Σκρινάροντας με τον Oli

Έκανε το καθήκον του και επέστρεψε στις νίκες δουλεύοντας στο ρελαντί και πολυφωνικά με δέκα σκόρερ.
Olivares
Σκρινάροντας με τον Oli
Έκανε το καθήκον του και επέστρεψε στις νίκες δουλεύοντας στο ρελαντί και πολυφωνικά με δέκα σκόρερ

Τα σχόλια για την πρώτη εμφάνιση της ομάδας φέτος με πλήρες ρόστερ.

Δεμερτζής: Ήταν για τρίτο συνεχόμενο παιγνίδι ο καλύτερος από όλους τους play-maker της ομάδας καθώς σε 15' συμμετοχής είχε 4 πόντους, 4 ρημπάουντ και 2 ασσίστ. Στην άμυνα είχε κάποια προβλήματα απέναντι στον Καρύδα, αλλά όσο έπαιζε η ομάδα ήταν σοβαρή καθώς είχε καθαρό μυαλό στην οργάνωση και της έδινε περιστροφή στην επίθεση βγάζοντας ελεύθερο τον έξτρα παίκτη και πατώντας τη μπάλα στους ψηλούς με επιτυχία. Μπήκε στη δεύτερη περίοδο και αμέσως με την ενέργεια που βγάζει όταν πατάει παρκέ άλλαξε το momentum του αγώνα αφού διόρθωσε το οργανωτικό ναυάγιο της πρώτης περιόδου που ήταν και πάλι έργο Καυκή, ενώ βοήθησε και στα ρημπάουντ όπου η ομάδα πελαγοδρομούσε. Ακόμα και στο σκοράρισμα είναι πιο αξιόπιστος σε σχέση με Καυκή-Καλαϊτζίδη, καθώς δείχνει ότι μπορεί να απειλήσει και με το περιφερειακό σουτ μιας που τα 2 καλάθια του στην τρίτη περίοδο τα έμπηξε από τα 5 και τα 6 μέτρα. Με το ένα τέταρτο του πρωταθλήματος ολοκληρωμένο δείχνει ότι αξίζει να υπολογίζεται ως δεύτερος άσσος γιατί πάντοτε κάνει αυτά που οφείλει και στην άμυνα ανεβάζοντας την πίεση στον αντίπαλο γκάρντ, και στην επίθεση όπου διαβάζει κατά κανόνα σωστά την αντίπαλη άμυνα.

Monroe: Πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση καθώς έδειχνε να ψιλοβαριέται μένοντας στους 11 πόντους σε 32' στα οποία επιχείρησε μόνο ένα δίποντο στο οποίο και ευστόχησε. Μοναδική του αναλαμπή τα 2 συνεχόμενα τρίποντα από τα 7 μέτρα στην τέταρτη περίοδο με τα οποία έφτασε τη διαφορά στη μάξιμουμ τιμή της στον αγώνα στους 22 πόντους (66-44).

Τα χάλασε και πάλι στις βολές με 0/4 συντελώντας και πάλι σε ένα απογοητευτικό ποσοστό από τη γραμμή όπου είχαμε 50% με 10 στις 20 σε έναν τομέα που η ομάδα παραμένει προβληματική από την αρχή της σεζόν. Έκανε 2 κλεψίματα και έδωσε 1 ασσίστ αλλά υπέπεσε και σε 2 λάθη ενώ δεν βοήθησε καθόλου στα ρημπάουντ όπως σε άλλους αγώνες. Eίχε προβλήματα στην άμυνα απέναντι στον sakis walnut και στον παλιό αγαπητικό της Νίκης Κάρτσωνα, και πρέπει να περιορίσει τις επιπολαιότητες στο χειρισμό και να κινείται καλύτερα χωρίς τη μπάλα αποφεύγοντας να μένει εγκλωβισμένος στην περιφέρεια.

Gregory: Έπαιξε μόνο για 27' καθώς ο αγώνας προσφέρονταν για δοκιμές και ενεργοποίηση αναπληρωματικών στα οποία είχε 12 πόντους, με 6/7 δίποντα στα περισσότερα από τα οποία πόσταρε σωστά κοντύτερους και λιγότερο αθλητικούς αντιπάλους.

Πρόσθεσε 2 ρημπάουντ, 1 ασσίστ, 1κλέψιμο αλλά έκοψε και 2 εντυπωσιακές τάπες προκαλώντας παροδικές διακοπές ρεύματος που έσβησαν τα φώτα. Στη δεύτερη περίοδο με τη διαφορά στο 30-28 τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου είπε να ασχοληθεί λίγο σοβαρά και πέτυχε τρία συνεχόμενα καλάθια μέσα σε ενάμισι λεπτό. Στην τρίτη περίοδο έκανε ένα εντυπωσιακό κλέψιμο και πάτησε από το φάουλ καρφώνοντας με δύναμη σε ένα κλασσικό άλμα εις μήκος που θύμισε Μιχάλη Ιορδάνη. Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα είχε 0.545 στο tendex καθώς όταν έβρισκε κίνητρο να παίξει έμοιαζε λες και αντιμετώπιζε εφήβους.

Drobnjak: Έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα μετά από ένα παρατεταμένο σερί μετριότητας. Είχε 15 πόντους σε 22' με 5 στα 7 δίποντα και 1 στα 2 τρίποντα καθώς έπαιξε σωστά τα pick and roll με Δεμερτζή και Branco, αλλά έκοβε και σωστά μέσα στη ρακέτα εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του. Μπήκε στη δεύτερη περίοδο, αλλά έκανε θραύση στην τρίτη κόβοντας ένα εντυπωσιακό πώμα και βάζοντας τρία συνεχόμενα καλάθια που πήγαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα και έβαλαν την ασφαλιστική δικλείδα νίκης. Είχε 3 ρημπάουντ, αλλά και 3 ασσίστ δείχνοντας το πόσο ποιοτικός πασέρ είναι, ενώ έπαιξε για πρώτη φορά κάποια λεπτά ως δίδυμο με τον Λάζο στα οποία το σχήμα απέδωσε ικανοποιητικά. Στην άμυνα εξοστράκισε από τη ρακέτα τον Carter, ο οποίος είχε προβληματίσει τους υπόλοιπους ψηλούς που τον ανέλαβαν αναγκάζοντας τον να πετροβολάει από έξω καθώς υπερτερούσε σε δύναμη. Συνολικά έπιασε το εντυπωσιακό 0.797 στο τένδεξ αλλά το ζητούμενο είναι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης και με πιο ανταγωνιστικούς αντιπάλους από τα Ιλίσια και τα Τρίκαλα.

Παπαδόπουλος: Κινήθηκε στα ρηχά με βατραχοπέδιλα καθώς σε 23' είχε 2 στα 6 δίποντα και 2 στις 5 βολές ενώ αντιμετώπισε προβλήματα από τον περισσότερο αθλητικό Carter στην άμυνα. Μπήκε από τη μέση της πρώτης περιόδου μετά τα φάουλ του τιτάνα από την Αστραλία που έλεγε και η Βασιλειάδου, αλλά δεν μπόρεσε να συμμετάσχει επιθετικά, αλλά ούτε να κάνει τα block out με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει 5 έναντι 13 ρημπάουντ σε αυτό το διάστημα.

Στη δεύτερη περίοδο στα double team που γίνονται κλασσικά πάνω του έδωσε 3 ασσίστ και σκόραρε ένα goal-foul αλλά υπέπεσε και σε 3 λάθη. Συμμαζεύτηκε όμως στα ρημπάουντ μαζεύοντας τελικά 6 ενώ έκανε και ένα κλέψιμο. Ήταν επιπόλαιος στα τελειώματα των φάσεων απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους παρότι είχε συντριπτικό πλεονέκτημα ύψους και δύναμης και απέχει ακόμα αρκετά από τον αληθινό εαυτό του. Εκνευρίστηκε από κάποια σφυρίγματα και τη σκληρή άμυνα πάνω του αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να τα συνηθίσει και τα δύο παραμένοντας νηφάλιος στις επιλογές του.

Καυκής: Έκανε και πάλι ένα κακό παιγνίδι παραμένοντας άποντος και αδυνατώντας να οργανώσει το παιγνίδι επιθετικά στην πρώτη περίοδο. Σε 13' είχε 3 άστοχα σουτ, μία ασσίστ, ένα ρημπάουντ και δύο λάθη αποτυγχάνοντας σε όλα τα καθήκοντα του καθώς δεν μπόρεσε ούτε να τρέξει την ομάδα στον αιφνιδιασμό, ούτε να παίξει pick and roll με τους ψηλούς, ενώ και στην άμυνα ήταν ωσεί παρών. Αν σκεφτεί κανείς ότι η διοίκηση ακόμα πληρώνει και την περσινή μετριότατη σεζόν του αλλά και τη φετινή με εξαψήφια ποσά τότε καταλαβαίνει ότι η παρουσία του εξελίσσεται σε κακοφορμισμένη γάγγραινα η οποία ακρωτηριάζει την ομάδα οικονομικά και αγωνιστικά. Αν εξαιρέσουμε το ραντεβουδάκι με τη Ρούλα τότε όλες τις άλλες φορές που έχει πατήσει παρκέ μοιάζει να έχει τρικυμία εν κρανίω πράγμα ανεπίτρεπτο για τη θέση στην οποία αγωνίζεται. Πρέπει να συνέλθει άμεσα ώστε να ανταποκριθεί τουλάχιστον για ένα συμπληρωματικό δεκάλεπτο στα καθήκοντα του γιατί η άμμος στην κλεψύδρα του στον Π.Α.Ο.Κ. εξαφανίζεται.

Milisavlievic: Στο ντεμπούτο του αγωνίστηκε για 12 λεπτά αλλά έδειξε στοιχεία της κλάσης του σερβίροντας 3 ασσίστ και σκοράροντας 3 πόντους από ισάριθμες βολές στις οποίες παραδοσιακά φιλάει τη μπάλα πριν εκτελέσει. Με το που μπήκε στη δεύτερη περίοδο έβγαλε αιφνιδιασμό με baseball πάσα δείχνοντας την ικανότητα του στην ανάγνωση του αγώνα.

Έπαιξε σωστά τα pick and roll με Drobnjak και Ταπούτο και παρότι είναι φανερά πίσω από φυσική κατάσταση η γνώση του αθλήματος δεν κρύβεται. Λόγω της παρατεταμένης αποχής δεν έχει βρει ακόμη το χέρι του στο σουτ πράγμα που γνωρίζει και ο ίδιος για αυτό και δεν επιχείρησε ούτε μια προσπάθεια εντός παιδιάς. Η αργοπορημένη άφιξη του επιβάλλει ταχύρυθμα και εντατικά μαθήματα αφομοίωσης των συστημάτων της ομάδας στα οποία όταν ανταποκριθεί θα ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα.

Καλαϊτζίδης: Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για γλέντι μέχρι πρωίας την ημέρα που θα πετύχει το πρώτο του καλάθι φέτος. Ναι μεν το σκοράρισμα δεν είναι προτεραιότητα στις υποχρεώσεις του και ούτε εμφανίστηκε ποτέ στο βιογραφικό του, αλλά είναι τόσο αβλαβής επιθετικά που θυμίζει τύπους που παίζουν στα μονά στις παιδικές χαρές μόνο αν φέρουν τη μπάλα τους. Έχει το άλμα, το ύψος και τα φυσικά προσόντα για να είναι στοιχειωδώς καλός επιθετικά αλλά παρουσιάζεται εξαιρετικά ευθυνόφοβος και τρακαρισμένος όταν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Αγωνίστηκε για 9 λεπτά στα οποία έκανε ένα κλέψιμο και ένα λάθος περιφέροντας το κοτσιδάκι του στο παρκέ αφού και στην άμυνα δεν μπόρεσε να συνεισφέρει ιδιαίτερα. Ένα τάμα πως θα ξυρίσει το μαλλί αν βάλει καλάθι ίσως να τον βοηθούσε αφού αν δεν βελτιωθεί ως παίκτης ούτε υπό τις οδηγίες του Σούλη δε θα βελτιωθεί ποτέ.

Ταπούτος: Έσπασε τα κοντέρ στα 20' συμμετοχής αφού είχε 13 πόντους με 100% ευστοχία σε όλες του τις προσπάθειες από 5 στα 5 δίποντα και 1 στο 1 τρίποντο ενώ μάζεψε και 6 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ και έκανε και ένα κλέψιμο! Αναδείχτηκε δίκαια κορυφαίος παίκτης του αγώνα καθώς ξεπέρασε και το άριστα με 1.106 στη φόρμουλα που προσθέτει πόντους, ρημπάουντ, ασσίστ, τάπες, κλεψίματα και αφαιρεί λάθη, χαμένα σουτ και βολές για να διαιρέσει τελικά με τα λεπτά συμμετοχής και έναν ακόμα ενδεικτικό αριθμό για την ταχύτητα του αγώνα.

Χάρη στα αθλητικά του προσόντα οχύρωσε την ομάδα στα ρημπάουντ στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο συντελώντας στην ανατροπή που συντελέσθηκε στα "σκουπίδια" όπου η ομάδα επικράτησε τελικά με 30-29. Τώρα που η ομάδα βρίσκει επιτέλους οργανωτική ισορροπία και ο ίδιος άφησε πίσω του τραυματισμούς και γρύπες έχει τη δυνατότητα να καθιερωθεί σαν ένας από τους καλύτερους 6ους παίκτες του πρωταθλήματος καθώς έχει και τα προσόντα και την εμπειρία να συμβάλλει σημαντικά και στις δύο θέσεις των forward ερχόμενος από τον πάγκο.

Gecheyski: Έκανε δεύτερο συνεχόμενο καλό παιγνίδι καθώς μοιάζει να βρίσκει χρόνο και ρόλο που του ταιριάζουν. Ξεκίνησε τη σεζόν περισσότερο κουρασμένος από τους άλλους καθώς τον Σεπτέμβρη τράβηξε πολύ κουπί με την εθνική του για αυτό και δείχνει να ανεβαίνει σταδιακά. Είχε 8 πόντους, 4 ρημπάουντ και 1 ασσίστ σε 13' συμμετοχής στα οποία εμφανίστηκε αρκετά καλός επιθετικά κάνοντας screen στην περιφέρεια αλλά κόβοντας και κάτω από το καλάθι με σωστές κινήσεις χωρίς τη μπάλα. Αγωνίστηκε μόνο στην πρώτη και την τέταρτη περίοδο και στην αρχή είχε προβλήματα στην άμυνα με τον Carter και στα ρημπάουντ, αλλά όταν επανήλθε διορθώθηκε και εκεί εκμεταλλευόμενος ασφαλώς την κούραση του αντιπάλου του. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε αυτά τα λεπτά που τον χρησιμοποιεί ο Σούλης εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του, την τεχνική του και το καλό σουτ για να αντισταθμίζει την προβληματική του φυσική κατάσταση και τα ελλειμματικά αθλητικά του προσόντα.

Helliwell: Στο αγαπημένο τέχνασμα του Σούλη ξεκινάει στην πεντάδα ως θείος άνεμος όπως έλεγαν οι Ιάπωνες τον καμικάζι με στόχο να εμβολίσει όχι αεροπλανοφόρα αλλά όποιον μπουνταλά τολμήσει να μπει στη ρακέτα. Το επίτιμο μέλος του σ.φ. Π.Α.Ο.Κ. Αμπαλαέα πέτυχε και πάλι ένα καλάθι κάνοντας το 4-0 στην αρχή αλλά στην άμυνα τα βρήκε σκούρα με τον Carter για αυτό και ο Σούλης τον άφησε συνολικά μόνο για 3 λεπτά στο παρκέ.

Τσιάρας: Δεν είναι τριάρι γιατί δεν έχει σουτ και τη στοιχειώδη ντρίμπλα, δεν είναι τεσσάρι γιατί είναι soft και δεν παίζει στο ζωγραφιστό. Τι είναι; Είναι η δεύτερη μαύρη τρύπα του Π.Α.Ο.Κ. οικονομικά που αγωνίστηκε για 6' στην τέταρτη περίοδο όταν ο αγώνας είχε κριθεί και σκόραρε 3 πόντους από βολές ενώ υπέπεσε και σε 1 λάθος.

Μαρκόπουλος: Η ομάδα δε μπόρεσε να τρέξει στον αιφνιδιασμό γεγονός που οφείλεται στις καλές επιστροφές της ομάδας του βαρήκοου αλλά και στο ότι δεν είχαμε το εύκολο ρημπάουντ για να ξεδιπλωθεί η πρώτη πάσα. Η ομάδα ξεκίνησε νωθρά και στην επίθεση αλλά και στα ρημπάουντ κερδίζοντας μετά βίας την πρώτη περίοδο με 16-15. Στη δεύτερη βελτιώθηκε στην επίθεση με την είσοδο του Δεμερτζή αλλά είχε ακόμα αμυντικά κενά επικρατώντας με 21-17 και 37-32 στο πρώτο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα τους έβαλε το απαραίτητο χέρι και έσφιξε την άμυνα με αποτέλεσμα η ομάδα να δεχτεί μόνο 10 πόντους στην τρίτη περίοδο ενώ σκόραρε 19. Στην τέταρτη περίοδο επικράτησε με 21-19 και ο κόουτς είχε στα θετικά του το γεγονός ότι κατάφερε να παρουσιάσει επιθετική πολυφωνία παίρνοντας πόντους από 10 παίκτες κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί φέτος. Μοίρασε αρμονικότερα το χρόνο συμμετοχής καθώς έχει πια με την απόκτηση αληθινού play-maker και center τη δυνατότητα να δοκιμάζει διαφορετικά αγωνιστικά σχήματα. Στα παιγνίδια που είναι χρονικά προαναγγελθέντων θανάτων λόγω διαφοράς κλάσης το ζητούμενο για τον προπονητή είναι να διατηρήσει το modjo και το κίνητρο των παικτών ψηλά και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε. Με πλήρες ρόστερ πια στα χέρια του ο χρόνος δουλεύει υπέρ του καθώς είναι δεδομένο ότι η ομάδα όσο δένει τόσο θα βελτιώνεται.

 

Διαβάστε ακόμη...