Ένας πανηγυρισμός που τίναξε ένα ματς στον αέρα!

Οι "ασπρόμαυρες ιστορίες" θυμούνται ένα παιχνίδι της περιόδου 1978-79 (στις 17/3), που σημαδεύτηκε από ένα γκολ της Πειραϊκής ομάδας που όμοιό του δεν έχει ξαναμπεί σε ελληνικό γήπεδο...
Ένας πανηγυρισμός που τίναξε ένα ματς στον αέρα!

Εθνικός - ΠΑΟΚ, περίοδος 1978-79. Ένας συνηθισμένος πανηγυρισμός, που τίναξε το ματς στον αέρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανοίξει το σκορ στο 56' με τον Δαμανάκη. Οι παίκτες έχουν μαζευτεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσουν το γκολ, ώσπου συμβαίνει το εξής αδιανόητο: Ο διαιτητής Κολλυρόπουλος από την Πάτρα, δίνει σέντρα, χωρίς να είναι και οι 22 παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Οι παίκτες του Εθνικού βγαίνουν ολομόναχοι στην επίθεση απέναντι στον Φούρτουλα, με αποτέλεσμα να φτάσουν πανεύκολα στην ισοφάριση!

Με τη σέντρα ο ΠΑΟΚ ξαναπροηγήθηκε με τον Κούδα (με τους παίκτες του Εθνικού να βρίσκονται βεβαίως κανονικά στη θέση τους), για να λήξει το ματς τελικά 2-2 με γκολ στο 64' (τέσσερα γκολ σε 8 λεπτά). Ο ΠΑΟΚ έκανε ένσταση η οποία έγινε δεκτή. Για πρώτη και μοναδική φορά από το 1959-60, αγώνας του ΠΑΟΚ επαναλήφθηκε ενώ είχε λήξει κανονικά.

Ο επαναληπτικός έγινε μετά από 3½ μήνες, όμως οι δύο ομάδες δεν απέφυγαν και πάλι την ισοπαλία, 1-1 αυτή τη φορά (Γκουερίνο στο 15', Καραΐσκος με πέναλτι στο 50').

Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας, με συγκομιδή 45 βαθμών σε 34 παιχνίδια (2-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας), ενώ ο Εθνικός στην 8η με 32.

Διαβάστε ακόμη...