Η αξέχαστη 6άρα των ... Σερρών (pics-vid)!

Σαν σήμερα, στις 6/12/1987, ο ΠΑΟΚ σκόρπιζε τον αιώνιο θρήνο του ελληνικού ποδοσφαίρου στους ... έξι ανέμους, μπροστά σε 15.000 αφηνιασμένους οπαδούς του που χόρευαν στις Σέρρες στη βροχή!
Η αξέχαστη 6άρα των ... Σερρών (pics-vid)!

Η ομάδα του Πειραιά με τον Κοσκωτά στο τιμόνι της, παρά τον πακτωλό εκατομμυρίων που "έσκασε", παρέπαιε και μέχρι εκείνη την Κυριακή είχε 5 ισοπαλίες και 5 ήττες ευρισκόμενη στην προτελευταία θέση στην βαθμολογία και ήταν υποψήφια για την β' εθνική.

Τελικά κατόρθωσε να πάρει την 8η θέση (31 βαθμοί), ενώ ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση (39 βαθμοί) χάνοντας στο νήμα το πρωτάθλημα από τη Λάρισα (43 βαθμοί) με τη γνωστή υπόθεση των ούρων του ... Τσίγκοφ .

Ο Πολ Άντονι Μπάνον πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε και άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν κάποιο από τα 4 γκολ του πρώτου ημιχρόνου.

Σκόρερς του Δικεφάλου οι Μπάνον (το γκολ της φωτογραφίας), Μαυρομάτης, Σίγγας, Μπανιώτης, και δύο φορές ο Στέφανος Μπορμπόκης... Για τον Ολυμπιακό σκόραρε ο Τσαλουχίδης στο 49', ένα γκολ πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ που δε δόθηκε...

Ασύλληπτα πράγματα γινόταν στις κατάμεστες κερκίδες του γηπέδου, με το κόσμο να ξεσαλώνει και να φωνάζει μετά το 4-1, το μισό γήπεδο "έλεος" και άλλο μισό "θάνατος!!!"

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μπανιώτης, Σίγγας, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Σερέτης (64' Τσιπλάκης), Μπάνον (60' Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.

γαβρος (Γρηγοριάδης): Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46' Ψεύτης), Τόγιας, Μπονόβας, Νεντίδης, Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης (46' Καπουράνης).

Ήταν μια από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία των γάβρων, που ήρθε σε συνέχεια του 4-1 της περασμένης σεζόν στην Τούμπα, ένα σκορ που επαναλήφθηκε και τη σεζόν 1989-90!!! Σε τρία κοντινά παιχνίδι τσίμπησαν 14 γκολ, σε μια εποχή που η παράγκα δεν δούλευε για αυτούς...

Ήταν ένα ιστορικό αποτέλεσμα καθώς εκτός από το ότι ήταν η μεγαλύτερη νίκη επί του θρήνου, ήταν και η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας σε ουδέτερο γήπεδο. Βέβαια μετά το 6-1 συνέβησαν κάποια πράματα που καταδεικνύουν τη νοοτροπία η οποία επικρατούσε εκείνη την εποχή στο σύλλογο. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου, συγχωρεμένος πια Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό τους Μπανιώτη και Λίμπρεχτς, έναντι 80 εκατομ, δραχμών και 20 εκατομυρ. δραχμών αντίστοιχα! 

Ακολούθησε λαϊκή κατακραυγή και συλλαλητήριο κατά του Βεροιώτη προέδρου του ΠΑΟΚ, κατατέθηκε πρόταση μομφής και τελικά ο Σαββίδης έγινε παρελθόν το καλοκαίρι του 1988.  

Δείτε περισσότερες εικόνες από τον ανεπανάληπτο εκείνον θρίαμβο, ΕΔΩ

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...