Νίκη με Κωστίκο επί του ΟΦΗ ...

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΟΦΗ στην Τούμπα "μόνο με 1-0" όπως ανέφερε ο Τύπος της εποχής.
Νίκη με Κωστίκο επί του ΟΦΗ ...

 Ο Δικέφαλος ήταν στην 4η θέση της βαθμολογίας και προσπαθούσε να μπει στην τριάδα για να εξασφαλίσει την έξοδο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Βασίλης Βασιλάκος είχε την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε στο 27′ σταμάτησε στο δοκάρι.

Τελικά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκε ο Γιώργος Κωστίκος στο 58′ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Παναγιώτη Κερμανίδη, ο οποίος διένυε τα τελευταία ματς της καριέρας του.

Αυτό ήταν το 9ο γκολ για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και τον έφερνε για δεύτερη χρονιά στην πρώτη θέση των σκόρερ του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Κερμανίδη (ένα λιγότερο ο Κούδας). Ο Κωστίκος αγωνίστηκε στα τρία από τα πέντε ματς που έμεναν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει άλλο γκολ και να φτάσει σε διψήφιο αριθμό, όπως είχε κάνει την προηγούμενη σεζόν με τα 16 γκολ σε 29 αγώνες πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Γιώργος Κωστίκος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του ΠΑΟΚ τρεις συνολικά σεζόν, αφού συνέχισε το σερί του και το (1981-82) πετυχαίνοντας 18 γκολ σε 33 αγώνες.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι παίκτες του Λόραντ έκαναν λάθη στο χώρο του κέντρου και στην επίθεση. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του έχασε στο 57' μια μεγάλη ευκαιρία με τον Όρε, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μπλάντεν Φούρτουλα, όμως ο τελευταίος έπεσε έγκαιρα στα πόδια του και έσωσε την ομάδα, με το σκορ να είναι στο 0-0... Στη φάση υπήρξαν διαμαρτυρίες των παικτών μας για επιθετικό φάουλ του Όρε στον Αλαβάντα, που δε δόθηκε από τον διαιτητή Σαραλιώτη. 

Γούναρης, Αλαβάντας, Κερμανίδης, Κούδας οι κορυφαίοι του Δικεφάλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σάλαμον, Αλαβάντας, Σίγγας, Γεωργόπουλος (46' Σαράφης), Κερμανίδης, Βασιλάκος, Γκουερίνο (70' Τριανταφυλλίδης), Κούδας, Κωστίκος

ΟΦΗ: Πουπάκης, Πασσάς, Βλάχος, Τασόπουλος, Αγιομαμίτης, Παπαθεοδώρου, Συντιχάκης, Δράκος (68' Καρυώτης), Όρε, Τσαγκαράκης, Γεωργιάδης (77' Φουστανάκης)

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον γάβρο στις 31/5/1981...

Διαβάστε ακόμη...