Π.Α.Ο.Κ. - σκουλήκι, στο μικροσκόπιο του Olivares

Πόσοι σφιχτογλέντηδες χωράνε σε ένα mini cooper; α) 35 β) Ο Garlic μόνος του αν βγάλει όλα τα καθίσματα γ) 4: Tight-delight, Κλοτσίδας, Conti, και ο Neto o Ταμτάκος.  
Olivares
Π.Α.Ο.Κ. - σκουλήκι, στο μικροσκόπιο του Olivares

Πόσοι σφιχτογλέντηδες χωράνε σε ένα mini cooper;

α) 35

β)Ο Garlic μόνος του αν βγάλει όλα τα καθίσματα

γ) 4: Tight-delight, Κλοτσίδας, Conti, και ο Neto o Ταμτάκος.

Κresic: Πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση όπως και ολόκληρη η άμυνα συνολικά. Στο 14' κάνει να βγει και γυρνάει πίσω ενώ ο Αραμπατζής αφήνει να περάσει η σέντρα του Calvo και δεν καθοδηγεί την άμυνα που κολλάει καθώς Cirillo, Contreras και Lino παρακολουθούν το γιουβαρλάκι να πιάνει κεφαλιά στο δοκάρι. Στο 50' από στραβοκλωτσιά του Contreras αιφνιδιάστηκε φυσιολογικά αλλά γλίτωσε αφού η μπάλα πέρασε παράλληλα ενώ στο 57' διώχνει σωστά με γροθιές αλλά στη νέα σέντρα που γίνεται δεν ευθύνεται για το ότι ο κεφτές κάνει προβολή στο δοκάρι αλλά ευθύνεται για το ότι δεν κατευθύνει σωστά την άμυνα φωνάζοντας για το ποιος βγαίνει στη μπάλα. Στο 75' σε σουτ του Κάβουρα κάνει εξαιρετική απόκρουση δείχνοντας τα αντανακλαστικά του αλλά στο 84' έχει κακή θέση στο φάουλ του Ταμτάκου και δεν αντιδρά καθόλου. Είχε και 2 αργοπορημένες εξόδους για μπλοκάρισμα δείγμα της έλλειψης εμπιστοσύνης στον εαυτό του την οποία οφείλει να έχει βάσει των προσόντων του για να κατευθύνει τη ζώνη.

Αραμπατζής: Ήταν για άλλη μια φορά μετριότατος αμυντικά καθώς πέρασαν πολλές σέντρες από την πλευρά του και στα δύο ημίχρονα ενώ στις περισσότερες ήταν εκτός θέσης όπως στο 14' που είχε ανέβει ψηλά και επιστρέφοντας δεν μπόρεσε να κόψει τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι του τυροκροκέτα. Το ίδιο λάθος επανέλαβε στο δεύτερο δοκάρι όπου είναι και πάλι εκτός θέσης και τον καλύπτει ο Vierinha δεξιά και ενώ περνάει η σέντρα γυρίζει για να δει τι θα γίνει χωρίς να βγαίνει στη μπάλα. Χρησιμοποιήθηκε για να δώσει βοήθειες επιθετικά στον Vierinha και να ανεβαίνει για υπερφόρτωση αλλά δεν το έκανε ούτε αυτό και θα επανέλθει δίκαια στον πάγκο ενόψει 44. Έφαγε και ένα πάτημα από τον Arano που ήταν για δεύτερη κίτρινη και κακώς δεν δόθηκε.

Lino: Είχε άλλο ένα παιγνίδι με αμυντικές σκοτοδίνες σε μια θέση όπου κακώς επιμένει να τον τοποθετεί ο μηχανικός. Στο 14' κόλλησε όπως και οι υπόλοιποι αλλά γενικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε προβλήματα από τον Δοντίτο. Αντίθετα η είσοδος του Gracian τον ταλαιπώρησε καθώς του πέρασε αρκετές σέντρες όπως στο 57' στο δοκάρι του χοντρούλη για πάντα στον Αρούλη, αλλά και στο 75' όπου είχε ανέβει κλασσικά και δεν πρόλαβε να γυρίσει για να κόψει τη μπαλιά στον Κάνγκουρα στην απόκρουση του Kresic. Επιθετικά είχε μια τόσο εξαιρετική σέντρα φάουλ στο 64' που είπε να την κάνει γκολ ο ίδιος ο Νασούτης αλλά τον έσωσε το πόδι του Σνιφάκη ενώ πέρασε και 6 σωστές πάσες όντας δεύτερος σε αυτό τον τομέα μετά τον Garcia. Δυστυχώς όμως το να προσπαθείς να μάθεις σε 32χρονο επιθετικογενή βραζιλιάνο να παίζει άμυνα είναι τόσο απίθανο όσο και να σκοράρει ο Κόκερ Σπάνιελ κατά του Π.Α.Ο.Κ. Η μετριότητα του Sorlin στα αριστερά και η ανετοιμότητα του Κουτσιανικούλη σε συνδυασμό με τις αμυντικές ολιγωρίες του ίδιου πρέπει να τον στείλουν μια και καλή ή αριστερά στο κέντρο ή αριστερά στον πάγκο.

Contreras: Στο πρώτο του παιγνίδι ως βασικός με παρτενέρ τον Cirillo ήταν και αυτός μέτριος με αρκετές λάθος τοποθετήσεις πράγμα ανεπίτρεπτο για την κλάση του. Τη φάση του 14' που έπεσε σε κινούμενη άμμο στο δοκάρι του χαμηλοστήθη την επανέλαβε και στο 38' όπου δεν αντέδρασε χάνοντας και πάλι την κεφαλιά από τον Μπουχέσα ενώ στο 50' παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ από το λάθος διώξιμο με το εξωτερικό μετατάρσιο. Στο 57' μένει και πάλι θεατής στο δεύτερο δοκάρι ενώ στο γκολ του Ταμτάκου έχει καταλάβει που θα πάει η μπάλα και έχει δει τη λάθος θέση του Δαρείου αλλά δεν καταφέρνει να διώξει με κεφαλιά. Επιθετικά βρέθηκε τρεις φορές μέσα στην περιοχή κυνηγώντας το γκολ (μία στην κεφαλιά όπου τον πρόλαβε ο Ivic στο 2', μία στο μελέ στο 3' όπου ζητάει το χέρι του Ταμτάκου, και άλλη μία στο 73' όταν μετά από κόρνερ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από πλάγια αλλά σουτάρει άουτ) όπως πέρσι αλλά δεν τα κατάφερε. Μοιάζει ανεξήγητα αγχωμένος και δεν θυμίζει τον περσινό άρχοντα με αποτέλεσμα αντί να ηρεμεί την άμυνα να την καθιστά ευάλωτη. Πρέπει να μιλήσουν με το μηχανικό για να βρουν την άκρη για τις κακοτεχνίες αλλά και ένα σταθερό σχήμα στην άμυνα επιτέλους.

Cirillo: Διακρίθηκε ιδιαίτερα σε ρόλο Μανάβη ανεβαίνοντας στα κιγκλιδώματα για να πανηγυρίσει το γκολ αλλά το ότι του αρέσει να μένει κάγκελο συχνά είναι πρόβλημα για την άμυνα ενώ γλίτωσε και από μια κίτρινη όταν πετσόκοψε δις στην ίδια φάση τον Fernades. Στο 24' είχε μια ωραία απόκρουση με κεφαλιά σε φάουλ σέντρα αλλά στις φάσεις των δοκαριών και στην απόκρουση του Kresic περιφέρεται στην άμυνα σαν τον C-3PO από το Star Wars. Οι περισσότερες από τις λάθος τοποθετήσεις του οφείλονται σε λανθασμένη ανάγνωση της φάσης δείγμα μειωμένης ποδοσφαιρικής αντίληψης. Από δική του βαθιά μπαλιά στον Muslimovic ξεκινάει η φάση του πέναλτι στο 3-0 στη πιο θετική του ενέργεια σε ένα παιγνίδι που o Ναπολιτάνος σε φτάνει στο σημείο να αγωνιάς για το πότε θα επιστρέψει ο Bizera.

Garcia: Επέστρεψε στις αρχοντικές εμφανίσεις καταπίνοντας τον Νέφτη και τον Fernades και προσφέροντας τη δεύτερη του ασσίστ στο πρωτάθλημα με το καλοχτυπημένο φάουλ με το αριστερό που τον έστειλε να πανηγυρίσει επιτέλους στην 4. Στο 14' και πάλι από καλή εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Ταμτάκο να βγάλει τη χερούκλα για να προστατεύσει το αδιάβροχο μαλλί και κέρδισε το πέναλτι. Είχε εξαιρετική κίνηση χωρίς τη μπάλα και ανασταλτική πίεση που σε πιάνει από το λαιμό αλλά και σωστό μοίρασμα στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση με αποδέκτες κυρίως τον Ivic και τον Vierinha. Κυνήγησε και άλλη μία ασσίστ στο 36' με εξαιρετική κάθετη στον Ivic ο οποίος καθυστέρησε και μπλόκαρε ο γιος του Μύρωνα. Πέρασε 14 σωστές πάσες τις περισσότερες από όλους όσους αγωνίστηκαν και είναι μέχρι στιγμής ο καλύτερος αμυντικός χαφ του πρωταθλήματος και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μαζί με τον Vierinha για αυτό και πρέπει να τον φωνάξουν για μονοετή ανανέωση πριν την Πρωτοχρονιά όπου θα έχει το δικαίωμα να φύγει ελεύθερος.

Vitolo: Έκανε πολύ καλό παιγνίδι με πολλά κλεψίματα και ασταμάτητο τρέξιμο αλλά και γρήγορη προώθηση της μπάλας. Δεν άφησε τον Fernades να πάρει ανάσα ενώ η πρωτοβουλία του να χτυπήσει το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εξαιρετικά με το δεξί φιλώντας το δικέφαλο μπροστά στην 4 έδειξε το πόσο άχτι είχε απέναντι στα τζιτζίκια που τον καθυστέρησαν μια σεζόν και ένα καλοκαίρι στην ομαδούλα τους. Η κίνηση του χωρίς τη μπάλα μεγάλωνε συνεχώς τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές του σεξουλιάρη καθώς δεν επέτρεπε να περάσουν από το χώρο ευθύνης του κερδίζοντας τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Sorlin: Ξεκίνησε και πάλι αριστερά στο 4-2-3-1 σε μια θέση όπου έχει αποδειχθεί πως δεν μπορεί να βοηθήσει και έκανε και πάλι ένα κακό παιγνίδι. Αν εξαιρέσουμε ένα εξαιρετικό κόρνερ με το αριστερό στο 37' όπου έστειλε φαλτσαριστά τη μπάλα λίγο άουτ και ένα καλό κατέβασμα στο 43' με το αριστερό και απευθείας σουτ με το ίδιο πόδι άουτ δεν είχε θετικές ενέργειες. Δε μπόρεσε να ανέβει από αριστερά με αποτέλεσμα η ομάδα να επιτίθεται κυρίως μονόπατα από τη μεριά του Vierinha αλλά κυρίως δεν έβγαινε να δώσει στήριγμα σε όποιον παίκτη μας είχε τη μπάλα ενώ και τα γεμίσματα του ήταν όλα αποτυχημένα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ ακολουθεί τον Zlatan στο 4-0 δεν πανηγυρίζει το γκολ που συνιστά δείγμα αρνητικής διάθεσης. Ήταν τόσο κακή η εμφάνιση του που ανάγκασε τον Santos να τον κάνει αλλαγή κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί φέτος. Το ντεφορμάρισμα του είναι παρατεταμένο και πρέπει να γίνει άμεσα άρση της ασυλίας του στη βασική ενδεκάδα.

Vierinha: Ήταν και πάλι εξαιρετικός μοιράζοντας σακούλες στον μυτόγκα τον Αράνο από το πρώτο λεπτό όπου του έβγαλε μια διπλή polybag με το καλημέρα που τη συνόδεψε με καλή σέντρα στο πέναλτι στην κεφαλιά του Ivic άουτ. Είχε μια εξαιρετική μπαλιά στον Ivic στο 41' ενώ κέρδισε και το φάουλ από όπου προήλθε το δεύτερο γκολ και φυσικά το πέναλτι στο 48'.

Έπρεπε να πάρει την αποβολή του Arano καθώς του κέρδισε 5 φάουλ ενώ στο 54' του προκάλεσε και πάλι τάση για έμετο με διπλοσάκουλο αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Στο 80' έβγαλε ωραία σέντρα στο Ζλάταν που έπιασε μονοκόμματο άουτ και έβγαλε όλο το παιγνίδι χωρίς να πέσει η απόδοση του στο τέλος έχοντας πάντοτε καλή κίνηση και με τη μπάλα και χωρίς αυτήν.

Ivic: Πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα διατηρώντας την ψυχραιμία του μετά την τρίλεπτη διακοπή σουτάροντας με δύναμη στο κέντρο της εστίας και έφυγε και πάλι για το κάγκελο χωρίς να σπρώξει αυτή τη φορά securiταδες. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και μέσα στις φάσεις από την αρχή με την κεφαλιά άουτ στο 2 ενώ στο 36' άργησε να πλασάρει στην κάθετη του Canario αλλά στο 41' το έκανε πάνω στην κίνηση σουτάροντας άουτ. Στο 48' έβγαλε εξαιρετική ασσίστ στον Vierinha στη φάση του πέναλτι αλλά στο 53' ζήτησε αλλαγή λόγω τραβήγματος και αποχώρησε πρόωρα από μια μεστή και παθιασμένη εμφάνιση του.

Muslimovic: Έκανε το καλύτερο του φετινό παιγνίδι και ξεμπλόκαρε επιτέλους ανοίγοντας λογαριασμό με 2 παστέλια μετά από 10 μήνες στο πρωτάθλημα. Φάνηκε από την αρχή από το πώς έμπαινε στις φάσεις ότι είναι σε καλή κατάσταση αλλά και με την επιστροφή του στο τέταρτο με την Ξάνθη και στην εθνική ότι διανύει περίοδο φόρμας.

Στο 45' βάζει δύσκολο γκολ με το αριστερό στο φάουλ του Garcia σε μια φάση προφανώς δουλεμένη στις προπονήσεις όπου βγαίνει σωστά στο πρώτο δοκάρι. Προβλημάτισε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του 35άρη ασκώντας σταθερή πίεση με τη δύναμη του και το σώμα του ενώ έσπασε σωστά και με τη μία τη μπάλα με το στήθος στον Ivic στο δεύτερο πέναλτι. Στο 59' μετά από πλάγιο του Αραμπατζή έδωσε και πάλι με τη μία τη μπάλα στον κενό χώρο στο Φωτάκη και ξεχύθηκε σωστά μπροστά υποδεικνύοντας στον Καλαματιανό που θέλει τη μπάλα και όταν την πήρε εκεί τελείωσε με ασάλιωτο πλασέ μέσα στα πόδια του Σηφάκη. Έφτασε τα 2 γκολ σε 6 παιγνίδια και πλησιάζει το 1 γκολ ανά 2 αγώνες που είναι το ζητούμενο ποσοστό για τον φορ και πρέπει να σκοράρει και σε εκτός έδρας παιγνίδι με το ΠΟΚ για να σπάσει και αυτή τη γκίνια.

Φωτάκης: Ο Γιώργος μπήκε στη θέση του Ivic στο 55' προσθέτοντας ταχύτητα στην ομάδα και τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε την πρώτη του ασσίστ στο πρωτάθλημα σε μια εξαιρετικά ξεδιπλωμένη αντεπίθεση όπου έβγαλε την τέλεια συρτή πάσα. Έκανε πολύ καλό παιγνίδι μετά από καιρό και κυνήγησε το γκολ στο 71' σουτάροντας σωστά προς την εστία αλλά τον κόντραρε η υπεραγορά Μασούτης και στο 84' και το 89' είχε αλλά 2 καλά σουτ που μπλόκαρε ο Σηφάκης. Κινήθηκε σωστά πίσω και δεξιά από το σέντερ φορ για πρώτη φορά μετά την Τρίπολη και πρέπει να συνεχίσει έτσι για να πάει στο μουντιάλ αλλά και για να βοηθήσει την ομάδα να ξεπεράσει το ντεφορμάρισμα του Sorlin.

Κουτσιανικούλης: Μπήκε για ένα 10λεπτο αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση αριστερά και αν εξαιρέσεις μια φάση όπου κακώς του σφυρίχτηκε φάουλ και μετά ανατράπηκε καθαρά από τον ξανθομπούμπουρα δεν μπόρεσε να φανεί. Παραμένει ακόμα το μεγαλύτερο αναξιοποίητο κεφάλαιο μέχρι στιγμής και ίσως μετά τον Zlatan να έχει έρθει και η δικιά του ώρα να ξεμπουκώσει στο ΟΑΚΑ.

Παπάζογλου: Μπήκε στις καθυστερήσεις όπως συνηθίζει ο μηχανικός για να μη ρισκάρει νωρίτερα την τρίτη αλλαγή για πιθανό τραυματισμό και πρόλαβε να το χαρεί και να εισπράξει το πριμ της νίκης απέναντι σε μια ομάδα που κατέστρεφε τα προσόντα του.

Santos: Έκανε μια χαψιά το mini cooper που κατέβηκε με ιδιαίτερα επιθετικό σχήμα μέσα στην Τούμπα. Δούλεψε το 4-2-3-1 και κέρδισε κατά κράτος το χώρο του κέντρου. Οι αμυντικές ολιγωρίες τον τσάντισαν και πάλι γιατί θέλει να κερδίσει το προσωπικό στοίχημα σχετικά με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Το γκολ του datsun πήγε το παθητικό της ομάδας στα 7, ένα περισσότερο δηλαδή από πολυμετοχικό και gay αλλά περισσότερο τον προβλημάτισαν οι νεκρές αντιδράσεις της ζώνης. Οι γραμμές της ομάδας ήταν αρκετά κοντά και αν είχε και έναν αληθινό αριστεροπόδαρο στο κέντρο θα εκμεταλλευόταν και το ότι ο αρκουδιάρης δεξιός μπακ του Άρεως άφηνε συχνά τη θέση του. Πρέπει να λύσει το πρόβλημα της αριστερής πλευράς και αμυντικά και επιθετικά το ταχύτερο για να καταφέρει να ισορροπήσει αναπτυξιακά και ανασταλτικά την ομάδα.

Καλόπουλος: Αν εξαιρέσεις μια κάρτα στον Cirillo και μία στον Arano που δεν έδωσε είχε μια πολύ καλή διαιτησία σε ένα δύσκολο παιγνίδι όπου δεν βοηθήθηκε από τους παίκτες.

Λαός: Ήταν και πάλι εκπληκτικός από άποψη προσέλευσης και παλμού ειδικά στην αρχή αλλά χαλάρωσε κάπως την ενίσχυση και το απολάμβανε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας τσιγάρο και αδυνατώντας να ερεθιστεί ιδιαίτερα απέναντι στην άκουπη δεσποινίδα ετών 39.

 

Διαβάστε ακόμη...