Παπάζογλου του οποίου η κεφαλιά πέρασε άουτ. Στο πρώτο γκολ στο 51' είναι αυτός που κάνει τη λόμπα στον Ivic συμμετέχοντας για ακόμη μια φορά σε τέρμα της ομάδας φέτος όπου έχει ξεδιπλώσει πολύ περισσότερο τις παραγωγικές του ικανότητες. Ολοκλήρωσε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιρικό πρώτο γύρο (όχι του Μάκη) όντας μες τους δύο καλύτερους αν όχι ο καλύτερος παίκτης μας και πάνω από όλα χωρίς να τον πιάσει η θάλασσα ούτε μια φορά. Μια που μιλάμε για θάλασσα, νερό και αλάτι σε όσα είπανε το καλοκαίρι για πιθανή πώληση του και φωνάξτε τον να βάλει τζίφρα στο νέο μονοετές γιατί έχει φτάσει έντεκα μέρες από την ελευθερία λόγου και συζητήσεων με έτερα σωματεία.

Ivic: Τον άντρακλα τον πελαγίσιο, ο στίχος για το ένα και ενενήντα δεκάρι που σφράγισε το αποτέλεσμα με τις 2 ασσίστ που πρόσφερε στα ισάριθμα τεμάχια. Αγωνίστηκε στο σωστό χώρο δράσης αφού είχε το κεφάλι του ήσυχο πιο πίσω από τους Λατίνους με αποτέλεσμα να είναι όσο δημιουργικός μπορεί να είναι λόγω των τεχνικών του χαρισμάτων τα οποία αρκετοί αμφισβήτησαν, αλλά οι βαθμοί που προσφέρει μιλάνε καλύτερα για αυτόν. Η όρεξη του ήταν εμφανής και στο πρώτο ημίχρονο όπως στη φάση του 30' όπου ξεκίνησε κατά μέτωπο μπάσιμο κατά τη διάρκεια του οποίου ο γιος του Κώστα του έκανε τρία-τέσσερα φάουλ αλλά αυτός εκεί συνέχιζε μέχρι που τον κράτησε ολόκληρο ο πρώην Καλαμαριώτης και εισέπραξε την κίτρινη. Βοηθούσε όπως πάντα και στα αμυντικά στημένα όπως στο 34' όταν σηκώθηκε και καθάρισε με κεφαλιά μια σέντρα ενώ στο 44' κέρδισε και μια κάρτα του chess ναου΄με. Τα καλύτερα όμως τα είχε φυλάξει για το δεύτερο όταν στο 52' διαβάζει σωστά τη φάση και υποδέχεται κατάλληλα τη μπάλα και τη σπάει στο Νικόλα με μπες-βάλτο στο πρώτο γκολ. Στο 65' κατεβαίνει με τη μπάλα κάνει την κοφτή ντρίμπλα στο μικρό ρούμπο και σπάζοντας τη μέση του αλλάζει κατεύθυνση και σκάβει με τσιμπηματάκι με το δεξί τη μπαλιά για τον Vierinha που φροντίζει να μη του χαλάσει την ασσίστ. Στο 68΄ δοκίμασε έξω από την περιοχή το μοναδικό του σουτ στον αγώνα που πέρασε άουτ ενώ είχε μία σωστή σέντρα και πέντε ορθές μεταβιβάσεις εκτός από τις ασσίστ αλλά και 4 λάθη με πιο οδυνηρό από όλα ένα σε μια αντεπίθεση στο 41' όπου δεν έσπασε σωστά τη μπάλα. Διένυσε τον πιο αποτελεσματικό πρώτο γύρο της καριέρας του, όπως θα αναλύσουμε και την άλλη Κυριακή στην συνολική ανασκόπηση-κριτική όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν με τα ασπρόμαυρα και το δικέφαλο στο στήθος, για αυτό έχει κερδίσει με το σπαθί του την κλήση του για μονοετή ανανέωση.

Sorlin: Στο καπηλειό το λιμανίσιο το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρέμεινε ο Γάλλος όντας όπως και στην Καβάλα καλύτερος από άλλες φορές, αλλά μακριά και πάλι από τη φωτιά και εκτός θέσης. Είχε 0 στις 6 σέντρες καθώς του αρέσουν τα γεμίσματα όμως αυτά που έκανε άρεσαν και στους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά πέρασε 13 σωστές πάσες που ήταν το πιο θετικό και ελπιδοφόρο μέρος της εμφάνισης του. Στο 22' μετά την απόκρουση του Αθανασίου έκανε το μοναδικό του σουτ που κατέληξε στα πρώτα στρώματα της στρατόσφαιρας ενώ στο 33' η σέντρα του δεν ήταν άσχημη αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Vierinha σκαρφαλώνοντας στον Ρούμπικ. Στο 45' φανέρωσε από κεκτημένη ταχύτητα τη συνήθεια του καθώς άνοιξε όντας στο κέντρο κεφαλιά πάσα για τον έξω αριστερά εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται ο ίδιος. Υπέπεσε σε 4 λάθη και 3 φάουλ καθώς ανασταλτικά κινήθηκε ανεκτά, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει από την κίνηση του χωρίς τη μπάλα στην επίθεση. Πάμε πάλι να του τα ξαναπώ παρότι τα ξέρει. Στο 4-2-3-1 ο έξω αριστερά, ναι εσύ, οφείλει όταν ανεβαίνουν τα μπακ να συγκλίνει στην περιοχή αφήνοντας τους χώρο και πλαισιώνοντας το φορ, ενώ όταν έχουν τη μπάλα τα κεντρικά μας χαφ, (όχι εσύ δεν είσαι κεντρικό χαφ, δηλαδή είσαι αλλά δεν παίζεις εκεί, παίζεις αριστερά λέμε) οφείλει να ανοίγεται ως εξτρέμ στο αριστερό άκρο για να απλώνεται η ομάδα ομοιόμορφα. Τα ίδια οφείλει να τηρεί και όταν αλλάζει πλευρά για να μη με αναγκάσει να του τα ξαναπώ στα Λατινικά που αρέσουν στο γέρο πειρατή με το δεκανίκι στο κόμικ του συμπατριώτη του Αστερίκιου. Ευτυχώς όμως δε θα χρειαστεί μάλλον αφού η άφιξη του Cristiano θα τον επαναφέρει στο φυσικό του χώρο δράσης στον άξονα όπου μπορεί να είναι πιο ουσιαστικός.

Vierinha: Στο φιλντισένιο μου μαρκούτσι ο πρώτος και καλύτερος δηλαδή στίχος είναι ρεζερβέ για το εμπόρευμα των 15 εκατομμυρίων. Δεν έφτασε στα επίπεδα προηγούμενων αγώνων καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν του βγήκαν οι ενέργειες αλλά ανέβηκε στο δεύτερο εκμεταλλευόμενος και τους χώρους που έβρισκε στα overlap με τον Αραμπατζή. Στο 27' έπιασε ένα από τα 4 συνολικά σουτ που επιχείρησε (τα τρία εκτός περιοχής και το ένα και καλό εντός) το οποίο κόντραρε σε ένα κουμπάκι από ρο, ενώ στο 35' το ίδιο κόμβιον του τιμωρήθηκε με κίτρινη καθώς του έχωσε μια αγκωνιά στα μούτρα την ώρα που επιχειρούσε ένα από τα κλασσικά καραμπουζουκλίδικα μπασίματα του. Στο 57' κατέβασε ωραία τη μπάλα και πήγε να μπουκάρει αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τη Σάσα Ντάριο. Στη φάση του γκολ στο 65' δεν κάνει το καλύτερο πλασέ, αλλά το σημαντικό είναι ότι εκτελεί αμέσως (Σάκη ακούς) μετά το πρώτο κοντρόλ με το γοφό για αυτό και επιβραβεύεται ενώ εισπράττει από το τριζόνι μια κίτρινη χωρίς ο πανηγυρισμός του να επισύρει τέτοια τιμωρία βάσει κανονισμών. Είχε τρεις σωστές μεταβιβάσεις και κέρδισε πέντε φάουλ, αλλά έκανε και πέντε λάθη (τα περισσότερα από τα οποία οφείλονταν σε κάποια ατομιστικές ενέργειες τις οποίες οφείλει να διορθώσει με την άφιξη Διόσκουρου εξτρέμ αλλά και φορ) και έβγαλε δύο άστοχες σέντρες. Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με πέντε τεμάχια στο σακούλι του αριθμός εξαιρετικός για εξτρέμ που θα αυξάνεται ραγδαία όσο περιορίζει κάποια επιπόλαια τελειώματα των φάσεων.

Παπάζογλου: Το βασικό ρεφρέν του τραγουδιού για το φορ, θάλασσα πικροθάλασσα δηλαδή για τον 21χρονο επιθετικό που έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα ως το 2013. Αν θέλει να το εξαντλήσει όμως θα πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα καθώς έκανε σε ένα ακόμα ένα παιγνίδι 5 λάθη και 5 φάουλ εκ των οποίων τα τρία ήταν επιθετικά. Και τα λάθη όπως έχουμε ξαναπεί δεν αποτελούν πρόβλημα αλλά η έλλειψη πάθους είναι ασυγχώρητη. Πολλές φορές μπαίνει νωχελικά στις φάσεις όπως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όπου υποδέχεται τη μπάλα με πλάτη στη γραμμή και δοκιμάζει να σηκώσει τη μπάλα με το εξωτερικό μετατάρσιο η οποία φυσικά καταλήγει στο βρόντο αφού δεν μπόρεσε να καταλάβει κανείς για πού ή για ποιον την έβγαλε πράγμα λογικό αφού δεν ήξερε ούτε ο ίδιος.
Στο 52' άργησε να κινηθεί προς τη μπάλα στη σέντρα του Αϊ Νικόλα για αυτό και έχασε την κεφαλιά, ενώ στο 58' έσκασε μια ωραία ντρίμπλα αριστερά στον ασβέστη αλλά τη συνόδεψε με κακή πάσα στον Sorlin. Του έγινε πέναλτι στο 55' όταν σπρώχτηκε από το ρουμπί της που έπρεπε να τιμωρηθεί και με δεύτερη κίτρινη στη συγκεκριμένη φάση. Παλεύει το παιδί σου λέει ο άλλος, αλλά ειλικρινά θα προτιμούσα να παίζει ποδόσφαιρο μιας που στο συγκεκριμένο σύστημα πρέπει να κουβαλάει το επιθετικό βάρος κυρίως μόνος του γεμίζοντας την περιοχή πράγμα που δείχνει ότι αδυνατεί να αντιληφθεί τακτικά καθώς είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της ποδοσφαιρικής αλφαβήτας.

Savini: Μετά από πολυήμερη απουσία από τους αγώνες στο πρώτο ταξίδι του έτυχε ναύλος για το Νότο και μπήκε άρον-άρον στο 11' χωρίς ζέσταμα σε ένα ερασιτεχνικό λάθος το οποίο του στοίχισε τη θλάση με την οποία αποχώρησε στο 49'. Στο διάστημα που αγωνίστηκε έστω και κρύος ήταν θετικός όπως στο 13' όταν έδιωξε σωστά τη σέντρα κάποιου Φράγκου, ενώ στο 27' καθάρισε κόβοντας στα αριστερά τον Leal που είχε πάρει φορά. Είναι ο μοναδικός αριστερός στόπερ της ομάδας και όταν αγωνίζεται εκεί βγαίνει και καλύπτει από φυσικό ένστικτο και στα αριστερά διορθώνοντας σωστά τις οποίες απουσίες του Lino. Σε 37' συμμετοχής έκανε 2 κλεψίματα και είχε μια σωστή απόκρουση και μια σωστή πάσα και με την αποδέσμευση του Bizera θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να δείξει ότι είναι καλούτσικο σέντερ μπακ ελαφρώς παλαιάς κοπής. Το σύστημα είναι αυτό που τον αδικεί περισσότερο (όχι το κατεστημένο το 4-2-3-1) καθώς αυτός είχε συνηθίσει στη Napoli να παίζει είτε ως τρίτο σέντερ μπακ απ΄ τα αριστερά στο 3-5-2 είτε ως αριστερό μπακ που δεν ανεβαίνει στο 4-4-2 με εξτρέμ σαΐτα μπροστά του.

Ο Cirillo που την πάτησε στο 10' σε στραβοκλωτσιά όπου βρήκε αέρα και έπαθε θλάση και ο Φωτάκης που μπήκε στο 86' δεν δύνανται ούτε να κριθούν ούτε να πάρουν στίχους καθώς αυτοί ήταν μετρημένοι για τους βασικούς.

Santos: Στην άσφαλτο κουρσάρος, με καράβι τη μοτοσικλέτα, παντιέρα το μπουφάν το πλαστικό (δερμάτινο). Σιγά μη δεν είχε ο ιππότης Fernadu δικό του ξεχωριστό κομμάτι αφιερωμένο σε μια εμφάνιση της ομάδας η οποία άγγιξε το απόλυτο βάσει σχεδίου. Ανασταλτική κατάποση και κυριαρχία στο χώρο του κέντρου, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και παραγωγή και αξιοποίηση των επιθετικών ευκαιριών είναι το βασικό ποδοσφαιρικό μενού που παρουσίασε η ομάδα εξασφαλίζοντας καλές γιορτές. Οι στατιστικές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο λένε ότι ο προπονητής την ώρα του αγώνα συμμετέχει κατά 20% στον καθορισμό του αποτελέσματος με τις κινήσεις του αλλά δε μας λένε κατά πόσο συμμετέχει στον ενστερνισμό ενός συστήματος από τους παίκτες γιατί η απάντηση είναι αυτονόητη. Η ομάδα δείχνει ότι έχει αφομοιώσει το 4-2-3-1 με συνέπεια και αν το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό στυλ δεν αρέσει σε αρκετούς δεν παύει να φέρνει λεφτά στην τράπεζα μέσω αποτελεσμάτων. Του έτυχε τριπλή γκαντεμιά με τα στόπερ, πρώτα με τον Contreras και ύστερα με τον Cirillo και τον Savini, τον οποίο όμως θα έπρεπε να αφήσει να ζεσταθεί για τρία-τέσσερα λεπτάκια φέρνοντας τον Garcia παρτενέρ του Μαλεζά και οπισθοχωρώντας τον Ivic για το συγκεκριμένο διάστημα που θα αγωνιζόμασταν με 10. Πιστώνεται τη βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου της ομάδας στην επανάληψη μετά τις οδηγίες του στην ανάπαυλα για ανέβασμα των μπακ και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Τρυζόνι: Χρέωσε μια άσκοπη κάρτα στον Vierinha και έπνιξε το πέναλτι στον Παπάζογλου σε μια φάση που αν τελικά το σκορ ήταν διαφορετικό θα είχε καθοριστική σημασία. Έδωσε και μερικά σπόρια στον Τέλη φανερώνοντας μια διάθεση να το πάει το ματς στο χ πράγμα που δεν του έκατσε.

Λαός: Η κίτρινη αυτή τη φορά βγαίνει για εμάς και συγκεκριμένα στο κομμάτι της προσέλευσης καθώς μόνο 350 αδέρφια βρέθηκαν στις κερκίδες τη στιγμή που άλλες χρονιές και με χειρότερες πορείες είχαμε πολλαπλάσιο λαό αριθμητικά. Από άποψη παλμού όμως όσοι ήταν εκεί έδωσαν ότι είχαν καλύπτοντας και τον κόντρα άνεμο τις πιο πολλές φορές.

Διαβάστε ακόμη...