Τα πρώτα βήματα του «μωρού του ελαφιού» στη Θεσσαλονίκη…

Ο Mike Jones επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά μετά από 24 και πλέον χρόνια και με την ευκαιρία της παρουσίας του στον αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, το paokbc.gr κάνει μία αναδρομή στα πρώτα του βήματα στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα βήματα του «μωρού του ελαφιού» στη Θεσσαλονίκη…

Μερικές σημαντικές λεπτομέρειες από την άφιξη του «μωρού του ελαφιού», όπως ήταν το προσωνύμιό του, τα πρώτα του φιλικά παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ, μέχρι και την στιγμή που αγωνίστηκε σε επίσημα παιχνίδια, σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Ο Mike Jones έφτασε στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 24 Αυγούστου 1988, για να πάρει την θέση του συμπατριώτη του Joe Dawson, που είχε ξεκινήσει προετοιμασία (στην Καστοριά) με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έπεισε. Δύο ημέρες μετά, ο Jones έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ, σε διεθνές τουρνουά μπάσκετ στη Μπρατισλάβα. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ιταλική Perugia στις 26 Αυγούστου 1988 και νίκησε 109-63, με τον Mike Jones να πετυχαίνει 22 πόντους.

Τα πρώτα του παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη ο Mike Jones τα έκανε στο τουρνουά που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ μέσα Σεπτεμβρίου. Στις 12/9, ο ΠΑΟΚ νίκησε 99-79 τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, με πρώτο σκόρερ τον Μπάνε Πρέλεβιτς με 29 πόντους και τον Jones να ακολουθεί με 26 πόντους. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη σεζόν και για τον Πρέλεβιτς με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, την επόμενη μέρα και ο ΠΑΟΚ νίκησε 103-94 τον Ηρακλή. Νίκος Σταυρόπουλος και Mike Jones πέτυχαν 28 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ του Ηρακλή ήταν ο Ingram με 53 πόντους.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Zadar από την Κροατία και επικράτησε με 99-93. Ο Κόρφας με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, Πρέλεβιτς και Mike Jones πέτυχαν από 26 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ της Zadar ήταν ο Arijan Komazec με 32 πόντους. Προπονητής της Zadar ήταν ο μετέπειτα προπονητής του ΠΑΟΚ Dragan Sakota!

Σειρά στα φιλικά παιχνίδια εκείνης της εποχής, ένα επεισοδιακό ματς που έγινε στο ΣΕΦ, απέναντι στον Ολυμπιακό. Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 1988 και ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε 57-48 στο ημίχρονο είχε την ευκαιρία να κερδίσει ένα συναρπαστικό παιχνίδι με σουτ του Πρέλεβιτς στα 2’’. Το σκορ ήταν ισόπαλο 105-105 και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, ο διαιτητής Άκελ, σφύριξε για φάουλ του αμερικανού Carey Scurry του Ολυμπιακού στον Πρέλεβιτς. Με υπόδειξη της γραμματείας το σουτ του Πρέλεβιτς θεωρήθηκε εκπρόθεσμο, ο διαιτητής Άκελ το αποδέχθηκε και άλλαξε την απόφασή. Ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ Johnny Neumann σε ένδειξη διαμαρτυρίας πήρε την ομάδα και πήγε στα αποδυτήρια και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 105-105! Σε εκείνο το παιχνίδι, Μπάνε Πρέλεβιτς και Mike Jones πέτυχαν από 21 πόντους…

Προτού ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε και στο τουρνουά του Δήμου Θεσσαλονίκης, με δύο νίκες επί της Αγγλικής Chesterfield (109-98, με 31 πόντους του Jones) και της Hapoel Tel Aviv (με 29 πόντους του Κόρφα και 21 του Jones).

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΑΤΣ

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Mike Jones με την φανέλα του ΠΑΟΚ έγινε στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη Λιόν, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε την πανίσχυρη τότε Villeurbanne με 93-83. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 40-36 στο ημίχρονο, με πρώτους σκόρερ τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τον Mike Jones που σημείωσαν από 29 πόντους. Ο Jones, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε 3/3 βολές, 13/28 δίποντα, ενώ πήρε και 11 ριμπάουντ. Για τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι είχαν σκοράρει και οι: Σταυρόπουλος 16 (2), Φασούλας 9, Μακαράς 8 (2), Μέλις 2.

Το παιχνίδι αυτό έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1988 και τρεις ημέρες αργότερα (15/10/1988), ο Mike Jones έκανε και την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ που νίκησε 105-75, αλλά και για τον Mike Jones που πέτυχε 35 πόντους.

Στις 19/10/1988 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Villeurbanne, σε ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας και για την τεράστια διαφορά των 55 πόντων με την οποία ο ΠΑΟΚ νίκησε 125-78, αλλά και γιατί αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Πρέλεβιτς με την φανέλα της ομάδας σε εντός Ελλάδας παιχνίδι! Τους πόντους του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς είχαν πετύχει οι: Κόρφας 27 (5), Φασούλας 21, Jones 20 (8 ριμπάουντ), Πρέλεβιτς 17, Σταυρόπουλος 12, Μακαράς 11 (3), Μέλις 8, Καρατζουλίδης 6, Δόντσιος 3 (1).

Διαβάστε ακόμη...