Μια πρόκριση… κορώνα – γράμματα! (1968)

Για την φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1967-68 ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τον Ατρόμητο που τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.
Μια πρόκριση… κορώνα – γράμματα! (1968)

Η πρόκριση κρίθηκε με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο...

Η μονή αναμέτρηση των δύο ομάδων έγινε στο Περιστέρι μπροστά σε 5.000 θεατές και ο Δικέφαλος μπορεί να είχε την υπεροχή, αλλά στο πρώτο ημίχρονο έχασε αρκετές ευκαιρίες να προηγηθεί με τον Λέανδρο, τον Σαράφη και τον Αφεντουλίδη. Έτσι, τα πρώτα 45′ έληξαν δίχως σκορ, σε ένα παιχνίδι άτεχνο, σκληρό και μερικές φορές ανιαρό!

Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που αιφνιδίασε στις αρχές του δεύτερου μέρους (47′), αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Κανελλόπουλου, ο Ψυχογιάννης μπέρδεψε την άμυνα καθώς οι Σαββουλίδης, Φουντουκίδης, Κατικρίδης δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και η μπάλα έφτασε στον Κούκη που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και επίσης από στημένη φάση και ήρθε στο 50ό λεπτό. Ο Φουντουκίδης με τεχνική εκτέλεση φάουλ από 20 μέτρα πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα του Βαρλάμου.

Τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς πριν αυτό πάει στην παράταση, ο ΠΑΟΚ στο 98′ δικαιούνταν πέναλτι σε χέρι του Ψυρογιάννη, το οποίο μετατράπηκε σε φάουλ από τον διαιτητή (το εκτέλεσε ο Φουντουκίδης άουτ), ενώ και στο 112' της παράτασης, ο Αφεντουλίδης θα μπορούσε να... κλειδώσει την πρόκριση, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αδαμάκη (βοηθοί οι Πατρίκας, Βλάχος).

Με τη διαδικασία των πέναλτι να μην έχει καθιερωθεί ακόμα, οι δύο ομάδες διαφώνησαν γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα κρινόταν το ποιος θα έπαιρνε την πρόκριση.

Ο διαιτητής πρότεινε το στρίψιμο της δεκάρας την ώρα που ο γυμνασίαρχος του αγώνα ήθελε να γίνει κλήρωση. Τελικά επικράτησε η άποψη του διαιτητή κι ο ΠΑΟΚ πιο τυχερός τη διαδικασία «κορώνα γράμματα» έφυγε από το γήπεδο του Περιστερίου με την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Βαρλάμος, Ζαρταμόπουλος, Κανελλόπουλος, Ψυρόγιαννης, Κωνσταντινίδης, Βασιλόπουλος, Τσιβγούλης, Κούκης, Τσιριμιάγκος, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Κατσικάρης, Μουρατίδης, Λάζος, Λέανδρος, Γιακoυμής, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Πηγή: paokfc.gr (ενημερωμένο από τις Ασπρόμαυρες Ιστορίες)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...