Τέλος Μαΐου η α' φάση του Κυπέλλου το 1963

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος τη σεζόν 1962-63 ξεκίνησε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου εκείνης της περιόδου ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Βέροια.
Τέλος Μαΐου η α' φάση του Κυπέλλου το 1963

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία άφησε τη διοργάνωση του Κυπέλλου για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου (φάση των 32). Ήταν μια διοργάνωση με αρκετά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, αλλά και εκπλήξεις. Χωρίς αγώνες ως τη φάση των "32" έφτασαν οι 16 ομάδες της φάσης των "16" της προηγούμενης χρονιάς (1961-62).

Από της ομάδες Α' εθνικής εκείνης της χρονιάς αναγκάστηκαν να περάσουν από προκριματικούς αγώνες οι Παναιγιάλειος, Προοδευτική, Φωστήρας και Αιγάλεω, με το τελευταίο να δέχεται τον αποκλεισμό-έκπληξη από τον Ποσειδώνα Γλυφάδας, σωματείο της Α' ΕΠΣ Αθηνών δύο κατηγορίες χαμηλότερα.

Έτσι στις 19 Μαΐου 1963 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και η πρώτη αναμέτρηση τελείωσε 0-0 και στην παράταση. Δύο εβδομάδες αργότερα, σαν σήμερα στις 29 Μαΐου του 1963, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Καυταντζόγλειο στάδιο.

Ο Γιακoυμής (εικονιζόμενος) έβαλε μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο (40′), ο Παπαδόπoυλος ισοφάρισε σε 1-1 για την Βέροια (43′) και ο Λέναδρος Συμεωνίδης στο 70′ έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς Κυπέλλου ήταν: Μιχαηλίδης, Αγγελιδάκης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Νικολαϊδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Λέανδρος.

Ο Δικέφαλος στην επόμενη φάση απέκλεισε τον Φωστήρα (3-2), αλλά στα προημιτελικά αποκλείστηκε από τον Αβέρωφ Ιωννίνων (ήττα με 2-0 από την ομάδα πρόγονο του μετέπειτα ΠΑΣ Γιάννινα). Για την ιστορία, στον τελικό της διοργάνωσης έφτασαν Πιερικός και γάβρος, το παιχνίδι διεξήχθη στη Λεωφόρο (πρώτη φορά τελικός κυπέλλου υπό το φως των προβολέων) και η ομάδα της Κατερίνης γνώρισε την ήττα με 3-0, στη μία και μοναδική φορά της ιστορίας της που έφτασε στον τελικό...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...