Καβάλα-Π.Α.Ο.Κ, σκρινάροντας με τον Oli

Από ανώνυμη εταιρεία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ζητείται καλαθοσφαιριστής play maker με ικανότητα στο pick and roll, στο να τρέχει την ομάδα στον αιφνιδιασμό και με αξιόλογο περιφερειακό σουτ. Αποδοχές εξασφαλισμένες.
Olivares
Καβάλα-Π.Α.Ο.Κ, σκρινάροντας με τον Oli
Από ανώνυμη εταιρεία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ζητείται καλαθοσφαιριστής play maker με ικανότητα στο pick and roll, στο να τρέχει την ομάδα στον αιφνιδιασμό και με αξιόλογο περιφερειακό σουτ. Αποδοχές εξασφαλισμένες.

Τα σχόλια για την εμφάνιση των παικτών:

Avery: Το απόλυτο μηδέν είναι στους -272,234 βαθμοί Κελσίου όπου δεν υπάρχει κίνηση μορίων άρα δεν υπάρχει ένδειξη του χώρου και αυτά που βλέπουμε γύρω μας είναι απλώς ανακλάσεις μορίων και ο William Avery. Σε 11' συμμετοχής είχε το απόλυτο 0 με 1 άστοχο τρίποντο και 2 λάθη. Περιφέρει το σαρκίο του στο παρκέ απρόθυμα ως donut που δεν το τρώει κανείς και η ομάδα δεν έχει ισορροπία ούτε στο σετ παιγνίδι, ούτε στον αιφνιδιασμό όπου είχε 3/8 σήμερα. Παίρνει 100.000 ευρώ ετησίως για να πηγαινοέρχεται ένα γήπεδο μπάσκετ κάνοντας μόνο λάθη ή τίποτα και μπορώ να σου μαζέψω μερικές χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους από τις παιδικές χαρές που τουλάχιστον όταν θα έμπαιναν να παίξουν δε θα ήταν τόσο προκλητικά αδιάφοροι. Άιντε στην ευχή της Virgin Μary αγόρι μου γιατί και η υπομονή έχει το + άπειρο της.

Monroe: Είχε 18 πόντους αλλά και 6 λάθη καθώς έπαιρνε τραβηγμένες προσπάθειες χωρίς καθαρό μυαλό. Στην πρώτη περίοδο όπως και όλη η ομάδα πλην άκουσον άκουσον του Αυστραλού ήταν ανύπαρκτος με 1 πόντο, στη δεύτερη πέτυχε ένα καλάθι και ένα γκολ φάουλ, στην τρίτη είχε ένα τρίποντο και στην τέταρτη δύο τρίποντα και άλλο ένα καλάθι φάουλ. Είχε μια βιαστική ενέργεια στο 65-65 όπου υπέπεσε σε επιθετικό που δεν σφυρίχτηκε και δεχτήκαμε τρίποντο στον αιφνιδιασμό και καπάκι αστόχησε σε τρίποντο. Δεν τα πήγε καλά στην άμυνα είτε απέναντι στον Collins είτε απέναντι στον Shields επιτρέποντας πολλά αμαρκάριστα τρίποντα. Σε 32' συμμετοχής τα χάλασε πάλι στις βολές με 3 στις 6, αλλά είχε 3 στα 6 δίποντα, 3 στα 7 τρίποντα, 4 ρημπάουντ (σε έναν τομέα όπου διακρίνεται σταθερά παρότι guard χάρη στο καλό timing στο άλμα) και 2 ασσίστ. Τα πολλά λάθη του γκρέμισαν δίκαια το tendex του στο 0.248. Χρειάζεται play-maker που να του περάσει χαλινάρι και αναπληρωματικό shooting guard με καλό σουτ για να τον συμπληρώνει ώστε να παίζει μέχρι 30 λεπτά. Επίσης επειδή η μυωπία του είναι με την κίνηση συστολής της κόρης φανερή και από την τηλεόραση πια, δώρο από εμένα ένα ζευγάρι φακοί επαφής από τα οπτικά Αράθυμος που λόγω ονόματος δεν αντέχουν να βλέπουν Avery.

Gregory: Στην πρώτη περίοδο δεν υπήρχε στο γήπεδο σε μια εμφάνιση όπου η ομάδα θύμισε τα χάλια της Κυψέλης χάνοντας 28-14!!! Στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο σεληνιάστηκε σημειώνοντας 10 και 8 πόντους αντίστοιχα ζεσταίνοντας την ομάδα από την παγωνιά του -16 στο 35-19 ώσπου ζήτησε ξεκούραση για την τέταρτη περίοδο αφού έπαιζε μόνος του στην επίθεση. Αντί για 2-3 λεπτά όμως ξεχάστηκε στον πάγκο για 7 λεπτά και έτσι όταν επανήλθε δεν είχε ρυθμό πετυχαίνοντας μόνο ένα καλάθι από κλέψιμο μετά από κακή πάσα μπρος-πίσω. Είχε 20 πόντους με 9 στα 13 δίποντα και 2/2 βολές ενώ μάζεψε και 7 ρημπάουντ (4 επιθετικά με 2 καλά και 2 κουλά follow), έδωσε 3 ασσίστ, ενώ έκανε το κλέψιμο περνώντας φυσικά στο σπριντ τον Τσέρανιτς και έκοψε 1 τάπα. Ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου βάσει tendex βαθμολογούμενος με 0.891 σε 30'. Τα γελάκια του στο τέλος με τον Collins ενώ το ματς είχε προφανώς χαθεί ενόχλησαν πολλούς, αλλά έτσι βλέπουν το μπάσκετ οι γυρολόγοι Αμερικάνοι και αυτό δεν αλλάζει.

Drobnjak: Δεν έπαιξε καθόλου στην πρώτη περίοδο για να μοιραστούν το χρόνο οι καμικάζι Helliwell και Gecheyski στο κλασσικό τρυκ του Σούλη για ντου στην αρχή. Έπαιξε σε όλη τη δεύτερη και την τέταρτη περίοδο όπου παρέμεινε για τα πέντε τελευταία λεπτά φορτωμένος με 4 φάουλ και τρία λεπτά στην τρίτη σε σύνολο 23' συμμετοχής. Είχε 9 πόντους, 6 ρημπάουντ, 2 ασσίστ, 1 κλέψιμο αλλά έκοψε και 3 τάπες χάρη στην εμπειρία του παρότι στις δύο από αυτές τις φάσεις είχε 4 φάουλ.

Βοήθησε την ομάδα στην ανάκαμψη της με δύο καλάθια στη δεύτερη περίοδο (όπου επικρατήσαμε 13-20) αλλά και στην επιστροφή της στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης και το πρώτο της τέταρτης όπου επιστρέψαμε από το 57-45 στο 61-63 με δικό του κάρφωμα σε ένα επιμέρους σερί 18-4. Αυτά είναι τα αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα για τα οποία μιλούσε ο Σούλης μετά τη Ρούλα καθώς η ομάδα μοιάζει σταθερά να παίζει κάκιστα για μια περίοδο, εξαιρετικά για μιάμιση, και μέτρια για άλλη μιάμιση με τη μισή μέτρια συνήθως δυστυχώς στο τέλος. Για αυτά τα διαστήματα όμως και για το ότι ο Μαυροβούνιος δεν έχει δώσει ακόμα ούτε το 60% των δυνατοτήτων του ευθύνεται εκτός του ίδιου και η απουσία play-maker με τον οποίο θα παίξει σωστά pick and roll. Στο τέλος πήρε για άλλη μια φορά τα δύο κρίσιμα σουτ στην ισοπαλία αμαρκάριστος αλλά τα έχασε και πάλι ολοκληρώνοντας με 0/4 τρίποντα. Μοιάζει να μην ταιριάζει λόγω ταχύτητας και στυλ στην ίδια πεντάδα με το Λάζο για αυτό και ο Σούλης αποφεύγει το σχήμα με τους 2 πύργους και προτιμάει 1 πύργο και 1 αλογάκι.

Παπαδόπουλος: Ξεκίνησε καλά καθώς δεν είχε αντίπαλο στα κυβικά του και την εμπειρία του σκοράροντας 4 πόντους καθώς η ομάδα του πέρασε 2 μπάλες στο low post αλλά μετά εξαφανίστηκε από το γήπεδο στα 18' συμμετοχής του όπου είχε 5 ρημπάουντ, 2 ασσίστ αλλά και 4 λάθη τα δύο εκ των οποίων στο τέλος που σε συνδυασμό με τις 0/2 βολές του στο ίδιο σημείο κόστισαν σημαντικά.

Δεν είναι ακόμα έτοιμος από φυσική κατάσταση και επηρεάζεται και αυτός ιδιαίτερα από την απουσία οργανωτή που θα του περνάει σωστά τη μπάλα. Δεν είχε βέβαια και ο ίδιος σωστές αντιδράσεις στα double team πάνω του κάτι για το οποίο ευθύνεται κατά το ήμισυ μαζί με τον extra παίκτη που πρέπει να κινείται σωστά όντας αμαρκάριστος και να ζητάει μπάλα. Θέλει ακόμη και ατομική δουλειά και ομαδική αλλά και play maker όπως όλοι μας.

Καυκής: Είχε 6 πόντους, με 2/3 δίποντα, 2/2 βολές, ενώ πήρε 2 ρημπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο και έδωσε 1 ασσίστ σε 18' κάνοντας μια ανεκτή εμφάνιση για αυτό που είναι δηλαδή αναπληρωματικός play maker. Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα είχε και αυτός στην περιφερειακή άμυνα απέναντι σε Collins και Shields όπου από όπου προδώθηκε όλη η ομάδα δεχόμενη 10/20 τρίποντα. Πέτυχε τα δύο καλάθια του στην τέταρτη περίοδο όταν η μπάλα βαραίνει πρώτα με ένα σουτ όπου πατούσε για λίγο τη γραμμή του τρίποντου μειώνοντας στους πέντε πόντους και έπειτα ισοφάρισε με τουρλουμπούκικο μπάσιμο σήμα κατατεθέν του. Έχασε όμως και αυτός (όπως και ο Drobnjak δις) ένα αμαρκάριστο τρίποντο με το σκορ ισόπαλο σε κομβικό σημείο αδυνατώντας να δώσει την ψυχολογική ώθηση και τον αέρα της νίκης στην ομάδα.

Καλαϊτζίδης: Πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής ένεκα της ανυπαρξίας του Avery και βοήθησε για άλλη μια φορά αμυντικά με 2 ρημπάουντ και 1 κλέψιμο ενώ έδωσε και μία ασσίστ σε 16' συμμετοχής όπου πέτυχε 1 πόντο. Ήταν δυστυχώς και πάλι τραγικός επιθετικά με αποκορύφωμα τη φάση όπου μετά από κλέψιμο του έφυγε μόνος του και είπε να καρφώσει αλλά φοβήθηκε και έκανε άτσαλο lay up. Δυστυχώς όταν παίζει είμαστε 4 εναντίον 5 στην επίθεση αφού δεν έχει ούτε τα στοιχειώδη σε σουτ και μπάσιμο πράγμα αδιανόητο για διεθνή play maker. Οι αντίπαλοι τον αφήνουν πάντα 2-3 μέτρα μόνο του καθώς έχουν μελετήσει την αδυναμία του από το scouting report και αυτή εξελίσσεται σε γάγγραινα για την ομάδα. Πρέπει να προσθέσει στοιχεία στο παιγνίδι του για αυτό προτείνω 500 περιφερειακά σουτ ημερησίως δουλεύοντας τον καρπό και από 500 αριστερά και δεξιά μπασίματα με το άλλο χέρι στην πλάτη.

Δεμερτζής: Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την ανατροπή του -12 στην τρίτη περίοδο όταν τον έριξε μέσα ο Σούλης ως τελευταίο χαρτί και δωδέκατο παίκτη. Είχε σωστή περιστροφή της μπάλας αποδεικνύοντας τι μπορεί να κάνει η ομάδα στο διάστημα με το επιμέρους σκορ 18-4 μαζεύοντας 3 ρημπάουντ, δίνοντας 1 ασσίστ και μπήγοντας και ένα σουτάκι από τα 5 μέτρα. Οι 2 πόντοι που σημείωσε ήταν το μικρότερο κομμάτι της προσφοράς του. Το μεγαλύτερο ήταν η ενέργεια και το πάθος που έβγαλε στο παρκέ δείχνοντας ότι αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής καθώς είναι δίκαια για τρίτη χρονιά στην ομάδα αφού δίνει πάντα ότι έχει και δεν έχει.

Gecheyski: Έπαιξε από 3 λεπτάκια σε πρώτη και τρίτη περίοδο σε σύνολο 6΄ συμμετοχής (για τα οποία αμείβεται υπερβολικά) και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος βάσει περιορισμένου χρόνου, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε παραπάνω γιατί δεν πήγε καλά κυρίως στην άμυνα απέναντι στον Alexander (που μας πούλησε πέρσι). Είχε 5 πόντους, ξεκινώντας με ένα τρίποντο στην πρώτη φάση του ματς και ένα καλάθι μόνος του, αλλά δεν πήρε ούτε ένα ρημπάουντ και δεν είχε καμία άλλη θετική ενέργεια όσο αγωνίστηκε. Είναι χρήσιμος για συμπληρωματικός ψηλός για ένα δεκαλεπτάκι και για αυτή τη δουλειά συστήνω Gilli diet όλη την εβδομάδα για να μπαίνει και να τρώει σίδερα στο ματς.

Τσιάρας: Έπαιξε για 7' μένοντας άποντος και παίρνοντας 3 ρημπάουντ, αλλά είχε και ένα λάθος το οποίο ήταν κρίσιμο καθώς το έκανε ένα λεπτό πριν το τέλος. Πήγε καλά σχετικά στην άμυνα μέσα στη ρακέτα αλλά στην επίθεση ήταν και πάλι απών παίρνοντας μόνο ένα άστοχο σουτ. Για να ανέβει η ομάδα επίπεδο στην απόδοση της πρέπει αυτός και ο Ταπούτος να παίξουν πολύ καλύτερα ερχόμενοι από τον πάγκο παίρνοντας μυαλωμένες προσπάθειες επιθετικά κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Helliwell: Είναι δυνατόν να έχεις καλύτερο παίκτη και πρώτο σκόρερ σε μια ολόκληρη περίοδο τον crocodile dundee; Και όμως το είδαμε και αυτό στην πρώτη περίοδο όπου στο ναυάγιο της ομάδας ήταν ο μόνος διασωθείς συνεισφέροντας 5 πόντους και 2 ρημπάουντ στα 5' συμμετοχής του. Στην καλύτερη εμφάνιση του μέχρι στιγμής υποδύθηκε πειστικά τον μπασκετμπολίστα κόβοντας σωστά μέσα στη ρακέτα και κερδίζοντας φάουλ έχοντας 3/4 από τη φιλανθρωπία και ένα καλάθι ενώ και στην άμυνα πρόταξε τον όγκο του στη ρακέτα και δε φταίει που ρούφηξε η ομάδα 4 τρίποντα από την περιφέρεια στην πρώτη περίοδο.

Ταπούτος: Στα 18 λεπτά που έπαιξε ήταν φανερά εκτός κλίματος επιθετικά μένοντας άποντος μιας που είχε χάσει το ρυθμό του λόγω της πολυήμερης ίωσης αλλά βοήθησε στην προσωπική άμυνα κόβοντας 1 τάπα, παίρνοντας 1 ρημπάουντ και κάνοντας 1 κλέψιμο ενώ έδωσε και 2 ασσίστ. Είχε μείνει πίσω στην αρχή λόγω του τραυματισμού του και η νέα απουσία τον ξαναγύρισε πίσω σε σημείο όπου πρέπει να δουλέψει πολύ για να επανέλθει και να βοηθήσει την ομάδα που χρειάζεται συνεισφορά από τον πάγκο.

Μαρκόπουλος: Εντάξει όσα τρυκ και αν βγάζει από το καπέλο του δεν μπορεί να φτιάξει ομάδα χωρίς βασικό play maker. Για να κυνηγήσει η ομάδα το ταβάνι της έκτης θέσης στην κανονική περίοδο ώστε να μπορεί να κάνει το σπεσιαλιτέ διπλό του στα play off πρέπει να αποκτηθεί άμεσα point για 25 λεπτά με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην αγγελία της κεντρικής σελίδας. Αλλιώς αν μείνει όπως έχει θα κινηθεί μεταξύ 7ης-8ης θέσης και άλλων 2 τυπικών αγώνων στα play off εξασφαλίζοντας μια άνετη σωτηρία. Ηρέμησε την ομάδα μετά την τρικυμία της περιφερειακής άμυνας στην πρώτη περίοδο και κέρδισε τη δεύτερη 13-20 και την τέταρτη 16-19 ενώ έχασε την τρίτη 18-17. Ξέχασε τον Gregory 5 λεπτά παραπάνω στον πάγκο στο τέλος και το ότι χάνει και πάλι η ομάδα παιγνίδι στα τελευταία λεπτά το χρεώνεται και αυτός παράλληλα με την άστοχη επιλογή οργανωτή. Η ομάδα έχει πρόβλημα και στο περιφερειακό σουτ πράγμα φανερό και από το 60% στις βολές (12/20 και πάλι) και από το αποκρουστικό 22% στα τρίποντα (4/18). Πρέπει να δώσει λύσεις στα double team στον Παπαδόπουλο και να εξισορροπήσει γρήγορο με σετ παιγνίδι γιατί η ομάδα μπορεί και να τρέξει με Gregory-Monroe αλλά και να παίξει σετ παιγνίδι από μέσα με το Λάζο. Απλά για να το κάνει χρειάζεται έναν άσσο-μπαστούνι για να στηρίζεται η ομάδα στο βάδισμα και να μην τρεκλίζει.

Λαός: Έδωσε την ισχύ της φωνής του μετά το σοκαριστικό πρώτο δεκάλεπτο βοηθώντας στην ανατροπή και ενισχύοντας ως το τέλος σε έναν αγώνα με καλή ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Πικράθηκε όμως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (πέρσι χάσαμε 73-72 με το λάθος του Μούλα) σε μια ασπρόμαυρη πόλη που είναι πυλώνας της ιστορίας του Π.Α.Ο.Κ.

 

Διαβάστε ακόμη...