Η ΠΑΕ τίμησε τον Μιχάλη Λεοντιάδη

Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τίμησε τον Μιχάλη Λεοντιάδη για την προσφορά του στον Δικέφαλο...
Η ΠΑΕ τίμησε τον Μιχάλη Λεοντιάδη

Ο εκρηκτικός Λεοντιάδης βραβεύτηκε από τον Σταύρο Σαράφη και αμέσως μετά πήρε το μικρόφωνιο και ζήτησε από τον κόσμο να σηκώσει χέρια. Περιττό να πούμε ότι έγινε το έλα να δεις. Όλη η Τούμπα ανταποκρίθηκε! Εκπληκτική σκηνή...

Ας θυμηθούμε ποιος ήταν ο Μιχάλης Λεοντιάδης...

Γεννήθηκε στο Μπόχουμ της Γερμανίας στις 25/1/1966 και φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για σχεδόν 5 χρόνια (1987-1993). Αποκτήθηκε από τον Πανδραμαϊκό σε ηλικία 21 ετών τον Δεκέμβριο του 1987. Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και το παιχνίδι του διακρινόταν για τον δυναμισμό και το πάθος. Δεν καταλάβαινε ούτε από έδρες ούτε από αντιπάλους. Το ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο το έκανε στο 6-1 των Σερρών επί του γάβρου (6/12/1987)! Ο Λεοντιάδης αγωνίστηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα σε 131 ματς πρωταθλήματος και σημείωσε 12 γκολ.

Πριν τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στον Αστέρα Αμπελοκήπων, ενώ όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ, πήγε για τρία χρόνια στον Ιωνικό Νικαίας. Στη συνέχεια βρέθηκε για μια διετία στα Γιάννινα, για έναν χρόνο στον Εθνικό Κατερίνης, όσο έμεινε και στην Χαλκίδα, για να κλείσει την καριέρα του στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας όπου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού που είχε σε φιλικό παιχνίδι με τον ... ΠΑΟΚ! 

Ήταν  διεθνής 1 φορά με την Εθνική ανδρών, στο παιχνίδι που έγινε στις 17/1/1990 με το Βέλγιο (2-0).

Ο Λεοντιάδης δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του και όταν του ζητείται η άποψή του για θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ, δεν διστάζει να την πει χωρίς περιστροφές και χωρίς να λογαριάζει αντιδράσεις. Αυτό το γεγονός τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο! 

Σταχυολογήσαμε αποσπάσματα από παλιότερες δηλώσεις του και τις μεταφέρουμε:

Αθλητικό Μetropolis (17/4/2013)

Για τον Πάμπλο Γκαρσία τόνισε: «Η γνώμη μου για τον Γκαρσία είναι ότι έπρεπε να μείνει. Εγώ είχα δηλώσει ότι έπρεπε να τα βρουν και από τις δύο πλευρές. Δεν ήταν σωστό να φύγει έτσι. Θα έπρεπε να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Έρχονται τα πλέι οφ, θα τον χρειαζόμασταν, είναι δυνατόν να μην χωράει ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ. Πολλοί κάναμε ποδοσφαιρικά λάθη, ακόμα κι εγώ, αλλά κανείς δεν έφυγε».

Για την επιστροφή του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω τι έχει γίνει με τα οικονομικά. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ο Ζαγοράκης έκανε ομάδα και τον ευγνωμονώ γι' αυτό. Συσπείρωσε τον κόσμο, αν δεν έκανε όλα αυτά δε θα ερχόταν κανένας Σαββίδης. Σαν ΠΑΟΚ έκανε καλό. Ας φέρει και τον Γκαρσία ως γενικό αρχηγό. Δε μου άρεσε όπως έφυγε».

Arena 89,4 (12/9/2013)

Για τον Κάτσε: «Αυτός ο παίκτης μου άρεσε πέρσι γιατί μαρκάρει, πασάρει, κάνει τα πάντα. Γιατί το έκανε; Γιατί; Είναι ανεγκέφαλος; Μας τρέλανε όλους. Από εκεί που τον συμπαθούσαμε όλοι μας ήρθε μπούμερανγκ. Δεν ξέρω τι να πω… Πέφτω από τα σύννεφα. Επειδή έμαθα και εγώ κάποια πράγματα λένε ότι άλλοι έβαλαν την φωτογραφία και όχι αυτός. Αν την έβαλε αυτός όμως θέλει σκότωμα! Με την καλή έννοια… Ποδοσφαιρικά μιλάμε. Αν ήξερε τι έκανε να πάει στο καλό. Πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι έγινε. Έχω ακούσει 100 διαφορετικές γνώμες»

Arena 89,4 (10/2/2014), μετά την ήττα στη Λεωφόρο...

"Μπήκαμε νωθρά και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί και αλλού θέλω να σταθώ. Ο προπονητής δεν βλέπει τι παίκτες έχει; Έμεινα άφωνος με την ενδεκάδα χτες. Έχεις Λούκας και μου βάζεις Νίνη; Ο Νίνης ούτε γρήγορος είναι ούτε πάθος έχει. Πως θα παίξει χαφ; Το χαφ πρέπει να είναι ταχύτατο! Ο Στοχ μπορεί να είναι ντεφορμέ όμως με μια κίνηση μπορεί να σου βγάλει γκολ. Ο γρήγορος ποδοσφαιριστής πρέπει να παίζει μέσα. Πως είχε έξω και τον Λούκας; Ο προπονητής φταίει 100% για την ήττα. Μου βάζει και Μαντούρο ο αυτή την στιγμή δεν μπορεί να παίξει και είναι υπέρβαρος. Για άρση βαρών είναι όχι για ποδόσφαιρο".

Στον ίδιο σταθμό πρόσφατα (7/3/2014)

“Όταν βλέπω τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θέλω να βάλω φανέλα και να παίξω. Θέλω 10 λεπτά για να πάρω το ματς. Άνετα κιόλας! Θα κάνω 10 τάκλιν αν μπω για να καταλάβουν οι άλλοι 10 πως παίρνεις ματς. Μόνο με τσαμπουκά και πάθος γίνεται. Όλα συντελούνε όμως το πάθος είναι το παν. Να τρέχει 90 λεπτά και να μαρκάρεις. Να τρέχεις πιο γρήγορα από τον Ολυμπιακό, όχι να κάνεις τάκλιν και να σε περνάνε σαν σταματημένο”.

Διαβάστε ακόμη...