Η μία και μοναδική συνάντηση με Δανούς

Το τέλος της σεζόν 1976-1977 βρήκε τον Δικέφαλο να μένει με την πίκρα του χαμένου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, από τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο "Γ.Καραϊσκάκης".
Η μία και μοναδική συνάντηση με Δανούς

Το νταμπλ των "Πρασίνων" έδωσε στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για το Κύπελλο Κυπελλούχων συνεχίζοντας το σερί παρουσίας του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που κρατούσε από το 1972.

 Πρώτο εμπόδιο που έφερε η κληρωτίδα ήταν η πολωνική Ζαγκλέμπια Σοσνόβιετς. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και με δύο νίκες με 2-0, τόσο στην Τούμπα όσο και στην Πολωνία πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Εκεί θα συναντούσε για πρώτη φορά στην ιστορία του και μοναδική μέχρι το 2015, ομάδα από την Δανία. Η Βέιλε εκείνη την εποχή αποτελούσε μία από τις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου της χώρας, έχοντας κατακτήσει την προηγούμενοι σεζόν το Κύπελλο.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Δανών, οι οποίοι πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση και επιβλήθηκαν του Δικεφάλου με 3-0, σκορ πρόκρισης καθώς οι «Ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Η 11άδα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Δανίας: Φορτούλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης (85′ Φουντουκίδης), Παθιακάκης, Κερμανίδης, Ορφανός, Κούδας, Κωστίκος, Γκουερίνο Στην ρεβάνς της Τούμπας το έργο της ομάδας μας ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο. Ο Ορφανός στο 22′ άνοιξε το σκορ, αναπτερώνοντας το ηθικό των παικτών και του κόσμου. Ο Δικέφαλος πίεσε, κυνήγησε το γκολ, αλλά ο Τζάκετ στο 74′ έφερε την αναμέτρηση στα ίσια και κλείδωσε την πρόκριση για τους Δανούς.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν πάρει μία νίκη γοήτρου με τον Κερμανίδη να γράφει το τελικό 2-1 στο 78′. Η σύνθεση της ρεβάνς: Φορτούλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Παθιακάκης, Κερμανίδης, Ορφανός, Γκουερίνο, Κούδας, Κωστίκος (67′ Φουντουκίδης)

Διαβάστε ακόμη...